Schatgraver zijn, dat bleek mijn hartsverlangen

Wat is jouw grootste talent - Chinese Astrologie - Vital Living

Een blog over verlangen naar datgene dat je hart laat zingen, jouw vuur, jouw 'passie', dat wat je echt raakt. Echt kiezen voor jezelf en wie en wat jij wilt zijn en doen. Duik je met me mee in dit verhaal over jou en mij?

Moe van de dagelijkse sleur

Je hebt al jaren een eigen bedrijf. Het loopt best aardig maar het echte plezier is er wel uit.
Elke dag weer enthousiast aan het werk?

Nou nee. Je doet het wel maar hebt steeds vaker de neiging om alles de boel te laten, de auto te pakken en je kantoor heel hard voorbij te rijden. Weg te zijn van het gedoe, je klanten en de stapel administratie.

Je merkt dat de flow gewoon uit je business is. Wat vroeger goed liep lijkt helemaal niet meer te werken. Meer bloggen, adverteren, meer social media aktiviteiten.

Pffff... je wordt er eigenlijk alleen maar moe van. Hebt totaal geen zin om je in marketing voor je bedrijf te verdiepen en weer hetzelfde oude verhaal te vertellen om nieuwe klanten aan te trekken.

Verlangen naar anders

Je wilt het gewoon allemaal anders. Een nieuw leven. Andere mensen om je heen. Naar het buitenland nu je kinderen toch de deur uit zijn. Je dromen van vroeger afstoffen en uitvoeren.

Niet trekken aan een dood paard maar een totaal nieuwe koers. Daar zou je pas echt blij van worden. Maar... hoe doe je dat, waar begin je, waar begin je aan? Alles opgeven hiervoor? Het word je al koud om je hart als je eraan denkt.

Maar hoe dan?

Hoe moet dat dan? Kun je dat wel maken? En het geld dan? Wie raak je allemaal wel niet met dat gekke plan van je, dat onderhuids steeds harder borrelende verlangen?

'Ben je nou helemaal gek geworden.! Je hoort de stem van je moeder of je partner al in je hoofd schreeuwen. En wij dan? Wat zullen de kinderen wel niet zeggen? Dat kun je gewoon niet maken! Niet nu!

Vervolgens doe je weer niks. Ga je door zoals je al jaren doorgegaan bent. Met zware benen en een moe hoofd. Moe van het in kringetjes denken. Eindeloze malen en er wakker van liggen.

Vaak genoeg dromen maar steeds tegengehouden worden door je eigen gedachten. Soms verlang je gewoon naar een verlaten eiland. Waar je met niks en niemand iets te maken hebt.

Maar ja, dan kun je ook niet echt doen wat je graag wilt want er zijn geen andere mensen om voor te werken, geld te verdienen of iets aan te verkopen. Handig? Nee dus.

Terug in de tredmolen

Je stapt maar weer in de tredmolen van alledag. Doen waar je goed in bent. Al jaren. Maar ook verveeld.


Vakantie. Ja dat helpt altijd. Maar bij thuiskomst komt het allemaal nog heftiger op je af dan daarvoor.
 Echt... je voelt aan alles dat het tijd is voor verandering.

Daarom heb je ook een paar jaar geleden een nieuwe studie opgepakt of ben je in je vrijetijd steeds fanatieker bezig met je hobbies. Een vlucht. Tegelijkertijd zou je daar diep in je hart wel wat mee willen doen.

Lijkt je leuk, spannend. Je hebt stiekem al helemaal bedacht hoe je dat zou aanpakken. Nu nog de durf en de moed vinden om door te zetten.

Stel nou dat je dat echt zou gaan doen?

Hoe gaaf zou dat zijn?

  • Je droomhuis in het buitenland opknappen en combineren met B&B of het geven van workshops en trainingen. Waar je ‘s avonds met een wijntje uitkijkt over de velden. Waar het naar echte koeienmest ruikt en er een haan in de verte kraait. Het gras aan je blote voeten voelt en loom een hardwerkend miertje van je been afslaat. Het zou zo maar kunnen.
  • Een totaal andere business opzetten. Koken voor grote groepen omdat je gek bent op feestjes en gezelligheid. De tafels gedekt met prachtig servies, je gasten horen praten en lachen en het glaswerk dat flonkert van het licht dat er op valt. De oh’s en ah’s die je hoort als je binnenkomt met het grand dessert. Het zou je zo veel meer voldoening geven dan wat je nu doet.
  • Van je jarenlange hobby nu eindelijk je echte werk of business maken. Weten en voelen dat pas dan al jouw talenten samenkomen en je de wereld echt wat te brengen hebt.

Hoe heerlijk zou dat voor je zijn?

Niet meer in de sleur waar je nu in zit. Elke dag thuiskomen en weten dat morgen er precies hetzelfde uitziet. Werk doen dat je gewoon geen bevrediging en vervulling meer geeft.

Maar opstaan met zin in de dag, weer enthousiasme te voelen en niet kunnen stoppen met praten over dat wat je in je droomleven doet! Bijna licht geven.

Bruisen als champagne

Je gaat van binnen helemaal bruisen als je droomt over jouw nieuwe leven. Hoe dat leven zou voelen, ruiken, horen en proeven. Een ander uitzicht uit je raam, een nieuwe focus en niet meer die zwaarte en vermoeidheid voelen die je nu voelt als je aan je werk denkt.

