Welk deel van jouw huis ontbreekt? Feng Shui en je beroep.

feng shui en beroep - Vital Living

Wist je dat de vorm van je huis een van de oorzaken kan zijn dat je problemen ervaart in je carrière? Als je over de plattegrond van je huis een grid met 9 vakken (3 x 3) vakken legt dan zie je precies welke vakken ontbreken als je huis een onregelmatige vorm heeft.

Welk vak ontbreekt vertelt je welke energie ontbreekt en dat is weer te relateren aan een bepaalde carrière of beroep. In dat huis wordt het lastiger om daarin succesvol te zijn.

Welk deel van de Bagua vertelt wat?


Tegenwoordig bestaan banen uit vele facetten die kunnen behoren aan verschillende van de 9 vakken.
Promoot je in je baan auteurs met hun boeken, dan staat het zuiden voor bekendmaken, het noorden voor schrijven en het zuidoosten voor publiceren en auteurs. Als er een hoek van je huis mist kan het dus zijn dat je blokkades en stagnaties in je carrière ervaart.

Bijvoorbeeld iemand die in de rechtspraak zit heeft het moeilijker in een huis waarbij de noordwesthoek niet aanwezig is omdat deze gerelateerd is aan rechtspraak.


De oplossing is een regelmatige plattegrond


De meest simpele oplossing is zorgen dat de basisplattegrond van je huis weer een vierkant of rechthoek wordt. Bijvoorbeeld door een aanbouw.

Nu kan dat natuurlijk niet altijd vanwege kosten of omdat er gewoon geen grond genoeg is rondom het huis. Dan is er een andere oplossing de zogenaamde "elementoplossing".

Zorg ervoor dat je meer van het element (vuur, aarde, metaal, water of hout) toevoegt in het betreffende deel van je huis. De objecten die staan voor die elementen dienen dan wel behoorlijk groot te zijn en niet makkelijk te verplaatsen.

gua schema

Resultaat


Zijn er met elementoplossingen grote resultaten te verwachten? Nou nee, een kleine verbetering kan wel maar dat je baas je ineens ziet staan terwijl hij daarvoor niet wist wie je was is niet te verwachten. Minder obstakels en meer kansen die op je pad komen kan wel.


Welke baan/functie bij welk levensgebied?


Elk vak staat voor een element en een windrichting. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste:

Noord - water - toerisme, visserij, marine, bars, zeiler, duiker, tour gids, barman, marketing executive, spa eigenaar
Noordwest - metaal - financiële wereld, banken, geldmarkt, verzekeringen, rechtspraak
West - metaal - tandarts, horlogemaker, televisiepresentator, beeldhouwer, zanger
Zuidwest - aarde - holistisch en natuurlijke voedingsmiddelen, healing, therapie, landbouw, masseur, tuinman, alternatief therapeut
Zuid - vuur - voedsel en drinken, schoonheidssalons, media, public relations, olie en gas, energie, kabelservice
Zuidoost - hout - opleiding, studie, scholen, research en development, onderwijzer, schrijver, choreograaf
Oost - hout - actieve levensstijl, sport, fysieke kracht, sportman, timmerman, meubelmaker, sportinstructeur, personal trainer
Noordoost - aarde - gezondheid, meditatiecentra, keramiek, administrateur, schoonheidsspecialiste, chiropractor, osteopaat, sportarts

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Kleurspecialist, Feng Shui Life Coach en Grafisch Vormgever. Ik werk voor creatieve ondernemers die verlangen naar minder stress en meer genieten en een sfeervol thuis met een goede energie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>