Feng Shui ‘regels’ die je huis gebalanceerd houden

Feng Shui woonkamer

Het doel van Feng Shui is om een fijne balans in je huis te creƫren en daarmee de balans en flow in je leven te versterken. Omdat er diverse Feng Shui systemen zijn, zijn er ook heel veel verschillende technieken en aanpassingen mogelijk. Maar... waar begin je?

Alle ruimten in je huis of kantoor dragen al dan niet bij aan balans en harmonie maar laten we beginnen met een aantal praktische tips die je direct kunt uitvoeren.

Voor de 3 belangrijkste ruimten heb ik een top 3 samengesteld. En hoe logisch deze 'regels' ook zijn, toch kan het zijn dat je aandacht geven hier aan vaak uitstelt.

Meer weten over Feng Shui toepassen in je eigen huis, bekijk het Mini Feng Shui Advies


Je voordeur en hal


De entree noemen we in Feng Shui de 'Mouth of Chi'. Hier stroomt de Chi of levensenergie je huis en daarmee je leven binnen. Hoe makkelijker deze energie kan stromen hoe meer positieve invloed je zult ervaren in je leven.

Het is dan ook een van de belangrijkste gebieden in Feng Shui om te beoordelen en analyseren. Alles wat jouw entree, zowel buiten of binnen blokkeert heeft invloed.

 1. Zorg voor voldoende licht en verlichting. Niets is zo irritant als in het donker binnen te komen, te struikelen over achtergebleven schoenen en tussen alle jassen op de kapstok nog een plekje te vinden zonder dat alles naar beneden valt.

  Ook als je wel licht hebt maar het peertje is stuk is het van belang om dit snel te vervangen.

 2. Houd de ruimte vrij van rommel. Scheid de winterspullen van de zomerspullen. Zorg ook voor mooie en praktische opbergruimte voor schoenen, sleutelbos en andere zaken die je kwijt wilt als je binnenkomt of meeneemt als je naar buiten gaat.

 3. Zorg voor een goed werkende deurbel en dat je huisnummer en naamplaatje zichtbaar zijn en zich niet verschuilen achter stof en spinnenwebben.

  Hoe zichtbaarder je naam naast de voordeur hoe zichtbaarder jij bent. Zeker belangrijk als je thuisadres ook je werkadres is.

Je woonkamer


Je woonkamer. Deze ruimte wil je open en uitnodigend houden voor jezelf en voor familie en vrienden die bij je op bezoek komen.

 1. Voor de juiste sfeer kies je kleuren vanuit de 5 elementen theorie. Kies de energie die je wilt stimuleren en gebruik ook de Bagua levensgebieden kaart als referentie op welk vlak in jouw leven je de energie wilt stimuleren.

 2. Groene planten voeg je toe voor groei, welzijn en vriendelijkheid.

 3. Je banken en stoelen zet je in de krachtpositie. De rug van het meubelstuk staat dan naar een wand en je hebt overzicht over de hele ruimte.


Je keuken


Net zo belangrijk als je voordeur is je keuken in Feng Shui. De keuken staat namelijk voor welvaart, overvloed en gezondheid. Wat je eet heeft een directe relatie met hoe je de wereld tegemoet treedt.

 1. Je fornuis, kookplaat en oven zijn volgens Feng Shui gelinkt aan overvloed en welzijn. Houd ze daarom schoon en werkend.

 2. Gebruik de kookplaat minstens 1x per dag om de energie actief te houden.

 3. Ontdoe je koelkast en voorraadkast regelmatig van alle voedsel en potjes die over de datum zijn. Zo houd je de energie krachtig en in beweging.


Jouw Feng Shui Home Card


Vind je Feng Shui interessant en wil je Feng Shui toepassen voor jezelf en in je huis om zo meer balans in je interieur te brengen?

Vraag nu jouw Feng Shui Home Card aan (de kleuren en elementen van jouw geboortedatum) met Checklist en Instructie.

Photo by Spacejoy on Unsplash 


Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Kleurspecialist, Feng Shui Life Coach en Grafisch Vormgever. Ik werk voor creatieve ondernemers die verlangen naar minder stress en meer genieten en een sfeervol thuis met een goede energie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>