Blog - Vital Living

Is 2018 voor jou het jaar van de Liefde?

Clearing voor Liefde en Relaties

​Hoe fijn is het als je veel ​Liefde, Vriendschap en Genegenheid in je leven hebt! Ik schrijf het met hoofdletters omdat ik vind dat dat in basis is waar ons leven om draait.

​Liefde tussen jou en je partner
​Liefde voor je kinderen
Liefde voor je familie
​Liefde voor je werk
Liefde voor de natuur
Liefde voor je huis
Liefde voor alles en iedereen om je heen

Of ben je juist op zoek naar Liefde?

​Ben je de Liefde juist kwijtgeraakt​ en zou je hem dolgraag weer terug vinden?

In de Chinese Astrologie is 2018 een Yang Aarde ​Hond jaar. Aangezien de Hond van zichzelf ook een Aardeteken is betekent dit dubbel Aarde dit jaar. Gunstig voor mensen die als Daymaster (de dag waarop je geboren bent) het element Hout hebben, want het element Aarde staat ​in hun horoscoop voor ​de liefde. De kans daarop is dus groter in 2018.

3 tips om Liefde aan te trekken in 2018

​Vanuit de Chinese Astrologie ​krijg je zicht op de dagen en maanden waarop de kans op Liefde aantrekken het grootst is.

Met Feng Shui voor je inrichting ontdek je wat je in je huis kunt doen om de Liefde aan te trekken.

Met de Helder Hoofd Sessies op de woensdag (start 17 januari) verander je je uitstraling waardoor je kans op Liefde toeneemt.

​Wil je weten wat ​het element van jouw geboortedag ​is​ om zo te ontdekken of jij de ​Liefde op je pad vindt?

Stuur me ​een mail met je geboortedatum dan ​laat ik je het weten.Onrust in je hoofd? Misschien is het wel ADD

vol en druk hoofd

​ADD is dat hetzelfde als ADHD? Nee, blijkt dus. Met ADD hoef je niet heel 'druk' te zijn maar kun je rustig, bedachtzaam, soms besluiteloos, verlegen of dromerig zijn. ​Dat b​leek toen ik er wat meer over las.

Bovendien zijn er een aantal andere kenmerken die voor ons allemaal weleens spelen namelijk:

• snel afgeleid zijn
• moeite om dingen af te maken
• aan iets beginnen en 5 minuten later iets anders doen
• geen overzicht hebben
• slecht kunnen plannen, organiseren en kiezen
• kort kunnen lezen
• vergeetachtig
• chaotisch zijn
• vaak dingen kwijt zijn

​Ik herken ​sommige dingen maar heb mijn leven wel zodanig ingericht dat ik hier goed mee om kan gaan.
​Omdat ik laatst iemand sprak die ​last heeft van ADD ​bedacht ik me dat de Helder Hoofd Sessies (Energy Clearings) een goed middel kunnen zijn om ​beter ​met deze klachten om te ​kunnen gaan en zo je leven wat makkelijker te maken.

Want hoe sterk beïnvloeden bovenstaande punten jouw leven? Thuis ​en in je werk?


​Merk je dat je vaak geïrriteerd raakt of gefrustreerd dat het je allemaal niet lukt​? Dat je op je tenen loopt​ en veel rust, ruimte en structuur nodig hebt?

​Wat doe je eigenlijk om zaken te verbeteren? Neem je medicijnen, werk je veel met lijstjes die je af kunt vinken, heb je een eigen kantoor en thuis een eigen plek?

Of worstel je ​al jaren met concentratie en focus problemen​?

​Als dat het geval is daag ik je graag uit om eens zo'n Helder Hoofd Sessie te proberen. Liefst meerdere voor de effectiviteit maar​ je kunt altijd beginnen met 1 sessie. Heb je dat nog nooit eerder gedaan dan klik je op de button voor een gratis keer* proberen.

* Hiermee ​ontvang je ook op onregelmatige basis ​mijn E-zine met inspiratie over Feng Shui, Mindset, 5 elementen ​Recepten​, Interieurtips​ en ​Aanbiedingen.

Feng Shui en kleuren kiezen

Vragen over je interieur beantwoord met een Interieur Inspiratie Sessie.

​Yin en Yang kleuren

​In Feng Shui wordt er een onderverdeling gemaakt tussen yin (passieve) kleuren en yang (actieve kleuren).
Yang kleuren gebruik je in actieve ruimten zoals de woonkamer, keuken of hal. Yin kleuren gebruik je liever in de kamers waar je tot rust wilt komen zoals je slaapkamer.

Hoe is nu de verdeling in yin en yang kleuren?

Geel, oranje, rood, roze, paars zijn meer yang terwijl groenen en blauwen meer yin zijn. Voor je slaapkamer kun je dan ook beter geen rood gebruiken omdat dit je onrustig kan maken en je dan niet lekker slaapt. Neem dan ook vooral geen rood beddengoed, hoe romantisch ook!

Wil je toch rood gebruiken in je slaapkamer dan is het beter om dit te doen door kleine rode accenten aan te brengen, bijvoorbeeld een kussen op je bed of een poster of schilderij met wat rood erin.

Welke kleuren zijn volgens Feng Shui het meest geschikt?

​Natuurtinten

Van ivoorkleurig tot zacht beige en donkerbruin. Hiermee creër je een rustige sfeer waarin je goed kunt ontspannen. Het is niet de meest “exciting” combinatie maar als je goed gebruik maakt van verschillende texturen ​en gladde en matte oppervlakken is het resultaat erg stijlvol.

Zachte pastels

Kan snel iets te zoetig worden maar ook hier geldt: maak het spannend door een fellere kleur te combineren met de pastels​ of kies 'vergrijsde' pastels. Een pasteltint met een klein beetje zwart gemengd waardoor het zoete eraf gaat. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld een brons of goudtint met zachtroze en ivoorwit.

Kleur kiezen volgens de Feng Shui van het huis

Bij deze methode is een kompasmeting van de ligging nodig is om te bepalen welke energie (vuur, aarde, metaal, water of hout) er in ​een bepaalde ruimte aanwezig is. ​Dat bepaalt welke tinten er gebruikt gaan worden. Is de energie minder gunstig gebruik ik kleuren die dit afzwakken, is de energie in je slaapkamer juist gunstig dan versterken we dit.

Persoonlijk​ kleurpalet
​Jouw smaak, interieurstijl, functie van de ruimte én de lichtval gecombineerd. Aan de hand hiervan ​ontwerp ik jouw unieke en persoonlijke kleurpalet waarna we dit samen vertalen naar wat er in je interieur komt te staan. Van kleur van de bank tot behang, vloer en kleed.

​Hulp nodig bij het kleuren kiezen voor je interieur?

​Maak dan een afspraak voor een 1,5 uur durend Feng Shui Kleuradvies* bij jou thuis. 
Mail naar nicky@vital-living.nl of bel me op 06 - 5320 5588.
* Vanaf 165,50 (advies in Haarlem)

In Feng Shui wordt er een onderverdeling gemaakt tussen yin (passieve) kleuren en yang (actieve kleuren).
Yang kleuren gebruik je in actieve ruimten zoals de woonkamer, keuken of hal. Yin kleuren gebruik je liever in de kamers waar je tot rust wilt komen zoals je slaapkamer.
Hoe is nu de verdeling van Yin en Yang kleuren? Geel, oranje, rood, roze, paars zijn meer yang terwijl groenen en blauwen meer yin zijn. Voor je slaapkamer kun je dan ook beter geen rood gebruiken omdat dit je onrustig kan maken en je dan niet lekker slaapt. Neem dan ook vooral geen rood beddengoed, hoe romantisch ook!
Wil je toch rood gebruiken in je slaapkamer dan is het beter om dit te doen door kleine rode accenten aan te brengen, bijvoorbeeld een kussen op je bed of een poster of schilderij met wat rood erin.
Welke kleuren zijn volgens Feng Shui het meest geschikt?
Natuurtinten
Van ivoorkleurig tot zacht beige en donkerbruin. Hiermee creër je een rustige sfeer waarin je goed kunt ontspannen. Het is niet de meest “exciting” combinatie maar als je goed gebruik maakt van verschillende texturen of gladde en matte oppervlakken is het resultaat erg stijlvol.
Zachte pastels
Kan snel iets te zoetig worden maar ook hier geldt: maak het spannend door een fellere kleur te combineren met de pastels. Een mooi combinatie is bijvoorbeeld een brons of goudtint met zachtroze en ivoorwit.
Kleur kiezen volgens de Feng Shui van het huis
Bij deze methode is een kompasmeting van de ligging nodig is om te bepalen welke energie er in de slaapkamer zit. Dat bepaalt welke tinten er gebruikt gaan worden. Is de energie minder gunstig gebruik ik kleuren die dit afzwakken, is de energie in je slaapkamer juist gunstig dan versterken we dit.
Persoonlijke kleuren kiezen
Dat kan met Chinese Astrologie. Aan de hand hiervan bekijken we welke kleuren het meeste bij jouw energie passen. Vervolgens beslissen we hoe je dit in je interieur kunt verwerken.

