Mijn 5 grootste inzichten als Projector (Human Design)

huis met een veranda

Wie ben ik en waarom ben ik hier? Stel jij jezelf die vraag ook weleens? Omdat je leven momenteel niet gaat zoals je wilt, je het gevoel hebt dat je altijd maar doet wat anderen van je willen in plaats van je eigen koers te varen? In alles?

Astrologie, Numerologie, Kleur... geven je allemaal waardevolle inzichten die je een groot deel op weg helpen maar 'top of the bill' is wat mij betreft Human Design. Het geeft je jouw unieke handleiding voor je leven aan de hand van je geboortedatum en -tijd.

Aan de hand van 5 inzichten geef ik je een inkijkje wat Human Design over mij vertelt, wat het tegenovergestelde bleek van hoe ik mijn leven leidde, vooral in mijn eigen bedrijf. Maar wel weer klopte qua huis en voeding.


1. Jij bent hier niet om hard te werken...

Ja, ja... toen ik dat ontdekte moest ik wel even slikken. Want hoezo dan niet? Als je niet hard werkt dan gebeurt er helemaal niks! Ik kan toch niet wachten dat anderen alles doen? Dat voelt helemaal niet ok.

Wat bleek... ik ben een Projector, zo'n 20% van de bevolking die bedoeld is om andere typen te sturen en te gidsen, om het totaalplaatje te zien en met inzichten te komen die vervolgens door anderen uitgevoerd mogen worden.

Manager, leraar, adviseurs en coach zijn beroepen die bij mij passen. Doen en bezig zijn passen niet. De juiste vragen stellen en zaken voor jou structureren passen helemaal bij mij.

> Zie me als jouw gids die je alle mogelijkheden voor jou kan laten zien


2. Je mag wachten op de uitnodiging...

Wachten op de uitnodiging??? Hoe dan en van wie dan? Laat mij nou maar degene zijn die zaken in beweging zet, met een idee of leuke plannen komt. Nou... dat is niet helemaal hoe het het beste schijnt te werken voor mij.

Want wat gebeurt er als ik dat teveel doe? Mensen gaan in de weerstand. Kunnen mijn informatie niet ontvangen. Zeer frusterend want ik voel vaak precies wat er nodig is om zaken aan te pakken en te verbeteren. Dat is de kracht van een Projector.

En hoe ga je ermee om als je als Projector een eigen zaak hebt? Betekent dat dan dat je nooit iets mag initiëren? De bedoeling van mij (en misschien jij ook wel) is observeren. Wij zijn goed in het verzamelen van informatie en daar weer ideeën en adviezen uit vormen die anderen kunnen inspireren en enthousiasmeren om iets verder te ontwikkelen.

> Stel me jouw vraag zodat ik je inzicht en inspiratie kan geven


3. Slaap er nog eens een nachtje over...

Ook zo'n leuke, want ik ben altijd supersnel enthousiast over iets en ga direct in de actiestand. Geen getreuzel en getrut maar direct beslissen. Nou is snel beslissen in een restaurant en dan tot de ontdekking komen dat je liever toch iets anders had gegeten niet zo'n drama.

Het wordt pas vervelender als het om grotere investeringen gaat. Omdat ik als Projector 'ingevuld' of geconditioneerd kan worden door de mensen om me heen, betekent het ook dat ik die te snelle beslissing neem door het enthousiasme van de ander.

Het is de kunst om mijn emotionele golf van up en down af te wachten en weer neutraal te worden zodat ik een helder en duidelijk gevoel heb over wat te doen.

Iedereen heeft volgens Human Design zijn eigen manier en eigen tijd nodig om beslissingen te nemen

> Ik respecteer jouw 'beslis' tijd


3. De eeuwige student...

Zelf vind ik dat prima maar als je een eigen bedrijf hebt en steeds met weer iets nieuws komt dan roept dat verwarring op bij jou als mogelijke klant. Als je mijn 'over mij' pagina leest dan lees je wat ik allemaal gedaan heb en waar ik jou allemaal bij zou kunnen ondersteunen 🙂

Ik heb er jaren tegen gevochten dat ik niet die onderzoeker mocht zijn. Toen ik het boek 'Hoe word ik alles' van Emilie Wapnick ontdekte begreep ik dat er meer mensen zijn zoals ik.

Met Human Design blijkt dat het gewoon de bedoeling van mijn leven is. Een stevig fundament bouwen waar ik op kan vertrouwen om vervolgens van daaruit waardevolle adviezen te kunnen geven.

> Onderzoeker is 'my first name' daarom vind ik het heel fijn als jij mij een vraag stelt


4. Mijn droom om een veranda te hebben...

Als tiener vond ik een veranda al helemaal geweldig en die liefde is nog steeds niet bekoeld. Je weet wel zo een als in het zuiden van Amerika met een houten vloer, louvredeuren, een schommelstoel en een balustrade met zo'n trapje naar beneden.

Dat is niet zomaar. In Human Design heeft te maken met de omgeving waarin jij je het prettigste voelt. Waarin dingen makkelijker gaan. Voor mij betekent het zijn in een 'grens' gebied. Een plek waar de ene omgeving overgaat in de andere. En op een veranda ben je niet helemaal binnen en ook niet helemaal buiten.

Denk ook maar aan een veerboot die van kust naar kust vaart. De rand van een stad of dorp. Een gangpad zitplaats kiezen in een vliegtuig of juist aan het raam. Of op een feestje liever in de hal staan kletsen dan midden tussen de uitbundige feestgangers.

Bijzondere is dat ons huis aan de rand van de stad staat in een straat die vroeger de grens vormde tussen Haarlem en Heemstede. En dat we na 14 jaar hier wonen eindelijk het veranda idee hebben gerealiseerd met ons zonnescherm op het balkon.

Iedereen blijkt vanuit zijn eigen 'Design' een favoriete omgeving te hebben.

> Hoe mooi zou het zijn als je de kwaliteiten van jouw optimale omgeving ook realiseert in je eigen huis zodat je je letterlijk helemaal in je element voelt?


5. Eten bij daglicht en slapen met een lege maag...

Dat geldt voor mij en ik vind dat inderdaad heel fijn. Eten in een restaurant waarbij je om 21.30 pas aan het dessert zit of zoals in Zuid-Europese landen pas om 22.00 aanstalten maken om uit eten te gaan... Het is niet aan mij besteed.

Direct daglicht op mijn huid en slapen met een lege maag dat is voor mijn spijsvertering het beste.
Het blijkt dus voor iedereen anders te liggen. Want er zijn ook mensen die juist beter in de avond kunnen eten en beter slapen met een volle maag.

> Hoe je eet onder welke omstandigheden blijkt dus veel belangrijker te zijn dan wat je eet.


Heb jij een vraag voor mij (je weet wel die uitnodiging die ik mag ontvangen)?


Dit waren mijn inzichten vanuit mijn eigen Human Design profiel, heb jij hier voor jezelf interesse in? Stel me gerust jouw vraag, want je weet... dat is voor mij als Projector, de uitnodiging waar ik op wacht om mijn kennis met jou te mogen delen 🙂


Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

    • Nicky Beentjes schreef:

      Echt heel gaaf om te ontdekken dat zoveel dingen kloppen 🙂

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >