Opruimen voor rust in je hoofd en een goede energie in huis

​​Opruimen... de zolder, kelder of schuur. Of gewoon alle ruimten waar je regelmatig bent ontdoen van overbodige spullen. Vaak komt het er gewoon niet van omdat je te druk bent met je dagelijkse leven.

​Vanuit Feng Shui en psychologisch perspectief hebben al die spullen echter wel een behoorlijke invloed op hoe je je voelt.

​Wanneer ​ik ​terugkom van vakantie krijg ik altijd de ​drang om mijn hele huis weer eens goed op te ruimen.

Want:

  • Wat heb ik eigenlijk veel kleding in de kast (op vakantie heb ik toch ook niet zoveel nodig)​
  • Wat doe ik met die overdaad van potten, pannen en servies in de keuken (​je vakantie appartement bevat precies genoeg voor wat je gebruikt, hoe heerlijk overzichtelijk) ​
  • Hoe zorg ik voor die rust die ik ook in een mooi luxe hotel vind (alles strak afgewerkt en alles een vaste plek)​

De rust die zo'n afgepaste hoeveel spullen geeft helpt je goed te ontspannen. ​Het helpt je je leven te overdenken en weer overzicht te krijgen over wat je echt belangrijk vindt.

Misschien denk je al langere tijd na over een volgende stap in je werk, over voor jezelf beginnen of juist iets heel anders gaan doen. Een omgeving die rust uitstraalt, opgeruimd en schoon is helpt je op een onbewust niveau bij het maken van die keuze.

​​Opruimen geeft ruimte in je hoofd ​én een flow van Ch'i

​Of dat nu in je hoofd is, op je computer of de grote hoeveelheid spullen in je huis die je opvalt na een heerlijke vakantie.

​Hoe meer spullen je hebt, hoe zwaarder de energie om je heen en daarmee in jou. Dat niet alleen, het maakt ook dat alles veel moeizamer gaat dan nodig.

Wil je dat lichte gevoel van je vakantie vasthouden dan betekent dat als eerste eens goed bekijken welke spullen in je huis een andere plek mogen krijgen. Gaat het naar de kringloop, een familielid, vriend of vriendin of mag het weggegooid?

​Zo maak je letterlijk ruimte voor nieuwe kansen in je leven. Krijg je de ruimte om na te denken of je een nieuwe start wilt maken. Gaan doen wat werkelijk je hart heeft.

Feng Shui en opruimen in huis

​Moeite om met opruimen te beginnen?

​Of dat nu komt omdat je echt heel veel spullen hebt, een verzamelaar bent (hoogstwaarschijnlijk heb je veel van het element Aarde in je geboortekaart) of jezelf gewoon nooit de tijd gunt om er eens voor te gaan zitten... een Energy Clearing kan je helpen.

​​Clearing als boost om te gaan opruimen

​​Jij voelt je lichter én de ruimte om je heen voelt lichter. Boek ​een Clearing om te ervaren ​hoe je de daadkracht krijgt om te starten met opruimen.

[gravityform id="24" title="true" description="true"]

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>