Ben jij een Gezonde Levensgenieter?

Bij het woord Levensgenieter heb jij vast (net als ik) het beeld voor je van een smulpaap, een man die een tafel vol lekker eten voor zich heeft. Een echte bourgondiër. Prima, maar niet helemaal wat ik bedoel.

Die Gezonde Levensgenieter... dat ben jij (als je in balans bent)

De Gezonde Levensgenieter dat ben jij als leuke, enthousiaste vrouw die geniet van lekker (maar ook gezond) eten, houdt van een fijn huis om haar heen, die weet wat ze wil en werk doet wat haar hart heeft. Een vrouw die straalt van levenslust en van haar leven geniet.

Alleen... soms zit er een klein kinkje in de kabel. Loopt je leven even niet zoals je had gedacht. Omdat je mantelzorger moest zijn, veel aandacht hebt gegeven aan je gezin of veel stress had van je werk. Daardoor ben je jezelf eigenlijk een beetje voorbij gelopen en vergeten.

Maar waar is ie gebleven?

Die levensgenieter in jou? Want ineens merk je dat je niet meer zo vaak geniet. Dat je alleen maar aan het rennen en vliegen bent en zelden meer aan jezelf toekomt.

Nu je wat ouder bent, de kinderen misschien het huis uit zijn besef je ineens dat jij er ook nog bent. Dat het tijd wordt voor JOU. En dan ineens is er de behoefte om dingen anders te doen.
Je interieur veranderen, gezonder eten en ontdekken wat nu jouw passie is. Of misschien kom je tot de ontdekking dat je een totale omslag in je leven wilt maken. 

Hoe vind je de Levensgenieter in jezelf weer terug?​

Op dat punt in je leven gekomen kan er verwarring ontstaan. Half weten wat je wilt maar toch ook maar niet. Dankbaar zijn voor wat je hebt en niet willen zeuren en ondertussen het vage gevoel dat je nu aktie moet ondernemen omdat het anders misschien te laat is.

Maar wat is je volgende stap naar weten wie je bent, wat je wil en hoe je dat bereikt?
Naar de weer Gezonde Levensgenieter in volle bloei, die straalt van enthousiasme en zin in het leven? 

Mijn Tips voor jou?

Bekijk wat jou nu op dit moment het beste zou helpen voor minder stress en meer genieten òf kies direct voor actie en klik op de blauwe button.

Luck Boost 27 juli 2017

gelukslieveheersbeestje

Een speciale Luck Boost voor donderdag 27 juli als er iets in je leven op dit moment niet gaat zoals jij het graag zou zien. Of het nou ruzie met je lief is, geldzorgen of je gezondheid.

'Moet' je erin geloven? Van mij niet. Ik zou zeggen... als je in staat bent om voor hooguit 5 minuten 'stil te worden in jezelf', je vraag concreet te formuleren én je ergens weet dat er meer is dan we kunnen zien. Dan is dit een een mooie manier om je leven wat makkelijker te maken en het universum de kans te geven je te helpen. Hoe duidelijker jij in je vraag stellen bent, hoe duidelijker het antwoord of de weg naar de oplossing zal zijn.

Geef ik je een garantie? Nee. Soms zijn dingen zoals ze zijn omdat je in dit leven nu eenmaal zaken te leren hebt. Give it a try zou ik zeggen.

Qi Men Dun Jia is de methode. Het is werken met de krachten in het universum door hulp te vragen aan je spirituele gidsen.
De gids die op donderdag 27 juli tussen 21.00 en 22.59 in het Zuidwesten van je huis zit is goed voor geldzaken.

De energie van deze spirituele gids is bijzonder krachtig omdat hij zowel voor het Jaar, Maand, Dag én het Uur op deze plek zit.

