Wijsheid Wonderdag voor je Interieur

wijsheid wonderdag haarlem

Help! Ik heb veel te veel ideeën voor mijn interieur!

Dat was het geval bij de klant die momenteel middenin een verbouwing zit en me belde met de vraag... "Ik kom er even helemaal niet meer ​uit met de kleuren en ik wil dolgraag behang​, alleen zie ik ​zoveel moois dat ik het niet meer weet, kun je me helpen?"

Natuurlijk kan ik dat!

Misschien herken jij dat ook wel


De stucadoor, schilder en andere werklui zijn druk bezig. Kleuren moeten gekozen, behang uitgezocht. Maar... wat kies je uit het overweldigende aanbod? Mijn Wijsheid Wonderdag voor je interieur biedt uitkomst.

De Wijsheid Wonderdag voor je ​Interieur

Even uit de rommel en het stof op adem komen bij mij in Haarlem om samen te kijken naar indeling, maatvoering, kleurkeuzes​, behang en allerhande inspiratie voor een gezellig thuis.

En met resultaat! Want wat hebben we samen een prachtige zaken uitgezocht voor de keuken, zitkamer en serre. In elke ruimte een ander behang, lettend op sfeer, gebruik van de ruimte, lichtinval en het uitzicht naar buiten. Alles met elkaar in harmonie.

Wat hebben we gedaan en uitgezocht?

 • ​​Andere indeling voor de keuken waardoor er meer ruimte komt voor een grote eettafel voor 8 personen
 • Feng Shui uitleg voor optimale plaatsing meubilair
 • ​Behangkeuze voor 1 wand in de keuken
 • ​Kleur bepalen voor aanrecht en overige wanden in de keuken
 • ​Keur houtwerk (kozijnen, deuren)
 • ​2x behang voor de zitkamer
 • ​Donkere kleur verf voor de zitkamer
 • 1 wand behang in serre
 • ​Materiaal en kleur voor vouwgordijnen in de serre

Je ziet... we hebben heel veel besproken, keuzes gemaakt en beslissingen genomen. Als resultaat ga je geïnspireerd en met een duidelijk idee hoe het wordt naar huis. ​

wijsheid wonderdag

Alles ​​overzichtelijk bij elkaar in een boekje


Want dat is het grote voordeel als je een Wijsheid Wonderdag bij me boekt. Plattegronden, foto's van je interieur, schetsen, alles wat je mooi vindt aan kleuren, behang, meubilair ​verzamel ik voor je in een handzaam ​boekje.

Hierdoor heb je altijd alles overzichtelijk bij de hand als je ​op een later tijdstip nog wat gaat uitzoeken in een winkel. Dat geeft rust, ruimte en overzicht.

Zit jij middenin een verbouwing​ en wil ​je zeker weten dat je de juiste kleurkeuzes maakt?


​​​​Of ​is een verbouwing niet nodig maar ben je toe aan andere kleuren of meubilair? ​
Weet je wel ongeveer wat je wilt maar ​twijfel je toch nog? Heb je best een dure smaak en wil je echt zeker weten dat alles bij elkaar past en je geen miskopen doet?

Bel me dan voor een Gratis Wondergesprek waarin we bespreken of de Wijsheid Wonderdag voor je Interieur in Haarlem iets voor jou is. 

Scroll verder naar beneden voor meer info en prijs van de Wijsheid Wonderdag

Wijsheid Wonderdag

Wat is de Wijsheid Wonderdag precies?

De Wijsheid Wonderdag is een dag die helemaal in het teken staat van jou en je interieur. Alle vragen die je hebt over kleur, stijl, indeling en Feng Shui en ​​jouw ​plannen en ideeën bespreken we samen.

De dag ​is voor jou alleen, ​bij mij thuis in Haarlem​. Een kleurrijke Zen plek​ en volgens Feng Shui ingericht. Waar je even helemaal weg bent van je eigen 'gedoe', tot rust komt en helderheid en inspiratie opdoet.

Van te voren hebben we eerst uitgebreid telefonisch contact. Vraag ik of je me een aantal zaken kunt mailen zodat ik goed voorbereid ben op je bezoek.

Na ​een eerste brainstorm, schetsen en verfkleuren kiezen​ verwen ik je met een ​(5elementen) lunch​. Daarna gaan we op pad in Haarlem voor de mooiste keuzes voor je interieur.

Of het nu gaat om tegels voor je badkamer, vloer of keuken. Een nieuwe bank, verlichting, behang of gordijnen... jij bepaalt wa​ar we naar gaan kijken.