Weg met die vage klachten waar je al een tijd mee rondloopt. Want ergens weet je wel dat dat te maken heeft met niet doen wat je werkelijk wilt.

Ja, je wilt nu echt de keuze maken voor dat wat al zo lang door je hoofd zweeft. Concrete stappen nemen en niet meer blijven dromen maar echt durven en voluit mogen kiezen voor dat waar je hart van gaat zingen! Toestemming hebben van je grootste vijand... jijzelf.

Je wilt springen, dansen en vrijheid voelen om eindelijk te zijn en te doen wat jij wilt! Thuis én in je werk, of dat nu een eigen bedrijf is of de baan van je dromen.

Wat jij herkent als je dit leest, voelde ik al een paar jaar

Telkens maar doorgaan op dezelfde weg terwijl ik innerlijk wist en voelde dat er iets anders was.

Het gevoel dat ik gedraaid in mijn lichaam zat, m'n skelet uit mijn lichaam wilde stappen, weg van de oude structuur, mijn werk.

Steeds meer lichamelijke klachten waren er en nog wilde en kon ik niet luisteren naar mijn diepste verlangen. Alles bleef ik wegdrukken tot het echt niet langer meer te ontkennen viel.

Mijn kwartje viel, big time!

Op donderdag 13 juni 2019 besloot ik, tijdens een event met 200 mensen, mijn hartsverlangen daadwerkelijk uit te spreken. Niet van te voren bedacht, niet gepland maar ik kon niet anders meer. Bevrijdend maar ook emotioneel. Zo lang verborgen en nu eindelijk in het licht.

Gaan doen wat je werkelijk wilt omdat de tijd gekomen is. De tijd voor jou en van jou.
 En wat een bevrijding is dat! Hoe licht en makkelijk wordt kiezen dan. Hoe stralend en sprankelend voel je je vervolgens!

Als alles je helder wordt en je in alles voelt dat je hét nu eindelijk gevonden hebt. Je eigen worsteling, zelftwijfel, frustratie dat wat je eerst deed niet loopt zoals je wilt, hoeveel energie je er ook in stopt. De vlucht van wat je werkelijk zou willen. De ontkenning.

Dat alles verdwijnt als sneeuw voor de zon als je eindelijk gekozen hebt voor jezelf, je diepste verlangen.

Ik zat er middenin en voel nu zo duidelijk het verschil!

Die bevrijding, dat eindelijk weten waarom. De weg zien en weten dat ik eindelijk de juiste afslag heb genomen. De rust en de blijdschap die het geeft, die gun ik jou ook.

Want weet 1 ding. Het antwoord op wie je wilt zijn en wat je wilt doen weet je zelf al lang, ook al denk je dat dat niet zo is. Je hebt het alleen zolang verborgen gehouden dat er een ware schatgraver voor nodig is om het naar boven te halen. Een schatgraver die de diamant in jou, nu nog zwart van de aarde, weer laat stralen.

Ik ben die schatgraver

De schatgraver die vanuit Chinese Astrologie en andere systemen jouw geboortedatum gebruikt als gereedschap om de diamant in jou vrij te maken. Het leven waarin je al je talenten gebruikt.

Want er is niets zo puur als jouw geboortemoment als sleutel tot jouw ware potentie en je vrij in te vullen levenspad. Geen vertroebeling maar een uniek moment in tijd dat jou hier gebracht heeft.

Langs dat levenspad staan richtingwijzers die ik voor je verklaar. Zodat jij je op de juiste tijd de juiste keuzes maakt voor het leven waar je al zo lang van droomt.

Schatgraven voor mezelf én voor jou

Dat is mijn pure en onversneden hartsverlangen. Dat is waar ik alles wat ik ooit geleerd, gevoeld en gedaan heb in kwijt kan. Altijd voor mezelf, altijd voor jou.

Welk hartsverlangen mag ik met en voor jou opgraven met alle intuïtie, kennis, ervaring, tools en creativiteit die ik in me heb?

Als dit verhaal je aanspreekt en je herkenning voelt dan kan een Life Consult Chinese Astrologie je de inzichten en richting geven die je zoekt.

PS Of je nu zelfstandig ondernemer bent en dit verhaal herkent of in een baan zit die je niet meer bevalt, in beide gevallen kan een Life Consult je verder helpen.

Life Consult Chinese Astrologie is dat wat voor jou?


Werken met Chinese Astrologie en Human Design is als een spannende reis met routekaart naar wie je werkelijk bent en wilt zijn. Voel jij dat je die reis samen met mij wilt maken en...

- Hebben we een klik?
- Sta je voor een keuze of beslissing waar Chinese Astrologie of Human Design duidelijkheid in kan geven?
- Ben je op zoek naar antwoorden, richting en helderheid?

Vul dan je gegevens in en ik neem contact met je op voor een gratis gesprek
- We maken kennis en bespreken je vraag, twijfel of keuze waar je voor staat
- Je besluit of een Life Consult jou de antwoorden kan geven voor je volgende stap

Een oriënterend gesprek van 30 minuten is gratis en vrijblijvend.

Gratis kennismakingsgesprek

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>