Van te voren:
- Formuleer een duidelijke geldvraag, schrijf hem uit zodat je hem helder en duidelijk kunt stellen

Tussen 21.00 en 22.59
- Ga in het zuidwestelijke deel van je huis zitten met je RUG naar het zuidwesten.
- Sluit je ogen, adem een paar keer rustig in en uit
- Stel je vraag in gedachten of spreek hem hardop uit aan de gids 'Nine Earth'
- Neem er een paar minuten de tijd voor en bedank je gids
- Doe je ogen weer open en onderneem een actie die te maken heeft met je vraag

De actie kan zo simpel zijn als het versturen van een e-mail, een telefoontje plegen, een plan van aanpak opschrijven wat je de volgende dag gaat doen.

Houd vertrouwen dat alles goed is zoals het is en dat de oplossing naar je toekomt.

Succes!

Hoe goed ben jij in gelukkig zijn?

gelukkig zijn

Groot geluk en klein geluk

Voor mij zit gelukkig zijn vaak in kleine dingen. Is er niet een continu groots gevoel van geluk maar voelt het als een zacht kabbelende zee waarin ik dobber. Het leven leidt zoals ik het wil, doe waar ik van houd en waarvoor ik 'hier' ben.

Dat gevoel geeft een 'lekker in je vel zitten', een opgewekte stemming en een positieve blik op de wereld. En daardoor lijkt het alsof alles en iedereen om je heen daarin mee gaat. Als er iets onverwachts gebeurt raak je niet in paniek maar ga je er flexibel mee om.

5 Geluksbolletjes

Die staat van zijn komt voor mij het dichtste bij 'gelukkig zijn'. Als ik gelukkig zijn verder definieer dan kom ik tot het principe van de 5 geluksbolletjes. Die bolletjes draaien om ons heen alleen soms drijven er een paar af van het centrum (jij).

Dat zijn de momenten in je leven waarop het allemaal niet meer zo lekker gaat. Het geluksbolletje verandert in een 'onrustbolletje'. Er ontstaat een onbalans en hoe langer die onbalans duurt hoe verder weg het gelukkig zijn, het genieten en het je goed voelen is.

Wat zijn die 5 geluksbolletjes?

 1. Rust in je hoofd, vrij zijn van zorgen en gepieker
 2. Lekker in je vel zitten, een gezond en soepel lichaam
 3. Een huis om je heen waarin je je fijn voelt
 4. Goed contact met de mensen om je heen
 5. Werk doen waar je van houdt

Daar tegenover staan de 5 onrustbolletjes

 1. In de ban van je gedachten, gepieker en je zorgen maken
 2. Lichamelijke klachten die je leven beïnvloeden
 3. Onrust in je huis vanwege een onprettige sfeer of energie een verhuizing, verbouwing of verandering
 4. Ruzie, irritatie, gekwetstheid of frustratie naar de mensen om je heen
 5. Werk doen dat niet je hart heeft

Doe de In Balans/Uit Balans test om erachter te komen hoeveel onrustbolletjes jij hebt...

Heb je zelf invloed op je geluk?

Die vraag is essentieel. Ik ben ervan overtuigd dat we invloed op ons geluk hebben alleen dat we soms niet weten hoe. In de 20 jaar dat ik me nu verdiep in Feng Shui, spiritualiteit, energie en de Wetten van het Universum ben ik ervan overtuigd geraakt dat wijzelf en onze gedachten voor een groot deel ons geluksgevoel bepalen.

In welke omstandigheid je je ook bevindt, hoe erg dingen ook soms kunnen zijn, onze gedachten over die realiteit bepalen de mate van geluk die we ervaren. Verander je gedachten, vergroot je geluksgevoel daar komt het in feite op neer.

Dat gedachtegoed, die visie op gelukkig zijn maakt dat ik doe wat ik doe. Ik stel alles in het werk om een gevoel van geluk, van genieten op te roepen in mezelf en mijn leven. Wat ik daarover ontdek deel ik graag met jou. Op deze site, in een persoonlijk gesprek en het geven van adviezen en workshops.

Genieten en gelukkig zijn is een recht voor ieder mens

Je goed voelen, gelukkig zijn, meer genieten, minder stress ervaren... het zijn allemaal zaken waarvan ik vind dat ieder mens er recht op heeft. Hoe je dat bereikt is de volgende stap. Voor mij zit dat in het ontdekken hoe je de eerder genoemde geluksbolletjes kunt versterken. Niet zweverig maar door praktisch te zijn.

