Hoe goed ben jij in gelukkig zijn?

Voel je weer vrij en gelukkig met 5 Elementen Coaching - Vital Living

Voor mij zit gelukkig zijn vaak in kleine dingen. Is er niet een continu groots gevoel van geluk maar voelt het als een zacht kabbelende zee waarin ik dobber. Het leven leidt zoals ik het wil, doe waar ik van houd en waarvoor ik 'hier' ben.

Lekker in je vel zitten

Dat gevoel geeft een 'lekker in je vel zitten', een opgewekte stemming en een positieve blik op de wereld. En daardoor lijkt het alsof alles en iedereen om je heen daarin mee gaat. Als er iets onverwachts gebeurt raak je niet in paniek maar ga je er flexibel mee om.

5 Geluksbolletjes

Die staat van zijn komt voor mij het dichtste bij 'gelukkig zijn'. Als ik gelukkig zijn verder definieer dan kom ik tot het principe van de 5 geluksbolletjes. Die bolletjes draaien om ons heen alleen soms drijven er een paar af van het centrum (jij).

Dat zijn de momenten in je leven waarop het allemaal niet meer zo lekker gaat. Het geluksbolletje verandert in een 'onrustbolletje'. Er ontstaat een onbalans en hoe langer die onbalans duurt hoe verder weg het gelukkig zijn, het genieten en het je goed voelen is.

Wat zijn die 5 geluksbolletjes?

  1. Rust in je hoofd, vrij zijn van zorgen en gepieker
  2. Lekker in je vel zitten, een gezond en soepel lichaam
  3. Een huis om je heen waarin je je fijn voelt
  4. Goed contact met de mensen om je heen
  5. Werk doen waar je van houdt

Daar tegenover staan de 5 onrustbolletjes

  1. In de ban van je gedachten, gepieker en je zorgen maken
  2. Lichamelijke klachten die je leven beïnvloeden
  3. Onrust in je huis vanwege een onprettige sfeer of energie een verhuizing, verbouwing of verandering
  4. Ruzie, irritatie, gekwetstheid of frustratie naar de mensen om je heen
  5. Werk doen dat niet je hart heeft

Heb je zelf invloed op je geluk?

Die vraag is essentieel. Ik ben ervan overtuigd dat we invloed op ons geluk hebben alleen dat we soms niet weten hoe. In de 20 jaar dat ik me nu verdiep in Feng Shui, spiritualiteit, energie en de Wetten van het Universum ben ik ervan overtuigd geraakt dat wijzelf en onze gedachten voor een groot deel ons geluksgevoel bepalen.

In welke omstandigheid je je ook bevindt, hoe erg dingen ook soms kunnen zijn, onze gedachten over die realiteit bepalen de mate van geluk die we ervaren. Verander je gedachten, vergroot je geluksgevoel daar komt het in feite op neer.

Dat gedachtegoed, die visie op gelukkig zijn maakt dat ik doe wat ik doe. Ik stel alles in het werk om een gevoel van geluk, van genieten op te roepen in mezelf en mijn leven. Wat ik daarover ontdek deel ik graag met jou. Op deze site, in een persoonlijk gesprek en het geven van adviezen en workshops.

Genieten en gelukkig zijn is een recht voor ieder mens

Je goed voelen, gelukkig zijn, meer genieten, minder stress ervaren... het zijn allemaal zaken waarvan ik vind dat ieder mens er recht op heeft. Hoe je dat bereikt is de volgende stap. Voor mij zit dat in het ontdekken hoe je de eerder genoemde geluksbolletjes kunt versterken. Niet zweverig maar door praktisch te zijn.

Het begint met rust

Rust en ruimte, daar begint het voor mij mee. Rust brengen in jou, je gedachten en je omgeving, je huis. Vanuit de stilte in jezelf of om je heen ontstaan er nieuwe mogelijkheden die je verder brengen op je pad naar gelukkig zijn. Naar zijn wie je werkelijk bent, naar je krachtig voelen, naar beter je grenzen kunnen aangeven zodat je voelt dat jij in control bent en niet de omstandigheden of andere mensen.

Het mooie is dat het niet uitmaakt waar je die rust het eerste in terugvindt en op welke manier. Het is als het gooien van een steen in een vijver. De eerste plons is het hardste en daarna verspreid het effect zich langzaam over het water. Net als in jouw leven.

Doe de balanstest

Kun jij je vinden in mijn visie en vraag je je af hoe je het meer genieten en gelukkiger zijn in jouw leven kunt versterken? Doe dan de Balanstest en ontdek waar bij jou een onbalans (een onrustbolletje) zit.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>