De energie van het landschap in Feng Shui

huis op heuvel

Wist je dat jouw leven volgens Feng Shui voor 33% bepaald wordt door de plek waar je woont? Elk landschap heeft namelijk zijn eigen Ch'i energie.

Die Ch'i wordt bepaald door onder andere de aanwezigheid van heuvels, bergen, rivieren, kanalen, meren of de zee. In deze tijd kijken we dan ook naar bebouwing en (snel)wegen.
Welk type landschap, welk effect heeft analyseert Feng Shui op diverse manieren.

Elk huis, elke plek 'leert' je iets. En zodra jij de les geleerd hebt voel je vaak de behoefte om te gaan verhuizen of te verbouwen. 

Jij matcht in energie niet meer met de energie in je huis.
Je levenspad vraagt om een andere energie, een nieuwe plek voor jouw ontwikkeling en persoonlijke groei.

Op welke plek voel jij je echt thuis?


Woon je daar nu of zijn er meerdere plekken waar je je thuisvoelt? In Nederland of juist in het buitenland?

Behalve in ons eigen huis heb ik het zelf ook in de provincie Groningen waar we regelmatig zijn. We zijn er al een paar keer eerder geweest want oh, wat een heerlijke plek!. De B&B waar we zaten is bijna een tweede thuis zo fijn voelt het daar. En helemaal met het fantastische weer dat we hadden. De rust, het groen en de sfeervolle dorpjes in de omgeving... perfect.

Ik voel me er helemaal thuis en kom er helemaal tot rust. Gunde mezelf ook de tijd om me verder te verdiepen in wie ik ben en wat mijn levenspad is met een geavanceerd 'astrologie' systeem, Human Design.

Volgens Human Design heeft ieder mens een favoriete plek die aan specifieke eisen voldoet. De ene persoon gedijt op een plek met ruimte en veel licht. De andere persoon houdt meer van beslotenheid of juist van een hoger standpunt zoals een berg.
Dit wordt bepaald door je geboortedatum en geboorteplaats.


De beste plek om te wonen volgens je Human Design


Kunstmatige Kust of Artificial Shores, dat is het type plek waar ik en mijn partner ons het beste thuisvoelen volgens Human Design. Verrassend hoe dat klopt met de plek waar wij nu wonen en... sterker nog, met allerhande zaken die ik fijn vind.

Waarom ik houd en droom van een huis met een veranda. Het ideaal vind om aan de rand van de stad te wonen en blij wordt van een veerboot. Grensgebieden dat blijkt de sleutel te zijn voor mensen met mijn blauwdruk. Ruimten of plekken die een overgang vormen van het een naar het ander.

Het zijn plekken die ervoor zorgen dat ik me op mijn gemak voel. En zonder het te weten hebben we een woning gevonden in een straat die een grens aangeeft tussen de ene en de andere buurt.


Voel jij je thuis waar je nu woont?


Of blijft het, wat je er ook aan veranderd niet jouw huis en zeker niet je thuis? Heb je de ervaring dat je leven wel erg veel hobbels kent sinds je verhuisd bent?

Dat zou dan heel goed kunnen liggen aan de plek of de windrichting waarin jouw huis ligt òf de plaatsing van meubilair in de kamers waar je vaak bent.

Start met een Feng Shui Huisbezoek, dan vertel ik je er meer over en kun jij me ook al je vragen stellen over de Feng Shui van jouw huis.


Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>