Na afloop is je hoofd gevuld met kleurinspiratie en heb je de keuzes kunnen maken die bij jou, jouw smaak en jouw huis passen!

De dag in Haarlem is van 10.30 tot 16.30 of van 11.00 tot 17.00 en je investering hiervoor is 595 euro incl. btw. Dit is inclusief de Feng Shui/Interieur voorbereiding en boekje met alle besproken info.

​Wil je ​ook graag een adviesbezoek aan jouw huis (ervoor of erna​) dan is de prijs 795 inclusief btw, exclusief reisonkosten (eerste 30 km gratis, daarna 0,50 p/km)  

Feng Shui en het plannen van je verbouwing

verbouwen met Feng Shui

Lief hè, zo zag onze keuken eruit toen we ons huis kochten. Niet echt up-to-date zoals je ziet. ​

Zo'n granito aanrecht is ​​mooi​​ alleen wat te laag in onze tijd. ​Niet zo gek want ons huis is gebouwd in 1911.

Inmiddels wonen we hier alweer 11 jaar helemaal naar onze zin. ​Deze keukenfoto inspireerde me tot het schrijven van dit blog over de relatie tussen verbouwen en Feng Shui.

Verbouwen​... misschien zit je er middenin of denk je erover. Hoe dan ook, verbouwen heeft altijd een behoorlijke impact.

Alles op zijn kop, spullen kwijt, vreemde mannen in je huis en niet altijd zo snel klaar als je verwacht. En als het dan helemaal tegenzit financieel ook nog boven ​je budget.

Gedoe met je verbouwing


Kortom, gedoe.
Als je in plaats van gedoe ​een soepel lopende verbouwing wilt ​dan ​plan je je verbouwing met Feng Shui Datum Selectie. Je houdt dan rekening met de energieverdeling in je huis én de timing van energie in het betreffende jaar.

Concreet betekent dat dat je je verbouwing uitvoert in de jaren en maanden dat het qua energie het meest gunstig is of in elk geval het minst kwaad kan.

Verbouwen betekent hakken, breken, lawaai maken en in de grond graven. Dit zijn zaken die energie activeren​. Gunstige energie én ongunstige energie.

Houd rekening met de energie


Ik houd daarom bij het plannen van een verbouwing rekening met 4 zaken:
- Energie van het jaar
- Energie van de maand
- Energie van de dag
- Gezinsleden

Rekening houden met degene in het gezin die het meest kwetsbaar is in gezondheid én degene die het meeste geld binnen brengt. Daar gaat het om. Want... je wilt dat de energie verstoren (verbouwen in dit geval) geen nadelige effecten heeft op deze 2 ​gezinsleden.

In ​Feng Shui zoek ik altijd naar manieren die ondersteuning geven ​voor een goede gezondheid (plaatsing bed) én meer kansen op financieel vlak ​geeft. Dat laatste kan bijvoorbeeld door meer aanwezig te zijn in de ruimte waar de welvaartsenergie voor dit jaar aanwezig is. ​

Zo gebruik je Feng Shui om je leven en in dit geval je verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

​Tip voor 2019


Dit jaar zit de meest verstorende energie in het zuidwestelijk deel van je huis. Een ruimte die je wel kunt gebruiken maar liever niet ​als slaapkamer voor iemand met gezondheidsproblemen. ​

Ik weet het. Superlastig als je daar juist wel veel moet zijn (bij mij keuken en badkamer :-() en geen andere mogelijkheden voor een slaapkamer hebt.

In de 2-delige Feng Shui Workshop ​op 9 en 23 april (2x een middag) ​vertel ik je ​graag welke oplossingen er nog meer zijn.

Je huis decoreren met het ‘Hout’ element

hout element

​Feng Shui werkt met de 5 elementen​: Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout. Maar wat zijn dat eigenlijk en hoe kun je dat in je interieur gebruiken?

De 5 elementen zijn transformaties van yin naar yang. Ze vormen een oneindige cyclus en beïnvloeden elkaar. Ze kunnen elkaar versterken of verzwakken. Soms is het nodig om een element te verzwakken en soms juist te versterken.

​In ​de Chinese filosofie staan de 5 elementen voor alles wat er bestaat. Jaargetijden, windrichtingen, kleuren, vormen, materialen maar ook karaktertrekken, organen in het lichaam, tijdstip van de dag... alles wordt bekeken ​en geclassificeerd naar de 5 elementen.

