De rotsblokken in je leven

blokkade

Voel jij je uit balans?


Op welk vlak in je leven voel jij onbalans, stagnatie... dat het je allemaal even tegenzit? Het voelt vaak alsof er een groot rotsblok voor je staat en het water van de rivier niet anders kan dan eromheen stromen.

Die stenen en rotsblokken zijn er niet voor niets. Het zijn ijkpunten die je doen beseffen of je nog goed zit. Negeer je ze, dan merk je dat vaak op het vlak van gezondheid, relatie of werk. Een ziekte of ongeval, scheiding of verlies of ontslag. Stilstaan mag je, en vooral voelen wat je volgende stap of keuze mag zijn.


Mijn eigen ervaring met 'rotsblokken'


In 2016 werd mijn moeder ernstig ziek en ging een groot deel van mijn tijd zitten in gedeelde mantelzorg met mijn zusjes en hoefde ik niet meer te kiezen wat ik wilde.

In 2017 was ik zelf aan de beurt met mijn gezondheid, de pijn die in 2016 nog te hanteren was ging halverwege 2017 over in pijn bij alles wat ik deed (nekhernia). Van zitten, fietsen, wandelen tot computeren. Gelukkig ben ik in 2018 weer hersteld.


Terug naar mezelf

Op dat moment kun je maar 1 ding doen en dat is terug naar jezelf. Luisteren naar je lichaam, wat vertelt het je. Wat wil je echt? Wat laat je los, welke nieuwe keuzes mag je en durf je te maken?

Wat me opviel was de strijd die je constant in jezelf voert. Je wilt het weer zoals het daarvoor was maar dat word je feitelijk onmogelijk gemaakt door in mijn geval een lichamelijke klacht.

Het dwingt je om anders naar de situatie te kijken. En die situatie laat je tegelijkertijd ook zien wat je écht wilt, wat je heel belangrijk vindt in je leven en hoe je dat in een andere, betere vorm weer kunt gaan doen.


Focus op positieve gedachten


Het vraagt ook om vertrouwen in een goede afloop. Leren om te focussen op positieve gedachten. Ik heb naar ontzettend veel podcasts geluisterd over de invloed van je gedachten, dat wat je zegt en voelt. Moest het 'doen' loslaten en meer gaan 'zijn'. Oh zo lastig voor een bezige bij als ik.

De veranderde mindset heeft er wel voor gezorgd dat ik nu weer pijnvrij ben, mede dankzij een goede arts.
Maar ik onderschat mijn eigen positieve en bewuste mindset daarin beslist niet als de planning 12 behandelingen is en het zijn er, tot verrassing van de arts, uiteindelijk maar 5 geworden 🙂


De energetische oorzaak bij ziekte


Door mijn kennis van energiewerk, mindset en Feng Shui weet ik dat ik een deel van de oorzaak en de oplossing hierin kan vinden. Een verandering op werkgebied... ik zit er al 10 jaar in volgens de Feng Shui astrologie met als hoogtepunt 2017.

De jaar energie in mijn huis die in 2017 niet getriggerd mag worden met een verbouwing of in de grond graven.
Omdat dit een nadelig effect kan hebben op gezondheid, relatie en financiën.

Desondanks wordt de energie mega in beroering gebracht, zelfs met schade aan ons eigen huis. Niet door mij maar door de nieuwe benedenburen met een mega verbouwing. Ik heb het te accepteren en neem de gevolgen met tegenzin voor lief. Richt een andere kamer in om te werken voor zover dat met de pijn nog ging.

De omstandigheden zaten werkelijk tegen maar als je het van te voren weet is er altijd een oplossing te vinden. Tenslotte is Feng Shui slechts 33% van je aardse geluk en zijn je eigen instelling en kracht juist dan van groot belang.


Hoe gaat het met jou?


Welke rotsblokken liggen er in jouw rivier? Stroomt er iets niet qua gezondheid, liefde, werk of geld en heeft de oplossing zich nog niet aangediend? Zit je er nog middenin?

Neem gerust contact op als je inzicht wilt in jouw situatie en toe bent aan inspiratie of oplossingen.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>