Het begint met rust

Rust en ruimte, daar begint het voor mij mee. Rust brengen in jou, je gedachten en je omgeving, je huis. Vanuit de stilte in jezelf of om je heen ontstaan er nieuwe mogelijkheden die je verder brengen op je pad naar gelukkig zijn. Naar zijn wie je werkelijk bent, naar je krachtig voelen, naar beter je grenzen kunnen aangeven zodat je voelt dat jij in control bent en niet de omstandigheden of andere mensen.

Het mooie is dat het niet uitmaakt waar je die rust het eerste in terugvindt en op welke manier. Het is als het gooien van een steen in een vijver. De eerste plons is het hardste en daarna verspreid het effect zich langzaam over het water. Net als in jouw leven.

Doe de balanstest

Kun jij je vinden in mijn visie en vraag je je af hoe je het meer genieten en gelukkiger zijn in jouw leven kunt versterken? Doe dan de Balanstest en ontdek waar bij jou een onbalans (een onrustbolletje) zit.

Wanneer gun jij jezelf ook de framboos op de taart?

durf te genieten

Durf jij te kiezen voor genieten?

Wij vrouwen staan meestal direct klaar voor anderen. We zorgen voor de kinderen, staan achter onze partner en op het werk staan we klaar voor baas, klant of collega. Maar wanneer ben jij er nu een keer voor jezelf? Wanneer verwen jij jezelf?

Vaak schiet dat erbij in en dat vind ik zo jammer! Want daarmee besef je veel te weinig dat jij van waarde bent, dat jouw bijdrage groot is én dat daar iets tegenover mag staan. Een paar voorbeelden:

 • Je mist een eigen plek in huis. Je man een eigen werkkamer, de kinderen hun kamer en voor jou blijft het aanrecht of de keukentafel over.
 • Je partner geeft geld uit aan zijn grootste hobby en jij aarzelt of je nu wel of niet naar de schoonheidsspecialiste zult gaan.
 • De kinderen haal en breng je naar hun clubs. Jij voelt je schuldig om een avondje of dag weg te zijn om iets voor jezelf te doen (wat dan niet alleen tijd maar ook nog geld kost).
 • Je doet iets niet omdat je daarmee de ander boos, verdrietig of teleurgesteld maakt.

Herkenbaar?

Herken je bovenstaande punten of helemaal niet? Ben jij er juist heel goed in om ruimte, tijd en geld aan jezelf te besteden? Als het niet zo is dan wordt het misschien eens tijd om jezelf wat meer 'genieten' te gunnen.

Waarom meer genieten?

Ik vind dat het ieders recht is om te genieten. Om het leven te vieren, gelukkig te zijn met wie je bent en wat je doet. Omdat we allemaal waardevol zijn en bijdragen aan een mooiere wereld. En dat kan alleen als we zelf lekker in ons vel zitten. Pas dan kunnen we er ook voor de ander en de wereld om ons heen zijn.

Er voor jezelf kunnen zijn, dingen doen die jij belangrijk vindt maken je een leuker mens en leert je je eigen grenzen aan te geven. Het zorgt ervoor dat je jouw leven gaat leven en niet dat van andere mensen die hun verwachtingen op jou projecteren.

Tuurlijk blijft het een kwestie van geven en nemen. Overleggen en durven staan voor wat jij wilt. Gewoon zonder schuldgevoel durven zeggen wat je wilt in plaats van aarzelend hierom te vragen.

Manieren om jezelf meer te gunnen

Het besluit nemen is vaak niet genoeg. Het voelt te eng, te bedreigend, je bent het gewoon niet gewend. Je bent bang voor ruzie of strijd. Toch kun je het leren en daar kan ik je bij helpen.

Niet door praten maar door ervaren. De ene manier is fysiek de ander op afstand. Beiden werken met energie en beiden zorgen ervoor dat je steviger gaat staan, meer zelfvertrouwen opbouwt en overtuigingen dat jij het niet waard bent los gaat laten.

Bars sessies

Een heerlijk ontspannende, volledig geklede, hoofd drukpuntmassage van 1,5 uur die je volledig tot rust laat komen. Maar tegelijkertijd alle opgeslagen 'overtuigingen' in je systeem die over 'geen ruimte in durven nemen' reset. Meer informatie vind je hier.