Welk element is dominant in jouw interieur?

Als een element te dominant in je ​interieur aanwezig is ​kan dat verstorend werken op hoe je je voelt, je gezondheid en levenskwaliteit. Het is de kunst om evenwicht te brengen in de elementen die je in je huis gebruikt.

Of juist bewust te kiezen voor bepaalde elementen omdat je die kwaliteiten in jezelf wilt versterken of verzwakken.​

Element Hout

​Het element Hout staat voor de windrichting het Oosten, de kleur groen, het voorjaar, de ochtend, heeft als vorm lang, slank en hoog, het orgaan lever/galblaas en de emotie woede.

Het element Hout wordt 'gevoed' door het element Water en ontkracht door het element Vuur.

​Om het element Hout in jouw huis te brengen ​kun je planten en bloemen gebruiken​, dit is levende 'Ch'i' energie. Je houten tafel​ en beelden van hout ​horen echter tot het element Aarde.

​Om te kijken of het element Hout bij jou in balans is kun je ook het Oostelijk deel van je huis onderzoeken (binnen én buiten). ​Heb je hier veel planten en bloemen staan of juist helemaal niet? Gebruik je hier de kleur rood (vuur) waardoor het element hout verzwakt wordt? Ontbreekt het oosten in je huis?

​Hout energie bevordert ​ceativiteit en groei in je leven

Teveel Hout energie

​Bijvoorbeeld een overwoekerde tuin met onkruid in het oosten ​van je huis. Zorg dat je dit goed bijhoudt. Het kan ook zijn dat je in je astrologie ​een overdaad aan het element Hout hebt. ​

Ligt jouw slaapkamer dan ook nog in het oostelijk deel van je huis​, heb je ​hier veel planten staan of symbolen ​die het element hout vertegenwoordigen (bloemenbehang, kleur groen) dan kan dit een onbalans in jou geven.

Een teveel aan Hout energie kan zorgen voor koppigheid, vooringenomentheid en eigenzinnig gedrag.

Te weinig Hout energie

Bij een tekort aan Hout energie kan het zijn dat je zelf weinig Hout element in je astrologie hebt, het oostelijke deel van je huis ontbreekt en je weinig planten, bloemen of andere 'houtsymboliek' in je huis gebruikt.

​Te weinig Hout energie kan leiden tot angst voor verplichtingen of verandering. Misschien laat je je altijd door andere mensen of andere meningen beïnvloeden en voel je stuurloos. 

Meer weten over de element verdeling in jouw huis?

Bekijk een Feng Shui Flow Advies​​​​ waarin ​we onderzoeken welke elementen jij in je leven kunt gebruiken en hoe je dit vertaalt naar je inrichting.10 Feng Shui Tips voor liefde en romantiek

feng shui liefde

​Kun jij wel wat meer liefde en romantiek in je relatie gebruiken? Gebruik dan deze eenvoudige Feng Shui tips om je liefdesleven een boost te geven.

 1. Slaap met je hoofd richting het westen, de windrichting met de Ch'i voor romantiek en plezier of het noorden, de Ch'i-energie die geassocieerd wordt met sex, passie en romantiek.
 2. Gebruik in je slaapkamer kleuren als crème, paars, rood of roze (niet te krachtig anders slaap je niet meer).
 3. Gebruik natuurlijke stoffen als katoen, linnen of zijde en wissel ze vaak om te voorkomen dat de Ch'i stagneert.
 4. ​Wil je meer intimiteit gebruik dan kaarsen of waxinelichtjes en zorg dat je het electrische licht kunt dimmen.
 5. Tweetallen in je slaapkamer geven het gevoel van samen, denk aan vazen of beeldjes.
 6. Meer sex? Eet dan niet te yin (teveel alcohol, suiker en fruit, dit verlaagt je vitaliteit) of juist te yang (te zout, teveel chips, vlees en eieren, dit maakt je juist gespannen).
 7. ​Eet juist meer ​​vis en zeevruchten, wortelgroenten en granen​.
 8. ​Vind je je partner te yin (te rustig) maak je slaapkamer dan meer yang door zoveel mogelijk ruimte te creëren, beperk de ​hoeveelheid prullaria en kies voor een gladde vloer en ​materialen van metaal, steen en glas.
 9. Zijn jullie allebei te yang (gestressed en gespannen) maak dan de ruimte intiemer en meer yin. Gebruik zachtere kleuren als groen en blauw, een vloerkleed en kussens. Vermijd materialen als metaal, steen en glas.
 10. Voor meer romantiek kun je in het westen en zuidwestelijke deel van je huis de kleuren geel, roze en roestbruinen gebruiken. Kies ook voor een meer yin (zachtere) inrichting.

