Waarom je je slaapkamer opknappen steeds uitstelt (vooral als je hooggevoelig bent)

Ohhh... die vloerbedekking! Met de stofzuiger in je hand kijk je naar de vloer van je slaapkamer. Voor de zoveelste keer registreer je al die lelijke vlekken in het tapijt. Een diepe zucht later zet je de stofzuiger aan.

Het kan gewoon ècht niet meer. Nu ben jij meestal de enige die in je slaapkamer komt maar mocht er eens iemand komen dan... tja. Je krijgt het er warm van en voelt het schaamrood opkomen.

Eerlijk is eerlijk, het tapijt ligt er al meer dan 20 jaar en er gebeurt weleens iets dat er niet meer zo makkelijk uit te boenen is.

Tegelijkertijd voel je frustratie opkomen, want dat tapijt is eigenlijk niet het enige dat wel een opknapbeurt mag hebben.

In je hoofd som je al op: ander tapijt, kleurtje op de muur, plafond repareren, kasten opknappen en in elk geval flink opruimen van spullen die eigenlijk ergens anders zouden moeten.

Je gevoel van 'nu ga ik er ècht wat aan doen' verandert langzaam in een moedeloosheid en een niet goed weten wat dan eerst.

En toch... dit keer ga je ècht aan de slag.

Dromen van een andere slaapkamer

Hoe zou dat zijn, een nieuwe frisse slaapkamer?
In gedachten zie je kleurrijke gordijnen. Een vloerbedekking die eruit ziet om door een ringetje te halen waar 's morgens je tenen van gaan krullen zo zacht voelt het aan je voeten.

En vooral... alleen maar spullen waar je van houdt in de kamer, geen zaken die je nergens anders kwijt lijkt te kunnen. Je ruikt bijna de nieuwigheid van een pas opgeknapte kamer.


Eerst maar eens inspiratie opdoen

Fanatiek zoek je op internet naar mooie slaapkamers, tapijt en kleurinspiratie. Tientallen plaatjes later weet je een ding zeker. Je vindt steeds iets anders mooi en zou een kasteel met 20 slaapkamers moeten hebben om alles uit te proberen.


Dan maar de deur uit...

De woonboulevard. Tapijten, gordijnen, nachtkastjes, iets leuks om meer sfeer in je slaapkamer te brengen. Winkel na winkel struin je af met afgesleten voetzolen als resultaat. Vermoeid en sjacherijnig van alle prikkels en nog steeds een groot vraagteken in je hoofd ga je huiswaarts.


Maar wat kies je?

Kiezen voor het een heeft consequenties voor het ander. En diep in je hart durf je het ook niet goed. Stel dat het verkeerd uitpakt, een rommeltje wordt bij elkaar. Heb je eindelijk geld uitgegeven en is het nog steeds niet wat je in je hoofd hebt bedacht.


Je komt er niet uit

Je bent een gevoelsmens, voelt zelf goed aan wat wel en wat niet, wil niet andermans smaak opgedrongen krijgen en ook nog tijd om over (definitieve) keuzes na te denken. Mogen voelen of het echt klopt bij wat je wilt en in je hoofd hebt.

Geen druk voelen. En ergens toch ook wel want als die gezellige slaapkamer nummer 1 op je verlanglijst staat zul je toch in actie moeten komen.

De druk van winkelen

Lastige is dat je in een winkel vaak het gevoel hebt dat keuzes je opgedrongen worden om je vervolgens zo snel mogelijk naar de kassa te leiden. Dat houd je tegen om een verkoper om raad te vragen, het maakt je opgejaagd en geïrriteerd. Je bent gewoon niet zo snel in beslissen.

Thuis vraag je je af wat er nou toch zo moeilijk is om beslissingen voor je interieur te nemen. Duizenden mensen doen het elke dag, zo lijkt het wel.

Ik begrijp waar je staat

Om te kunnen beslissen moet je iets tegenkomen waar je direct JA bij voelt én je hebt rust, tijd en luisteren naar je gevoel nodig om een definitieve keuze te kunnen maken. Kiezen mag in jouw eigen tempo.

Als je denkt aan een interieurontwerper die een uitgebreid ontwerp voor je maakt schrik je inwendig terug... zo ingewikkeld kan jouw slaapkamer toch niet zijn?

Liever zou je in de rust van je eigen huis bedenken hoe je het wilt. Samen met iemand die er verstand van heeft.

Want eerlijk... je zus, je moeder, die lieve vriendin, ze vinden allemaal wat anders voor jou geschikt en kijken vanuit hun eigen smaak die duidelijk niet de jouwe is. Ook al weet je op dit moment eigenlijk niet zo goed wat jouw smaak is (geworden).

Het begin voor mij bij 'weten wie je bent'

Je zoekt iemand die zich goed kan inleven in wie jij bent. Die wat jou aanspreekt als uitgangspunt neemt samen met wat je al hebt staan. Die het grotere plaatje voor zich ziet, het duidelijk overbrengt zodat jij daar ook een goed beeld bij krijgt.

Die je vragen stelt als... wat wil je hier mee..., hoe zou het zijn als je..., heb je weleens gedacht aan..., hoe vind je dit idee?

Vragen die je jezelf ook wel gesteld hebt maar die alleen leiden tot een keertje goed opruimen dan tot daadwerkelijk in actie komen om aan de slag te gaan. Vreemde ogen 'dwingen' zeggen ze dan en dat is wat ik in de loop der jaren bij tal van klanten gemerkt heb.

Samen brainstormen én... jouw kleuren kennen

Dat zijn de vragen waar we eerst samen over brainstormen. Aan je keukentafel of staand in je slaapkamer als je al wat voorwerk gedaan hebt.

Mij al die plaatjes en ideeën hebt laten zien die je op internet gevonden hebt. Zelf op stap bent geweest in een aantal winkels en... je unieke Kleur Blauwdruk weet.

Voor een mooi eindresultaat in jouw eigen tempo

Dan komen we samen in korte tijd tot een mooi eindresultaat en heb jij de tijd om het helemaal in je eigen tempo te gaan (laten) uitvoeren. Vraagt het een uitgebreid plan? Nee.

Vraagt het een investering? Ja, maar je zult zien, die investering heb je er graag voor over als je van een standaard 13 in een dozijn slaapkamer eindelijk in jouw droom slaapkamer slaapt.

Een slaapkamer in jouw sfeer, met jouw kleuren en vooral... met betekenisvolle spullen die jou het meest dierbaar zijn.

Van Kleur Blauwdruk tot Droom Slaapkamer

Je eerste stap is ontdekken wat jouw Kleuren zijn om erachter te komen wie je bent en wat je werkelijk verlangt. Waar je kracht ligt en hoe je de balans realiseert die we samen vervolgens vertalen naar je interieur.

Dat doen we met een Online Kleurtest, je kleuruitslag en de bespreking met mij via beeldbellen.
Dan wordt inrichten in je eigen smaak, sfeer en kleuren steeds makkelijker (waarbij je tegelijkertijd ook verrassende inzichten over jezelf opdoet).

Check hier mijn aanbod voor jouw Kleur Blauwdruk, de start van een sfeervol interieur in jouw smaak.

 

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>