Straatbeeld Haarlem

We zijn gewend aan druk, veel auto’s, fietsen, mensen… maar soms doe je een stapje terug in het verleden en ontdek je hoe het vroeger was. En dat is mooi en genieten!

 

Om de snelheid van het autoverkeer in onze straat omlaag te brengen zijn er vorig jaar fietspaden aangelegd zodat de weg smaller werd en het verkeer langzamer zou rijden.
Een loffelijk streven maar helaas voor sommige automobilisten blijft een lange rechte weg een uitdaging om zo hard mogelijk doorheen te rijden. Als bewoners hebben we dat in onze straat maar te accepteren, ook omdat onze straat een doorgangsroute is en gebruikt wordt door brandweer en ziekenauto.

Door een fout waren de rode fietspaden te smal uitgevallen en die zijn nu met 50 cm verbreed, een goede aktie om dit te herstellen maar aan de andere kant vraag je je ook af of het iets gaat helpen en of de Gemeente Haarlem niet beter iets anders met dat geld had kunnen doen. Maar goed….de afgelopen dagen is het gebeurd en is de straat nog afgesloten voor het verkeer. En dan ontstaat er ineens iets moois op straat en in de buurt!

We zijn (zeker als het zonnetje schijnt) een stuk relaxter, fietsen midden op straat, maken een praatje met de overburen en de kinderen hebben de ultieme speelplaats gevonden… voetballen, skaten en…. heel eventjes zelfs languit liggen midden op de straat. Wanneer kan dat nu eigenlijk! Oude tijden herleven, het ultieme autoloze zondaggevoel is helemaal terug! Genieten is het. Wel jammer dat het overmorgen weer afgelopen is en ik, als ik uit m’n raam kijk in de spits weer lange rijen auto’s voor het stoplicht zie staan.

Ik stel voor…..iedere straat 1x per maand autoloos en een adhoc straatfeest!

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>