Feng Shui Inrichten van een Huis of Appartement in Aanbouw
van bouwplan naar een warm en gezellig thuis

Plattegrond appartement - Vital Living
 • Hoe maak je van je nieuwe huis of appartement weer een gezellig thuis?
 • Waar moet je op letten, welke keuzes maak je beter wel of juist niet?
 • Wat zegt Feng Shui over de indeling, de kleuren en de materialen?

Opnieuw inrichten? Je vindt het gewoon lastig


Niet alleen omdat je tal van keuzes en beslissingen moet nemen maar vooral omdat je er nu alleen voor staat. Je opnieuw gaat beginnen na een scheiding of verlies.

Je familie of vrienden wel goed bedoeld advies geven maar net niet helemaal dezelfde smaak hebben.

Ja, meubelboulevards aflopen, keukens en badkamers bekijken, fantaseren over behang of prachtige gordijnen... het is best leuk alhoewel soms behoorlijk vermoeiend.

Ondertussen mis je overzicht. Vind je het moeilijk voor je te zien hoe het wordt, of het allemaal wel bij elkaar past. Je blijft maar twijfelen.

En nu moet je eerst beslissen over een keuken en badkamer terwijl je geen idee hebt hoe de ruimte 'voelt' en wat het meest praktisch is.

restyling bestaand meubilair
kleuradvies slaapkamer

Welke keuken en badkamer kies je uit?

Het duizelt je gewoon van de mogelijkheden. Tig woonstijlen van klassiek tot design. Landelijk met natuurtinten of juist felle kleuren?

Omdat de ruimte gewoon veel kleiner is dan je gewend bent én de keuken in open verbinding staat met het zitgedeelte, weet je het even niet meer.

In je badkamer twijfel je over wel of niet een ligbad. Een inloopdouche of toch maar met een glazen deur ervoor.

Zou de plaatsing van je keuken nog anders kunnen of is wat je bedacht hebt de beste optie?

Gefrustreerd kom je thuis. Geen idee waar je moet beginnen. Het lijkt alsof je appartement steeds kleiner wordt en de hoeveelheid spullen die je erin kwijt wil steeds groter.


Alles staat of valt met een doordacht plan

 • Zodat je weet welke maat meubels de juiste is
 • Waar en vooral hoeveel opbergruimte je nodig hebt
 • Hoe de verlichting moet zijn
 • Hoe je zorgt voor een goede harmonie, een fijne sfeer in je huis
 • Wat je kunt doen om binnen je gestelde budget te blijven zonder in te leveren op kwaliteit

Kortom:

Je zou eigenlijk van te voren willen weten hoe en wat er allemaal mogelijk is. Waar je aan moet denken. Niet her en der een tip maar een gedegen advies.

Een goed doordacht plan, een Feng Shui Stijlgids of alleen een keuken/badkamer advies vanaf je bouwtekening geeft rust, helderheid en vooral overzicht.

Tegelvloerontwerp
kleurideeën voor je interieur

Van kleuradvies voor trap en overloop, ontwerp tegelvloer in toilet tot combinatie verf en behang... alles kan

Waarom is het inrichten vanaf een tekening zo lastig?

 • Omdat niet iedereen even goed kan inschatten hoe lang, breed of hoog een ruimte is én hoe dat aanvoelt
 • Omdat de vorm van je kamer heel anders kan zijn dan in je huidige huis en het moeilijk voor te stellen is hoe je huidige meubilair er dan in uitkomt
 • Omdat je niet goed ziet hoe de ramen eruit zien, wat het doet als ramen tot de grond doorlopen of er heel veel ramen zijn en veel minder muren
 • Omdat je van te voren moet aangeven waar electrapunten moeten komen terwijl je nog geen idee hebt hoe en welke meubels je waar wilt neerzetten

Van groot naar kleiner inrichten

Het is nogal wat... verhuizen van een huis waar je je kinderen in groot gebracht hebt naar iets nieuws. Een nieuw appartement dat wel goed voelt maar tegelijkertijd ook weemoed oproept over dat wat je achterlaat.

Je grote tuin wordt vervangen door een groot balkon met groen uitzicht. Fijn, maar toch wel heel anders. Een aparte werkkamer in je oude huis wordt een hoekje in je nieuwe appartement en zo zijn er tal van zaken waar je aan moet denken en die anders zijn dan in je oude huis.

Een nieuwe plek, waar je weer opnieuw moet 'wennen'. Aan de ruimte, het uitzicht, de andere locatie in de stad of in een dorp.

Van je nieuwe huis weer een warm thuis maken. Dat vraagt nogal wat van je en al die beslissingen groeien je je soms boven je hoofd. Als je het een kiest kan het ander niet. Dat is prachtig maar boven je budget... en zonder partner mis je ook een vertrouwd iemand met verstand van zaken die met je mee kan denken.

Toch is dat waar je nu middenin zit en waarvan je hoopt dat het allemaal goed afloopt.