Energy Healing (Clearing)

In feite doet dit hetzelfde als een Bars sessie met dit verschil dat je niet naar mij in Haarlem komt maar het ervaart in je eigen huis. Ik faciliteer jou energetisch op afstand in het helen van jezelf. Het durven gaan staan voor wie jij bent en wat jij wilt.

Het geeft je in eerste instantie een gevoel van ontspanning, van meer rust in je hoofd en op den duur (na een aantal sessies) zul je merken dat je meer zelfvertrouwen opbouwt waardoor je beter kunt zeggen wat jij wilt.

Gun jij jezelf de framboos op de taart?

Gun jij jezelf dit groeiproces naar jezelf meer gunnen? Vind jij jezelf het waard om in te investeren? Dan nodig ik je graag uit op jouw eigen feestje. Klik op de buttons om te starten met een of meerdere sessies.


Feng Shui en opruimen of grasmaaien op hoge hakken

grasmaaien

De energie van opruimen

Opruimen in je net gekochte t-shirt, behang afkrabben in je nieuwe spijkerbroek of grasmaaien op hoge hakken. Op een of andere manier ruimt het lekkerder op als je er netjes uitziet. Belachelijk natuurlijk want als je flink aan het opruimen geslagen bent word je vies.

Toch voelt opruimen of opknappen anders als je het in je nette kleren doet (liefst ook nog net aangeschaft). Het zal iets te maken hebben met de frisse energie van nieuwe of schoongewassen kleren.

Maar daar gaat deze blog niet over, wel over opruimen en wat Feng Shui daar mee te maken heeft. Met opruimen breng je namelijk energie in beweging en dat is waar Feng Shui over gaat. De energie in je omgeving zo vitaal mogelijk maken zodat het je ondersteunt in je leven.

Wat staat er in allemaal in jouw keukenkastjes?

Van het weekend had ik een opruimaanval die zich voornamelijk richtte op de inhoud van mijn keukenkastjes. We wonen met z'n twee en het is toch verbazend hoeveel servies een mens in de kasten kan hebben en dat terwijl de afwasmachine ook nog stond te draaien.

De buit was een onverdaad aan servies. Best wel mooi servies ook, vrijwel ongebruikt schandalig genoeg. Gekocht als onderdeel van een groter servies of als 'styling' attribuut voor het fotograferen van mijn 5 elementen voeding gerechten.

Wat ik ontdekte...

 • Ik gebruik oud servies want het nieuwe servies gebruiken is 'zonde'
 • Ik geef lang niet zoveel etentjes als ik in gedachten had toen ik het servies kocht
 • De mooiste borden staan verborgen achter in de kast (wat je niet ziet, gebruik je niet)
 • Ik gebruik het nieuwe servies niet omdat ik liever van diepe borden dan van platte borden eet
 • Ander echt 'oud' servies met print en goud gebruik ik niet omdat dit eraf gaat in de vaatwasser en ik dus elke keer met de hand moet afwassen. Te druk en geen zin in.

... en wat ik eraan ga doen

Mijn keukenkastjes en diepe laden staan vol met prachtig ongebruikt servies waar dus wat mee is. En ik vermoed zo maar dat ik daar niet de enige in ben. De grote vraag is alleen... wat ga je daaraan doen? Na een zorgvuldige selectie (lastig! want herinneringen en gevoelens) staat het nu in een krat op de gang om weg te brengen naar kringloop of de liefhebber die het af komt halen.

Feng Shui en opruimen

De meest bekende Feng Shui methode is het werken met de 9 levensgebieden, een 9-vaks raster dat je over je plattegrond heen legt om zo te kunnen zien welk levensgebied met welke kamer correspondeert. Bij ons correspondeert de keuken met het levensgebied 'relaties'. Symbool voor moeder, Moeder Aarde en de organen maag en milt.

Mijn keuken staat voor relaties*

Wat zegt mijn keuken over de relaties in mijn leven? De relatie met mijn partner, met collega's, bazen, werknemers of klanten? Er zijn in het leven van ieder mens nogal wat relaties te noemen. Misschien zou je in dit geval ook nog wel kunnen zeggen dat het gaat om de relatie met je eigen lichaam.
* Dit is voor ieder huis verschillend, het hangt af van de oriëntatie van je huis op de zon of dat bij jou ook zo is.

