Waar voel jij je echt thuis?

je huis een thuis - Vital Living - Nicky Beentjes

​Je thuisvoelen... is dat in je huis, de plek waar je woont of juist heel ergens anders? In een ander land bijvoorbeeld of wel in hetzelfde land als je geboren bent maar op een heel andere plek dan je nu woont.

Elke plek zijn eigen energie

Hoewel je het misschien niet zo bewust bent heeft elke plek zijn eigen energie en trekt elke plek ook een bepaald type mensen aan waar je je wel of niet bij thuisvoelt zelfs als je je ze alleen maar ziet en niet kent.

​Dat merkte ik ​bijvoorbeeld in Warschau (fijne plek maar toch anders als je dit alleen ervaart in plaats van met je lief) en ​bij het boodschappen doen in het dorp waar mijn moeder woont.

Zoals jullie misschien wel weten woon ik al jaren in Haarlem. Ben er niet geboren maar allebei mijn ouders wel en zodoende gingen we toen ik klein was bijna elke zaterdag naar Haarlem naar mijn oma of tante.

Eerst zodat mijn vader en moeder eens een dagje de stad in konden zonder de kinderen, later als puber gingen wij ook uitgebreid de stad in met ons zakgeld 😉

Ik ben geboren in Mijdrecht en zat daar ook op de lagere school. Tijdens mijn middelbare schooltijd (ik zat in Uithoorn op school) zijn we verhuisd naar Vinkeveen (plaats tussen Utrecht en Amsterdam) waar mijn moeder nog steeds woont.

Terug in het dorp van mijn jeugd

​Laatst waren we bij mijn moeder op bezoek en ging ik in winkelcentrum Vinkeveen nog even wat boodschappen doen. Niks bijzonders denk je dan, een supermarkt en wijnzaak zijn toch overal hetzelfde, en toch voelde het ongemakkelijk.

Ik voelde me letterlijk ‘een vreemde eend in de bijt’.
De mensen die me hielpen waren niet onaardig maar er was gewoon geen ‘energetische’ match. Het was een raar gevoel alsof ik inbreuk maakte ergens op. Slaat misschien nergens op maar zo voelde het wel. Misschien omdat ik hier niet op school gezeten heb...

Zie ik er anders (stads?) uit, doe ik vreemd, reageer ik fout, stel ik een rare vraag, wat is het??? Ik weet het niet maar het maakte wel dat ik besefte dat je ergens thuis voelen niet alleen afhankelijk is van hoe je huis eruit ziet maar ook hoe de omgeving en de mensen om je heen zijn.

Thuisvoelen in je huis én op de plek waar het staat

De winkels waar je je boodschappen doet, de mensen die je helpen dragen voor een groot deel bij aan dat al dan niet thuisvoelen in een andere stad of dorp.

Iets om rekening mee te houden als je wilt verhuizen naar een buitenland of zelfs naar een ander deel van het land. Mijn advies zou dan ook zijn voordat je die stap neemt... haal eens een broodje bij de bakker, ga de supermarkt in en kijk ook hoe de mensen om je heen eruit zien.

Het heeft niets te maken met een ‘oordeel’ hebben over iets of iemand die anders is dan jij maar wel met het gevoel dat je ‘past’, dat je ‘erbij kan of mag gaan horen op die plek.

Natuurlijk groeit dat 'erbij horen' ook als je ergens langere tijd woont. Als mensen je gezicht herkennen, als je vaker een praatje maakt, als je er werkt, een opleiding doet of cursussen of workshops volgt. Het helpt allemaal mee aan het gevoel van ‘belonging’ oftewel thuisvoelen.

Maar soms kan het ook zijn dat hoe lang je ook ergens woont je nog steeds dat gevoel van 'er niet bij horen' hebt. En dan is het tijd om iets te veranderen.

Nog geen thuisgevoel in j​ouw huis?

Als de plek waar je woont nou helemaal goed is maar je huis heeft nog niet dat echte ‘thuisgevoel’? Bekijk dan eens ​mijn ​Feng Shui Interieuradvies waarin we samen van jouw huis praktisch én energetisch weer een thuis maken.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>