We hadden zelf kleuren gebruikt die niet goed uitpakten en bleven eindeloos schuiven met het meubilair om het gezelliger te maken.

Het boekje met de stalen is erg handig gebleken. Het is een goede vertaling van wie wij zijn en waar we van houden. Nu wonen we met veel plezier in ons huis en worden erg vrolijk van de gekozen kleuren. De sfeer is lekker fris, ruim en open geworden.


Yvonne, Haarlem

Feng Shui inrichten

Kleurkaart en vertaling daarvan naar stof en behang

Hoe word jouw huis weer een fijn thuis?

 • Een inrichting met jouw eigen sfeer waar je elke dag van geniet met dierbare spullen om je heen
 • Met creatieve oplossingen voor de grote flatscreen, open haard of raambekleding
 • Met de juiste keuzes voor alles wat je nieuw wilt aanschaffen
 • Kleuren en materialen die sfeer geven in plaats van schreeuwerig om aandacht vragen
 • Verlichting die goed past bij wat je wilt doen
 • Meubels die de goede maat hebben in plaats van verdrinken in de ruimte of juist de kamer veel te klein maken
 • En vooral... de energie, het gevoel in de ruimte helemaal in balans met jou

Jouw huis snel weer een thuis met een 
Feng Shui Kleur Interieur Plan

Een persoonlijk Plan helemaal afgestemd op jouw persoonlijke Feng Shui energie en de energie van de ruimte. Omdat er zo rust ontstaat én een fijne energie.

Helemaal afgestemd op jouw wensen en smaak qua interieur. Een plan dat ik vanuit Feng Shui voor je uitdenk en waar ik jou helemaal bij betrek. Omdat het erom gaat dat jij je weer op je gemak voelt in je nieuwe huis.

Met een blij gevoel thuiskomt iedere dag. Dat is waar ik in mijn ontwerpen naar streef.

wijsheid wonderdag haarlem

Voor wie is het Feng Shui Kleur Interieur Plan bedoeld?

 • Je bent een vrouw of man alleen, in de meeste gevallen ouder dan 50. Je houdt van een gedegen plan van aanpak, creatieve ideeën en de mogelijkheid om zaken in je eigen tempo aan te schaffen.
 • De Feng Shui Stijl Gids in een luxe A4 boekje waarin je alles overzichtelijk bij elkaar vindt is jou op je lijf geschreven.
 • Je houdt van een mooi en kwalitatief hoogwaardig interieur, maar er is zeker ook ruimte voor de combinatie design met dat oude kastje van oma of 'nieuw' vintage.
 • Je vindt het fijn om met een professional in de rust van je eigen (oude) huis te sparren in plaats van overdonderd te raken in een winkel en het gevoel te hebben dat je te snel 'iets' moet kopen.
 • Je laat je graag verrassen door creatieve en slimme ideeën voor je interieur waar je zelf niet opgekomen was
 • Je bent niet bang voor kleur alhoewel het geen kermis moet worden 😉
 • Je hebt interesse in Feng Shui, bent gevoelig voor sfeer en de energie van een plek.

'Slow inrichten' met het
Feng Shui Kleur Interieur Plan


Een interieur moet naar mijn mening altijd 'groeien'. Er moet een ziel in komen, jou of jullie eigen sfeer. Die haal je niet klakkeloos uit een toonzaal. Juist de spullen uit je verleden, die je al jaren hebt, de oude kast met een mooi verhaal maakt dat je je snel weer thuisvoelt op je nieuwe plek.

Het betekent niet 'alles eruit en alles er weer nieuw in' maar stap-voor-stap je huis inrichten. Oud en nieuw combineren. Kamer voor kamer opknappen.

De dingen aanschaffen die je echt heel mooi vindt of al jaren verliefd op bent en daarbij kiezen voor kwaliteit, goede garantie en schoonheid.

In je eigen tempo 'slow' inrichten. Dat is het grote voordeel van het laten maken van een Feng Shui Style Guide. Van te voren weten wat past, hoe het één geheel wordt voor een fijne, unieke en persoonlijke sfeer en dan in fasen aanschaffen.

2x het Feng Shui Kleur Interieur Plan

Je kiest voor het Feng Shui Kleur Interieur Plan Goud (2888 euro ex btw) als we samen je hele appartement (tot 75 m2) gaan inrichten en ik je van A tot Z begeleid.

Dit is inclusief:
- Bespreking bij je thuis en bezoek nieuwe appartement
- Alles van het Feng Shui Kleur Interieur Plan Brons (1.188 ex)
- Kleurtest + toelichting voor het ontdekken van jouw hartskleuren voor je interieur
- Vanaf de start 2 maanden lang onbeperkt overleg over interieurkeuzes

Of... je kiest voor het Feng Shui Kleur Interieur Plan Brons  (1188 euro ex btw) voor 2 ruimten.
Dit Plan is geschikt voor de restyling van twee ruimten. Bijvoorbeeld je woonkamer + open keuken.