Succes!

Wil jij in een woonblad wonen?

poef gestreept

Of kies je liever voor jouw eigen stijl? Met de spullen waar je aan gehecht bent en je fijn bij voelt?

​Het valt me steeds vaker op... in woonbladen of woonprogramma's op tv. ​Vaak zijn die interieurs ​stylish, trendy en gezellig gemaakt met snel aangeschafte accessoires. Kaarsen, schalen, posters en andere zaken om maar snel een 'thuisgevoel' te creëren.

Prachtig in beeld, mooi op de foto maar is het wel echt? Ben jij het wel echt? Voelt het wel als jouw thuis?

​De realiteit is vaak heel anders...

Ik houd van interieurs waarin jouw leven, jouw verhaal te zien en vooral te voelen is. Je interieur is een reflectie van wie jij bent, waar je nu staat maar kan je ook helpen om te worden of te zijn wie je wilt zijn (Feng Shui).

Daar horen de spullen bij die je in de loop van je leven verzameld hebt, die een plekje in je huis hebben. Spullen uit je jeugd of die je samen gekocht heb in het begin van je relatie. Meegebrachte souvenirs van vakanties, de designstoel die je na even flink sparen kon aanschaffen.

​De prachtige lamp die eigenlijk veel te duur was maar waar je al jaren zo blij mee bent. Of de kast van je overleden oma waarin het mooie servies stond waar je vroeger, als je heel voorzichtig was, mee mocht spelen.

De spullen in je huis vertellen een deel van jouw levensverhaal en juist dat maakt het grote verschil tussen een hotel en voelen dat je echt thuis bent. Hoe mooi en sfeervol het hotel ook is ingericht (ps ik ben gek op luxe hotels, juist omdat ze daar het thuisgevoel zo prachtig kunnen nabootsen).

Spullen met een verhaal

Jouw unieke verhaal. Daar ​kunnen de accessoires van Blokker of Ikea niet tegenop.

​Maar misschien zijn een paar van ​je meubels versleten​ en hoognodig aan vervanging toe.

Het 'does it spark joy gevoel van Marie Kondo' is langzaam verdwenen en heeft plaats gemaakt voor irritatie. Omdat het kapot is, niet meer lekker zit, je partner er een hekel aan heeft 🙁 of er gewoon geen plek meer voor is in jullie nieuwe huis.

​Dan zul je toch merken dat het lang kan duren voordat je eraan toe bent om dat​ te vervangen. Puur omdat het lastig is om afscheid te nemen van iets waar je van houdt en ​plezier aan hebt beleefd.

poef gestreept

​Kies ik voor een andere poef of laat ik hem bekleden? Voorlopig staat hij nog gewoon in ​onze woonkamer omdat we ​vrolijk worden van de kleuren ​en er erg aan gehecht zijn.

Ik help jou van je huis jouw thuis te maken, met nieuwe én vertrouwde spullen

Ik ben gevoelig voor de sfeer in een ruimte. Straalt je interieur liefde en blijheid uit, ben je er graag. Kom je graag weer thuis nadat je weggeweest bent?

Ik heb geen oordeel over wat je hebt staan maar ik zie wel snel of het mooier kan, iets meer aandacht mag krijgen en hoe dan, is er een betere plek voor, kan er iets met kleur of behang.

Oude lamp met kobaltblauwe decoratie

​Als je nu met de huidige Marie Kondo hype denkt dat alles wat oud is je huis in liefde mag verlaten heb je het wat mij betreft mis. Ik help je de juiste selectie te maken waarbij we eerst uitgaan van wat er al is. Welke spullen vertellen echt jouw verhaal en maken van je huis jouw thuis.

Wat kunnen we veranderen? Is dat een andere kleur op de wand, een behang wat je spullen nog mooier uit laat komen en de kamer een fijne sfeer geeft? Zetten we je meubels in de woonkamer even anders neer zodat het veel prettiger zit en mooier eruitziet?

We doen wat nodig is, de ene keer is een kleur of mooi behang voldoende, de andere keer veel meer.

​Jouw leven - jouw interieur - jouw verhaal (en met mijn hulp nét even mooier verteld​​)

​Heb jij zin om ​van je huis een plek te maken waar je het liefste bent? Wil je het graag net even leuker dan het nu is of ben je toe aan een totale make-over? Ik help je graag.

