Wat maakt van jouw huis een thuis?

Persoonlijk Feng Shui en Interieuradvies - Nicky Beentjes

De schrik slaat me om het hart…. Het zal toch niet??? Ik sta in de paskamer van een kledingzaak en besef me ineens dat ik mijn horloge kwijt ben. Haastig kleed ik me aan, hang de kleren terug in het rek en loop balend en gehaast de winkel uit.

In het voorbijgaan nog net de verkoopster toeknikkend en iets vaags zeggen als 'ben iets belangrijks kwijtgeraakt'.

Op straat bedenk ik me waar ik allemaal geweest ben, haal snel mijn fiets van het slot en ga op pad. Niks... natuurlijk. Thuisgekomen ren ik naar mijn slaapkamer en haal eindelijk opgelucht adem als ik mijn horloge op het nachtkastje zie liggen. Pfff....

Dat horloge is echt mijn dierbaarste bezit en in het filmpje vertel ik je er meer over.


Dierbare spullen in je huis


Als je iets kwijtraakt wat je dierbaar is dan doet dat pijn. Vaak niet eens door wat het ooit gekost heeft maar juist de gevoelswaarde.

Een stukje van je hart is weg en komt niet meer terug. De spullen in je huis zijn misschien voor iemand anders 'oude troep', alleen niet voor jou.

Jij herinnert je nog de winkel waar je het kocht. Op die vakantie die zo raar begon met allerlei vertraging. Je weet nog dat je er de hele week omheen gedraaid hebt, want weer een souvenir... je hebt er al zoveel.

Toch kon je het niet laten en voel je nog de tinteling van blijdschap toen je het thuis uitpakte en op de kast zette. Elke dag kijk je er weer met plezier naar, dat beeldje dat voor jou een dierbare herinnering oproept.

Voor mij maken die spullen van je huis een echt thuis. Niet de mooie zithoek maar juist een goedkoop (of waardevol) souvenir, die kindertekening of het kastje van oma dat eigenlijk 'vloekt' bij de rest.

Net verhuisd of aan het opknappen?

Ben je net verhuisd of is je huis toe aan een schilder- of opknapbeurt dan heb je de neiging om rigoreus te zijn. Weg met die troep, lekker alles fris en nieuw.

Toch kan het zijn dat je na een opknapbeurt, een verhuizing merkt dat de sfeer niet meer is zoals daarvoor. Ondanks dat je niet teveel weggedaan hebt merk je toch dat 'het niet meer voegt'.

Het klopt gewoon niet meer, het vraagt om iets anders, de liefde, de herinneringen zitten nog niet helemaal in je nieuwe huis.

Het vraagt om even terug te gaan naar jezelf. Naar zoeken van spullen die de liefde in je huis weer laten bloeien. En dat mag bestaand, oud of nieuw zijn, het maakt niet uit als jij het maar weer voelt.

Soms is dat best lastig. Omdat de ruimte anders is qua vorm, meubilair en lichtinval. Plekken waar het in je vorige huis prima paste valt het item nu weg of past het gewoon niet qua maat.

Je zou kunnen zeggen dat alles zich weer opnieuw mag 'voegen'. En dat opnieuw 'voegen' daar help ik mijn klanten mee. Soms vraagt het item om een andere plek, soms om een andere kleur.

Welke kleur dat voor jou is dat hangt af van verschillende praktische zaken als de grootte van de ruimte, de lichtinval en soms de Feng Shui.

Welke kleuren zeker passen zijn jouw eigen kleuren. Kleuren die werkelijk iets doen voor jou, in kracht, voor balans of als reminder waar je graag naar toe wilt.

Wat jouw kleuren zijn vind je in jouw Kleur Blauwdruk. Hier lees je er meer over >


Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>