Inderdaad: even een flinke uitgave.

Maar daar krijg je wel een gezellig thuis voor terug! Ik ga ervanuit dat je een huis wilt waarin je elke dag blij thuiskomt en dat net zo goed voelt als het huis waar je zolang gewoond hebt.

Dat je ook zeker wilt weten dat je geen kostbare miskopen doet.

De realiteit is dat je misschien denkt dat inrichten alleen bestaat uit het neerzetten van een paar meubelstukken met wat accessoires hier en daar en dat het daarmee automatisch gezellig is.

Vaak is een interieur een warme en gezellige sfeer geven een stuk lastiger door de vorm van de kamer, niet weten wat bij elkaar past of puur tijdgebrek.

Daarom laten veel mensen de boel de boel, maar zijn ze eigenlijk ontevreden met hun inrichting, zeker als ze verhuisd zijn naar een totaal nieuw huis.

Een plan van tevoren

Niet veel mensen gunnen zichzelf een uitgebreid plan van te voren. Een voor jou op maat gemaakte Feng Shui Stijl Gids van een professionele Feng Shui Interieur Specialist die bovendien:

Nicky Beentjes, Kleurexpert en Feng Shui Life Coach

 • Meer dan 20 jaar ervaring heeft met inrichten vanuit Feng Shui
 • Een intuïtief gevoel voor schoonheid, harmonie en balans heeft
 • Denkt in kleur- en materiaalcombinaties in plaats van een los kleuraccent hier en daar
 • Snel anticipeert op jouw ideeën en wensen en ze net even creatiever invult
 • Gevoelig is voor de onbalans in een ruimte en die snel en vakkundig weet op te lossen

Als jij wél kiest voor dat plan, ben je slimmer bezig dan 90% van de bevolking en voelt jouw huis binnen de kortste keren als een echt thuis. Waar je elke dag met plezier thuiskomt en geniet van de rust, sfeer en warmte die het uitstraalt.


Feng Shui Plan Goud
Appartement tot 75 m2
2888
excl. btw


Feng Shui Plan Brons
2 ruimten (woonkamer + keuken)
1188
excl. btw

Prijzen zijn exclusief 21% btw en exclusief reisonkosten en geldende parkeerkosten
Eerste 10 km vanuit Haarlem vrij, daarna 0,50 p/km

Volgende ruimten 388 euro ex btw
* Woonkamer inclusief open keuken


Inhoud Feng Shui Kleur Interieur Plan

We starten altijd met een Gratis Verhelderend Gesprek per telefoon om te voelen of we een klik hebben en te bespreken welke Feng Shui Plan het meest geschikt is.

 • Feng Shui voor optimale plaatsing meubilair voor gezondheid, liefde en concentratie
 • Persoonlijk Kleurpalet met 9 tinten, te gebruiken voor verf, behang, stoffering, accessoires
 • 2D schetsideeën voor de indeling gebaseerd op persoonlijke Feng Shui
 • Sfeerkaart voor algemene gevoel en sfeer in de ruimte
 • Ideeën voor meubilair, verlichting, stoffering, raamdecoratie
 • Stalen presentatie (behang, raamdecoratie, bekledingsstof) bij je thuis of in woonzaak
 • Luxe A4 boekje met alle info verzameld (foto's, schetsen, plattegronden, verfstalen, moodboards, collages). Handig voor nu én voor later

Wat ontvang je met het Feng Shui Kleur Interieur Plan?


 • Een compleet plan voor de inrichting van een compleet appartement of 1 ruimte
 • Feng Shui tips voor meer rust, flow en balans in je huis én je leven
 • Alles in een mooi handzaam boekje zodat je het in je eigen tempo kunt (laten) uitvoeren
 • Het vooruitzicht van een interieur in balans waarin het heerlijk wonen is, gewoon genieten

Je kunt nu twee dingen doen

Optie 1: Alles bij het oude laten

Alleen... er gaat niks veranderen als je niks doet of maar woonbladen blijft kopen of gaat winkelen en geen stappen onderneemt


Hoe lang blijf je nog wikken en wegen?
'Zie je het wel als je appartement klaar is en je erin kunt'? Schaf je de keuken en badkamer vast aan zonder er echt goed over na te denken? Het zijn grote uitgaven en het is zo zonde als je uiteindelijk spijt hebt en het toch liever anders gedaan zou hebben...

Hoe hoog laat je de onrust en frustratie over het opnieuw inrichten van je huis of appartement nog oplopen?

 En vooral: hoe lang blijf je nog hopen dat je huidige woonkamer ‘zomaar’ ineens gezelliger wordt door de aanschaf van allerhande accessoires zonder structureel iets te veranderen?


Optie 2: Je vult vrijblijvend je gegevens in voor een Gratis Verhelderend Gesprek

Ik neem telefonisch contact op om je vragen en adviesmogelijkheden te bespreken.

Wat zou je me willen vragen? Hoe kan ik je helpen?


>