Bekijk ​of een oriënterend Flitsadvies in Haarlem* wat voor je is, of bel me gewoon om je interieurvraag voor te leggen (06 - 5320 5588).

​* Bij een Flitsadvies voor je interieur spreken we af in Haarlem (La Place Dreefzicht) om aan de hand van je meegebrachte foto's en plattegrondtekening je vragen te beantwoorden.
> Klik op deze link of de foto voor meer informatie.

kort interieuradvies in Haarlem

Opruimen met Feng Shui

garage met rommel

​Opruimen, van kelder tot zolder. Een nieuw jaar vraagt gewoon om een schoon en nieuw begin​. Ruimte maken voor wat je dit jaar wilt bereiken.

Maar wat doe je nou als je niet goed weet waar te beginnen?

Dan ​start je bij jouw persoonlijke Feng Shui plek in huis.

Jouw persoonlijke Ming Gua nummer

​Aan de hand van je geboortedatum ​bereken je je Ming Gua nummer​. ​Ieder Gua nummer hoort bij een ​kompasrichting. ​

​Kijk in je huis welke kamer in die kompasrichting ligt en ​start je schoonmaakactie in die ​​kamer, jouw persoonlijke Feng Shui plek.​

Zet er dingen neer die jou aanspreken ​en symbool staan voor wat jij dit jaar wilt.

​Een simpele en effectieve manier om het universum te laten weten dat jij klaar bent om te ontvangen.

Bereken je Gua nummer

Vul je gegevens in en kijk bij "Ming Gua"​ wat jouw nummer is.

gua schema

​​​​​Opruimen vòòr de start van het Chinese ​Jaar


Doe ​dit het liefst nog vòòr 5 februari 2019, de start van het nieuwe Chinese jaar, ​het Yin Aarde Zwijn (Yin Earth Pig). Zet je intentie voor dit jaar en je ​geeft het universum de kans en de ruimte om nieuwe kansen op je pad te brengen.

Succes!

Indelen volgens Feng Shui

Voorbeeldplattegrond Feng Shui

​Hoe makkelijk ​vind jij het gezellig indelen van je woonkamer? Soms weet je het direct en soms helemaal niet. Omdat ​de woonkamer in je nieuwe huis een totaal andere vorm heeft dan in je oude huis bijvoorbeeld.

​Je woonkamer indelen volgens Feng Shui kent een aantal praktische uitgangspunten zoals bijvoorbeeld niet met je rug naar de deur zitten.

Maar er is nog meer waar je rekening mee zou kunnen houden voor een goed gevoel, goede gezondheid, harmonie in ​je inrichting en meer flow in je leven. ​Het betekent werken met het Oost/West principe. Hieronder leg ik het je verder uit.

​Ben je benieuwd hoe dat voor jou werkt​? ​Vul ​onderaan je geboortedatum in en ​ik ​vertel je (gratis en vrijblijvend) ​tot welke groep je behoort en ​welke richtingen daarbij horen.

Ben je ​van de Oost- of de Westgroep?

Tot welke groep behoor jij volgens Feng Shui? Is dat Oostgroep of Westgroep? Dat hangt af van je geboortedatum.
Als je dat weet heb je een handleiding hoe je jouw woonkamer en andere kamers het beste indeelt.

Het Oost/Westgroep principe ​is een van de manieren in Feng Shui ​die je helpen optimaal gebruik te maken van de energie om je heen. Per groep zijn er 4 richtingen die heel gunstig* voor je zijn en 4 wat minder gunstig.

​Waarom zou je dit willen weten?

Zitten, werken en slapen ​in de richting van jouw gunstige richtingen ​zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren en helderder na kunt denken, beter slaapt, je gezondheid een boost geeft, het contact met anderen verbetert ​en in het algemeen meer flow ​ervaart.

​Wat mij betreft de moeite waard om dit eens voor jezelf en je huis uit te zoeken.

*De geavanceerde 8 huizen methode die ik gebruik in de Feng Shui Style Guide kent meerdere richtingen die gunstig voor je zijn.

De achterzijde of tuin van je huis

Je woning zelf behoort ook tot een van de twee groepen. Je woont in een Oostgroep huis of een Westgroep huis. Dat bepaal je aan de hand van de windligging (kompasrichting) van de tuin of achterzijde van je huis.

Wat is ideaal?

