Kleuradvies vanuit je Blauwdruk

Kleuren kiezen voor je slaapkamer kan ook vanuit je Blauwdrukken. Je hebt er twee, je Verlangen Blauwdruk en je Zijnsblauwdruk.

Kies je kleuren uit je Verlangen Blauwdruk dan leg je de focus op waar je naar toe wilt. Kies je je Zijns Blauwdruk dan vergroot je je persoonlijke kracht.

Uiteraard mag een combinatie van kleuren uit beide blauwdrukken ook. Voor dit advies was de kleur van de vloerbedekking leidend. Alhoewel een lichte crèmewit mijn eerste keuze was, kozen we uiteindelijk toch voor een olijfgroene tint vanwege de lieve, enthousiaste hond in het huishouden.

De slaapkamer heeft een raam tegenover de deur, bed met nachtkastjes, garderobekast en boekenkast en een oude houten stoel met rotan zitting en rug waar kussens op liggen.

De wens is meer kleur, vrolijkheid en warmte en we nemen beide blauwdrukken als startpunt voor de verf- en stofkeuze.

De 'groene' blauwdruk heeft de voorkeur omdat de lila/lichtblauw/mint blauwdruk een koelere indruk maakt en de klant liever kiest voor meer warmte.

Verfkeuze

Omdat de slaapkamer veel wit meubilair heeft kies ik voor 1 wand een donkerder olijfgroen, passend bij de vloerbedekking en mooi afstekend bij al het wit. De overige wanden in de slaapkamer worden een hele zachte geeltint. Het plafond wordt standaard witte latex.

Ik kies voor een mooie matte muurverf uit de Flexa Pure Serie.

Stofkeuze

Een gordijn en een bekledingsstof voor de kussens op de houten stoel. Een streepstof op een oud stoeltje, gevonden op internet, lijkt ideaal maar de stof blijkt niet meer in de collectie, helaas.

Tijdens mijn internet zoektocht valt mijn oog op een prachtig geschilderde bloemenstof die de twee blauwdrukken combineert.

Groentinten, geel, paars en lichtblauw... het lijkt perfect en toch wordt deze stof het uiteindelijk niet omdat de interieurfoto waarin deze stof als gordijn gebruikt is een heel andere kleurindruk geeft.

Kijk als je behang of stof uitzoekt ook naar de interieurfoto waarin het toegepast is.
Soms is een deel van het behang of de stof erg mooi maar in het grote geheel te druk, te veel herhalingen of komen de kleuren heel anders over.

Ik speur verder en kom prachtige linnenstoffen tegen, te gebruiken voor zowel de gordijnen als voor kussens. Een lichte ondergrond met een mooi getekend natuurpatroon en een ikat-achtig meer grafisch patroon.

De kleuren in beide stoffen zijn groentinten, geel tot mosterd en een warme siena kleur. Voor het gordijn kiezen we de lichte ondergrond met de natuur, de stoelkussens krijgen de kleurvlakken.

Tapijtkeuze

Tretford tapijt in olijfgroen met een zweem van geel is onze voorlopige keuze voor de vloer.


Stappenplan

De eerste stap is het laten schilderen van de wanden en bekijken of de boekenkast in de slaapkamer vervangen kan worden door een lage brede (dressoir) kast met deuren.

De boeken en andere spullen zijn dan weggewerkt en op de lage kast kunnen dan wat dierbare accessoires neergezet worden die je als eerste ziet als je wakker wordt.


Ook 'jouw kleuren' in je interieur brengen?


Bestel je Complete Kleur Blauwdruk en ontvang een PDF met alle info van 60 pagina's in je mail, kleurstalen met de post plus persoonlijke kleur inspiratie van mij voor jouw interieur.

Complete Kleur Blauwdruk

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Kleurspecialist, Feng Shui Life Coach en Grafisch Vormgever. Ik werk voor creatieve ondernemers die verlangen naar minder stress en meer genieten en een sfeervol thuis met een goede energie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>