Rust en harmonie met de kleur Zwart

zwart in je interieur

Zwart in je interieur. Voor heel veel mensen een favoriete kleur in kleding en het interieur. Omdat het afkleedt en makkelijk te combineren is met allerlei andere kleuren.

Misschien heb jij ook wel:

• een zwart leren bank
• zwart-wit foto's aan de muur
• ook een zwarte kast of tafel
• zwarte eetkamerstoelen
• of een zwart-wit tegelvloer

Toch heeft zwart in je interieur 1 groot nadeel want het geeft een groot contrast en dat is niet altijd wat je wilt als je sfeer zoekt.

Dat valt vooral op bij een flatscreen tv die als hij uitstaat een groot donker vlak geeft op je muur. En die muur... die is vaak lichtgekleurd.

TIP... denk eens aan een donkere achterwand voor de televisie dan valt hij een stuk minder op in je woonkamer.

Zit zwart als kleur in jouw Kleur Blauwdruk dan geeft de zwarte kleur jou een gevoel van kracht als je hem draagt. Het kan ook zijn dat je de kleur juist nodig hebt om de zachte, zorgzame kant van jouw karakter meer in balans te brengen.

Zwart in een schilderij

Dat had een klant van mij. Haar eigen blauwdruk bevat geen zwart maar wel rood, wat mooi tot uiting komt in de gebloemde jurk van de dame op het schilderij.

In plaats van de te verwachten zwarte kast bij een schilderij als dit hangt het boven een witte lage kast met de tv, de installatie en wat boeken.

Wat je op de foto ziet is dat het zwart uit het schilderij terugkomt in de tv en de installatie. Kijk je wat 'abstracter' dan zie je 3 donkere verspringende vlakken en dat geeft een mooie herhaling van de kleur.

Het frisse rood van de jurk heeft een mooie kleur relatie met de oranje paardjes en de bloemen op de voorgrond.

Op deze manier realiseer je een verrassende kleur harmonie die toch balans uitstraalt als je er naar kijkt (haar bank staat tegenover de tv).

Met welke meubels en accessoires zou jij in je woonkamer een harmonieus kleur geheel kunnen maken?

Vind je dat nog best lastig?
Ik help je graag 🙂

© Interieur fotografie www.otti.nl

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>