Ideaal is als jij als Oostgroep mens woont in een Oostgroep huis en als Westgroep mens in een Westgroep huis. Dan 'matcht' de energie van het huis met jou en voel je je over het algemeen fijn in dat huis.

Vaak weet je intuïtief al wat je voorkeur heeft en klopt dat ook met de Feng Shui.
Het kan ook zijn dat je hebt gemerkt dat sommige huizen in je leven het gewoon niet waren.

Dat je maar bleef schuiven met meubilair of dat ​je onrust voelde.
Een van de oorzaken zou dan een Oost/West mismatch geweest kunnen zijn.

Jij Oostgroep, hij Westgroep... wat nu?

​Niet ideaal maar geen paniek. Het is zoals het is en ook dan kun je ermee aan de slag. De vraag die dan speelt is: wie in huis is het meest kwetsbaar in gezondheid, wie heeft er veel stress en kan rust gebruiken, wie heeft er slaapproblemen?

Aan de hand van wat je wilt oplossen bekijken we samen hoe ​we de indeling en plaatsing van meubilair ondersteunender kunnen maken. ​

Gaat het om je gezondheid dat bekijken we de positie van je bed​ (ook voor relatie issues) en de richting van de kookplaat. Heb je moeite met rust vinden of je beter kunnen concentreren bij werk of studie dan bekijken we de beste plek van je bureau of jouw stoel aan de eettafel.

Door dit te doen verbeter je de situatie met 20 tot 30%.

Voorkom een mismatch in energie

Bepaal vòòr je een huis huurt of koopt tot welke groep jij én het huis wat je op het oog hebt beho​ren.

Wanneer wil je dit écht weten?

 • Je bent op zoek naar een andere woning en wilt zeker weten dat je de juiste keuze maakt. ​
 • Als jij, je partner of je kinderen nu kampen met gezondheidskwaaltjes, slaapproblemen hebben, de studie moeizaam gaat, er onderlinge irritatie is of in het algemeen meer flow kunnen gebruiken.
 • ​Je ​bent nog bezig met inrichten en wilt Feng Shui gebruiken.


Hoe kom je achter jouw 'groep'?

Stuur me vrijblijvend een mailtje met je geboortedatum en ik vertel je in een gratis en vrijblijvend 15 minuten ​telefoongesprek ​tot welke groep jij behoort en welke richtingen daarbij horen.

Ben jij een Oost- of Westgroep in Feng Shui?

Vul je gegevens in en ik bel je terug met het antwoord. (dit is een gratis en vrijblijvend 15 minuten gesprek)
 • Je geboortedatum gebruik ik om jouw persoonlijke richtingen te berekenen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Feng Shui woonkamer kleuren kiezen

kleuren kiezen

​​​​Welke kleuren kies je voor je woonkamer? Vanuit Feng Shui, vanuit jouw smaak, je energie of je activiteit?​ Omdat de woonkamer volgens Feng Shui een yang ruimte is en meestal ligt aan de voorzijde of straatkant kun je hier wat ​krachtigere kleuren kiezen.

​​De kunst is om de Feng Shui 'regels' en andere overwegingen samen te voegen tot er een harmonieuze sfeer ontstaat. Ik heb ​10 overwegingen voor je op een rijtje gezet.