Relatie vragen

 • Hoe stevig zijn je relaties?
 • Aan welke relaties houd je koste wat het kost vast?
 • Welke relaties zou je liever loslaten?
 • Welke relaties zou je meer tijd, aandacht en liefde willen geven?
 • Uit welke relaties zou jij zelf meer aandacht, zorg en liefde willen ontvangen?
 • Hoe is de relatie met je eigen lichaam?

Zomaar een paar vragen die bij me opkomen en die je met een beetje moeite zou kunnen doorvertalen naar de hoeveelheid spullen op de betreffende plek (mijn keuken dus), de zorg die je hebt besteed aan de inrichting van die ruimte en de spullen die er staan. Als ik er een checklist van maak ziet die er zo uit:

Checklist

 • Wat is je eerste indruk van de ruimte
 • Hoe is de aankleding ervan
 • Hoe is de verlichting
 • Hoe ziet het schilderwerk eruit
 • Zijn er zaken die kapot zijn
 • Hoe staat het met de apparatuur
 • Staan er heel veel of juist heel weinig spullen
 • Zijn de spullen netjes geordend opgeborgen of juist niet
 • Is er voldoende ruimte voor alle spullen?

Je ziet dat er best wat punten zijn die je kunt checken op liefde en aandacht want daar draait het in feite om. Relaties in je leven vragen aandacht, zorg en liefde en spullen als symbool voor relaties op deze plek dus ook.

De meeste punten zijn bij mij in orde. Toch voelde het alsof er wat ruimte mocht komen. Ruimte om zaken (letterlijk) los te laten om zo de energie te vernieuwen en weer te laten stromen. Dus flink uitgeruimd, geselecteerd en schoongemaakt met als resultaat een lekker opgeruimd gevoel in de keuken én in mezelf.

Ingeving

De dag erna kreeg ik een bijzondere ingeving. Ik mag wat gaan loslaten in mijn bedrijf. Ik mag echt gaan kiezen waar ik het meest blij van word en dat meer op de voorgrond zetten. Hoe dat er precies uit gaat zien dat weet ik nog niet maar ik geef het de vrijheid. Die beslissing en het niet weten is al een grote verandering want ik heb natuurlijk dolgraag de controle op dat wat mijn hoofd bedenkt maar waar mijn hart me soms in tegenwerkt.

Die ingeving had ik misschien ook zo wel gekregen maar soms werkt het doen van heel gewone dagelijkse taken als opruimen, schoonmaken, wandelen, fietsen of boodschappen doen bevrijdend op je alsmaar doordraaiende gedachten en komen ingevingen en ideeën sneller naar boven.

Ook aan het opruimen?

Heeft dit artikel je nou aan het denken gezet (of beter nog... aan het opruimen)? Laat het me dan weten in de comments hieronder. Ik lees heel graag jouw ervaringen met opruimen en wat het je gebracht heeft.

Wil je meer weten over Feng Shui en de connectie met jouw eigen huis? Kom dan naar de Feng Shui Workshop op 27 juli waarin ik je er meer over vertel.​Feng Shui en Interieur Workshops Haarlem

Feng Shui Workshop Haarlem

Ik heb als Feng Shui Consultant, Interieurontwerper en ondernemer ontzettend veel trainingen en workshops gevolgd. Ontzettend leuk en waardevol maar soms ook frustrerend omdat je vervolgens met de informatie voor jezelf aan de slag wilt en dan vastloopt.

In mijn workshops ga ik het anders doen. Een kleine groep (vier deelnemers), een huiselijke omgeving, een zelfbereide lunch en volop persoonlijke aandacht voor jouw vragen en situatie. Dat is wat ik je bied met deze 3 workshops... een VIP behandeling. De theorie vertaald naar de praktijk zodat je begrijpt hoe het voor jou kan werken.

Feng Shui Workshop
'Je huis als sleutel tot gelukkig leven'

Geen lange opleiding maar in korte tijd Klassieke Feng Shui leren gebruiken voor je eigen huis en interieur. Dat is het doel van deze workshop. Je leert over de Bagua én een geavanceerder systeem dat je in je dagelijks leven kunt gebruiken waar je ook bent.

Eerstvolgende workshop: donderdag 27 juli

Workshop Chinese Astrologie
'Wie ben ik, wie ben jij'

Hoe makkelijk zou het zijn als je wist waarom je bent zoals je bent. Hoe fijn zou het zijn om de ander beter te begrijpen zodat je meer harmonie ervaart tussen jullie. Hoe komt het dat je relatie altijd goed ging en nu langs de afgrond lijkt te gaan? Welke carrière past goed bij jou?
Dat ga je ontdekken in deze workshop.

