8 voedingtips voor meer energie en een betere nachtrust

slapen overdag

​De connectie tussen wat je eet en ​​hoe je slaapt

Heb je ook weleens het gevoel dat je overdag prima zou kunnen slapen maar dat je 's avonds in je bed naar het plafond ligt te staren? Wat veel mensen niet beseffen is dat er een link is tussen wat je eet en hoe je slaapt (behalve dan de link met koffie of alcohol). Daarom 8 tips om je nachtrust te verbeteren.

Wat doe je voor meer energie en lekkerder slapen?​

  1. Maak van je ontbijt de zwaarste maaltijd en van je diner de lichtste. Denk dan bijvoorbeeld voor 's avonds aan wat groenten met vis of een gevulde soep.
  2. Vlees gecombineerd met rijst, pasta of aardappelen én groenten is zwaar te verteren. En als je lichaam bezig is met verteren dan slaap je moeilijker.
  3. Lang werken en in de file staan met als gevolg... laat aan tafel. Niet zo handig voor een relaxte nachtrust. Beter is om in elk geval voor 19.00 uur te eten en liefst nog wat vroeger. Dan krijgt je spijsvertering ruim de tijd om je eten goed te verteren.
  4. Uit eten? Heerlijk maar kies bewust voor minder. Neem 2 voorgerechten of hooguit een voor- en hoofdgerecht maar niet alle drie. Minder ook met het brood vooraf.
  5. Wat zouden we toch moeten zonder chocolade. Toch heb ik zelf vaak gemerkt dat het net die suikerboost na een maaltijd is die maakt dat je je ineens te vol voelt waardoor je minder goed slaapt.
  6. Koffie drinken 's avonds. Een heleboel mensen doen dat al niet meer. Maar wist je dat koffie 'Oosters' gezien ook een verhittende werking op je lichaam heeft waardoor je bijvoorbeeld 's nachts veel transpireert en daardoor weer slechter slaapt?
  7. Ook spicy eten met veel kerrie, sambal, knoflook en uien heeft een verhittende werking op je lichaam net als tijm en rozemarijn.
  8. Om 22.00 uur nog aan een wijntje met wat erbij? Een keertje is prima maar weet dat je spijsvertering dan weer aan het werk gaat met gevolgen voor je nachtrust én vervolgens minder trek in je ontbijt. De belangrijkste maaltijd van de dag.


Heb jij nog een goede slaaptip? Deel hem gerust hieronder.


Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>