 1. In welk deel van je huis ligt je woonkamer volgens de Feng Shui 5 elementen theorie?
  ​​​
  Elke windrichting staat voor een element én een kleur, als je dat weet kun je aan de hand hiervan je kleuren kiezen. In een 'hout' deel kun je wat meer groentinten gebruiken, in een 'metaal' ​deel wat meer grijstinten. ​​
 2. ​Persoonlijke Feng Shui energie
  Te berekenen vanuit je geboortedatum. Ben je iemand met veel 'water-energie' dan kan het zijn dat zachte vuurkleuren je intuit​ïef meer aanspreken. Het kan een mooie richtlijn zijn om vanuit jouw energieprofiel kleuren te kiezen en die toe te passen in je interieur.
 3. ​Lichtinval
  ​Voor een kamer op het noorden (koel licht) kun je kleuren met een warmere ondertoon gebruiken ​dan in een kamer op het zuiden (warm licht).
 4. ​Gevoel in de ruimte
  Heb je een hele drukke baan en wil je graag rust als je thuiskomt of ben je iemand die houdt van een meer actieve sfeer? ​Voor rust ​kies je ​meer gedempte tinten, wil je ​levendigheid dan werk je met meer uitgesproken kleuraccenten.
 5. ​​​Gezinssamenstelling
  ​Hoe meer mensen er gebruik maken van de woonkamer, hoe meer onrust. Het kan dan fijn zijn om wat rustigere kleuren te gebruiken.
 6. ​​Trendkleuren
  ​​​Grijs, grijsbruinen, naturel en vage, vergrijsde tinten zijn trend. Het geeft een stijlvol en rustig interieur maar mist af en toe levendigheid.
  Kleur maakt vrolijk dus houd je erg van naturellen, denk dan aan wat gekleurde accessoires. ​
 7. ​Psychologie van kleur
  Rood en oranje ma​ken actief, gr​ijs-, groen- en blauwtinten ma​ken rustig. ​​Heb je slaapproblemen verminder gebruik dan geen roodtinten in je slaapkamer.
 8. ​Wat zie je buiten
  Zijn er veel bomen buiten dan krijg je een groenzweem binnen. Het wit voor de wand ​lijkt groenig. ​Elke wittint die je kiest heeft een kleurzweem, van roze tot geel, van koel tot warm. Let hier op bij het kiezen van een witte kleur.
 9. ​Waar komt kleur?
  Houd je van rust én kleur? Zorg dan dat je een felle kleur wel ziet als je binnenkomt maar niet als je op de bank zit. Ditzelfde geldt voor een druk patroonbehang. ​
 10. Combineren met kleuren
  Dat is de kunst. Kies een aantal kleuren bij elkaar en combineer dat tot een mooi en sfeervol geheel. Geen kermis maar harmonie. Denk aan kussens met meerdere kleurtinten, gordijnen of een behang. Je interieur wordt er een stuk levendiger van dan ​van slechts 1 ​​streng doorgevoerde accentkleur.


Heb je een ​Kleurvraag?

​Stuur me een foto van je interieur ​en je kleurvraag en ik neem contact met je op.

Gratis Inspiratie Gesprek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Conflicten op je werk oplossen met Clearing

business clearing

Conflicten, irritaties en frustratie op je werk. Tussen jou en je baas of met een collega. Dat is lastig want het maakt vaak dat de sfeer gespannen is, je met minder plezier je werk doet en gefrustreerd thuis komt.

Je kunt je blijven ergeren, er eindeloos over praten maar feit blijft (energetisch gezien) dat iets in de ander jou triggert. Er is dus een bepaalde connectie tussen jullie. Ook al gaan je haren er recht van overeind staan.

De enige manier om hier goed mee om te kunnen gaan is acceptatie van de situatie en de ander. Alleen dat vinden we vaak zo lastig.

​Wat zijn Clearings?

​Clearing​ is ​een overdracht van ​liefdevolle en oordeelloze energie van mij naar jou.

Met een gerichte meditatie-op-afstand zorg ik ervoor dat jouw 'systeem' in je eigen tempo spanning en stress kan ontladen. Hierdoor voel je je krachtiger, meer ontspannen, opgewekter en beter in staat dat wat er in je leven gebeurt te accepteren.

Het ​verandert bovendien je uitstraling waardoor mensen ​positiever op je reageren.

Conflicten en irritaties oplossen met Clearing

​​Spanningen op het werk, onbegrip tussen jou en je partner. Irritatie en frustratie. Het maakt je leven soms nodeloos ingewikkeld. Met een serie Clearings merk je al snel verbetering.
Dat gebeurde ook na een aantal Clearing sessies die ik Jan gaf.

Jan (mijn cliënt) heeft een moeizame communicatie met Janneke (bazin)

Testimonial van Jan over Clearing

 1. Hoe was de werkverhouding met ​Janneke voordat jijzelf de Clearings ontving?
  Waarom vond je deze zakelijke relatie 'moeizaam'?


  We begrepen elkaar vaak verkeerd waardoor er bij ons allebei irritatie ontstond wat ​een goede werksfeer niet bevorderde.
 2. Hoe is de relatie tussen jullie veranderd?

  ​Er is veel meer begrip ontstaan en onze communicatie is veel meer ontspannen.
  Het voelt alsof er blokkades verdwenen zijn door de Clearings zonder dat er sprake is geweest van het daadwerkelijk benoemen ervan. ​Hierdoor verloopt onze communicatie veel soepeler​ en vrijer.
 3. Zou je de Clearings aanraden in een werksituatie waarin communicatie tussen mensen een struikelblok is?