Eerstvolgende workshop: zondag 3 september

Interieur Workshop
'Jouw huis, jouw interieur'

Een ander huis, een verbouwing... hartstikke leuk maar ondertussen loopt je hoofd om van alle keuzes en beslissingen die je moet of wilt nemen. Over de keuken, de badkamer, de bank, de kleuren...

Hoe heerlijk zou het zijn als je jouw plannen en ideeën kunt voorleggen aan een expert? In deze workshop ga je aan de slag met wat je al weet in combinatie met wat je nog wilt. Sfeercollage maken met meubels, verlichting en wat je nog meer wilt, ideeën opdoen en tot keuzes komen die van jouw nieuwe huis een thuis gaan maken.
Dat is wat je gaat doen in een groepje van 4 andere deelnemers.

Vrijdag 18 augustus van 10.00 tot 17.00 uur

Ja, ik wil graag een workshop volgen maar...

 • de dag of datum past me niet
 • de afstand naar Haarlem is me te ver (Tip: bied je aan als Feng Shui Host!)

Mail me je voorkeur en we bespreken de mogelijkheden.

Is de afstand naar Haarlem voor jou te ver?
Bied je aan als Feng Shui Host in jouw eigen huis (mogelijk met een eettafel voor 4 personen).

Is geld een uitdaging voor je?
Vraag naar de betalingsmogelijkheden.

8 voedingtips voor meer energie en een betere nachtrust

slapen overdag

Heb je ook weleens het gevoel dat je overdag prima zou kunnen slapen maar dat je 's avonds in je bed naar het plafond ligt te staren? Wat veel mensen niet beseffen is dat er een link is tussen wat je eet en hoe je slaapt (behalve dan de link met koffie of alcohol). Daarom 8 tips om je nachtrust te verbeteren.

Wat doe je voor meer energie en lekkerder slapen?​

 1. Maak van je ontbijt de zwaarste maaltijd en van je diner de lichtste. Denk dan bijvoorbeeld voor 's avonds aan wat groenten met vis of een gevulde soep.
 2. Vlees gecombineerd met rijst, pasta of aardappelen én groenten is zwaar te verteren. En als je lichaam bezig is met verteren dan slaap je moeilijker.
 3. Lang werken en in de file staan met als gevolg... laat aan tafel. Niet zo handig voor een relaxte nachtrust. Beter is om in elk geval voor 19.00 uur te eten en liefst nog wat vroeger. Dan krijgt je spijsvertering ruim de tijd om je eten goed te verteren.
 4. Uit eten? Heerlijk maar kies bewust voor minder. Neem 2 voorgerechten of hooguit een voor- en hoofdgerecht maar niet alle drie. Minder ook met het brood vooraf.
 5. Wat zouden we toch moeten zonder chocolade. Toch heb ik zelf vaak gemerkt dat het net die suikerboost na een maaltijd is die maakt dat je je ineens te vol voelt waardoor je minder goed slaapt.
 6. Koffie drinken 's avonds. Een heleboel mensen doen dat al niet meer. Maar wist je dat koffie 'Oosters' gezien ook een verhittende werking op je lichaam heeft waardoor je bijvoorbeeld 's nachts veel transpireert en daardoor weer slechter slaapt?
 7. Ook spicy eten met veel kerrie, sambal, knoflook en uien heeft een verhittende werking op je lichaam net als tijm en rozemarijn.
 8. Om 22.00 uur nog aan een wijntje met wat erbij? Een keertje is prima maar weet dat je spijsvertering dan weer aan het werk gaat met gevolgen voor je nachtrust én vervolgens minder trek in je ontbijt. De belangrijkste maaltijd van de dag.

Ken je deze tips al?

En slaap je toch al jaren slecht? Dan is er wat anders aan de hand. Vanuit 5 elementen voeding analyseren we samen je voedingspatroon én de Feng Shui inrichting van je slaapkamer. Wil je meer weten over hoe Feng Shui je helpt aan een betere nachtrust? Kom dan naar de Feng Shui Workshop op 27 juli en ontvang een mooie zomerkorting op de prijs!

Heb jij nog een goede slaaptip? Deel hem gerust hieronder.


1 2 3 22