  ​Jazeker, het is een mooie manier om zonder woorden maar puur door energie uitwisseling de verstandhouding te verbeteren. Want die communicatie die is nou juist zo lastig, daarin vonden we elkaar niet en ontstond de irritatie en spanning.
  ​Na een aantal Clearings is die onderhuidse spanning tussen ons verdwenen waardoor er meer ontspanning, openheid en lichtheid ontstaan is.
 4. Wat zou je als belangrijkste resultaat benoemen van de Clearings?

  ​Ik ga weer met plezier naar mijn werk. Onze verstandhouding is als een blad aan een boom gedraaid en de ​communicatie tussen ons is een stuk fijner en toegankelijker geworden.

​Wil jij weer ​plezier in je leven​ en je werk?

​​​Niet meer geplaagd worden door zorgen, somberheid, irritatie, spanning en frustratie​ op je werk of thuis? Probeer dan eens een aantal Clearings.

​​​Vraag een ​vrijblijvende telefonische uitleg aan en ontvang 1 Proef Clearing t.w.v. 55 euro gratis.

Ja, ik wil graag lekkerder in mijn vel zitten met Clearings

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom je huis niet altijd als een thuis voelt

voordeur bel

​Je huis een thuis. Weer verliefd op je huis. Een gevoel van welkom als je je huis binnenstapt. Voel jij dat zo? Of is jouw huis gewoon je huis en 'heb je er niet zoveel mee'?
​Is het jou al gauw goed en ben je helemaal niet bezig met inrichten?

​Je op een plek wel of niet thuisvoelen heeft met heel veel factoren te maken waarvan een van de makkelijkste ​het aanpassen van je interieur is als je gevoelig bent voor de sfeer in je huis.

​​Optimaal inrichten voor meer rust​ en harmonie

​Ben je hoog​sensitief of gevoelig​ voor de sfeer in een ruimte dan ligt dat ​​anders. Kun je vaak niet zo goed uitleggen wat er nou 'mist', voel je alleen dat het zo is. ​

Je voelt je niet fijn zelfs in een interieur dat er op het eerste gezicht prima uitziet. Je voelt dat je het anders wilt terwijl ​je partner het misschien onzin vindt.

Mooie stijl, een lekkere bank, kleuren die je mooi vindt en toch... ontbreekt er iets. Blijf je het gevoel houden dat de sfeer jou niet past. Dat er iets ontbreekt of dat er juist teveel staat.

​​Je partner ​wil er niks aan veranderen en jij blijft maar ​​zoeken naar een andere stijl, nieuwe kleuren of ​een totale make-over zoals je op TV ziet.

​Alles in je interieur 'straalt energie uit'

​Als je dat beseft én jij bent gevoelig voor allerhande prikkels om je heen dan kan het ​zijn dat ​er iets in je interieur de balans, de harmonie verstoort.

De kunst is alleen om te ontdekken wat dat precies is. Is het een overdaad aan spullen of juist een tekort, een specifiek voorwerp, ​schilderij, de plaatsing van je meubels, de stijl, de kleuren​ of een combinatie van dat alles?

​Om daar achter te komen ​is het handig om je ​bewust te zijn wat je ziet én wat je voelt in een ruimte. Ik doe dat zelf al jaren en weet ook ​precies aan te geven wat ​de verstoring in de sfeer of de energie ​veroorzaakt ​​en hoe je dit oplost. Maar er is nog een andere manier.

​'Match' jij met de energie in en van je huis?

​Toen ik 20 jaar geleden voor het eerst in aanraking kwam met Feng Shui ​leerde ik een eenvoudige manier om ​'in lijn te komen' met de energie ​van en in je huis​.

​Jouw onbestemde gevoel dat er iets niet klopt​ ​kan te maken met het al dan niet gebruik maken van jouw beste kijk-, werk- en slaaprichtingen​ ​voor de plaatsing van bijvoorbeeld je bank, bureau of bed. Je 'matcht' niet met de energie van en in je huis.

​Het verklaart het feit dat je jouw huis wel mooi vindt maar dat je ​toch het gevoel hebt dat het 'jouw huis' niet is ​en je afvraagt waarom je je zo fijn voelde in je vorige huis.

Weet je welke richtingen jou ondersteunen, fysiek, mentaal en emotioneel dan is het slechts een kwestie van je meubilair en accessoires op de juiste manier in de ruimte zetten om jouw energie en gevoel van welbevinden te versterken.

Dat is waar ik je graag bij ondersteun als jouw interieur in basis prima is maar je toch dat 'ik weet niet goed wat het is, maar het klopt niet' gevoel hebt.

​Hoe thuis voel jij je in jouw huis?

1 2 3 14