Keukenadvies woning Haarlem - Vital Living

Keukenadvies woning Haarlem

Een mooie woning gebouwd rond 1890 aan de rand van Haarlem. Met in de keuken nog een oude provisiekast. Het is een langwerpige ruimte met aan de kopse kant een raam. De vraag is een keuken in een stijl die bij het huis past (paneeldeuren), een grote boekenkast en eettafel. In deze dubbele bovenwoning zijn de woonkamer en keuken gescheiden door een grote vierkante overloop.

Na wat rondkijken in diverse keukenzaken blijkt dat een keuken met dezelfde profiellijsten als de oude keukenkast een ambitieus plan is qua prijs. Wel mogelijk maar duur dus. Ik stel een andere optie voor: contrast. Een hoogglans witte greeploze keuken met glazen werkblad gecombineerd met een achterwand van oud-hollandse blauw/witte tegels. De bestaande kast schilderen we kobaltblauw, de kleur die refereert aan de tegels en de decoratie op de oude lamp op de overloop.

nieuwe keuken

Om de woonkamer iets extra’s te geven gebruik ik behang. Sommige mensen houden niet van behang maar er is tegenwoordig zo ontzettend veel te krijgen, echt voor ieder wat wils, dat je in elke stijl en kleur wel iets kunt vinden wat je aanspreekt. Omdat de bewoonster een apart kunstwerk in haar woonkamer heeft staan kies ik behang dat daarbij past. Een rustig beige behang met een klein patroontje gecombineerd met een behang met vogels geven de kamer echt een eigen unieke sfeer. Hierdoor komt het kunstwerk nog beter uit.

Oude lamp met kobaltblauwe decoratie

Houd je van strak en design en heb je veel effen kleuren in je inrichting (zwarte bank, witte muur, gekleurde stoel) dan kan het zijn dat er in sommige gevallen een bepaalde intimiteit en samenhang mist. Behang, vooral met een patroon is dan de oplossing omdat je daarmee in elk geval kleuren dichter bij elkaar brengt. De goede keuze in behang zorgt dat alles bij elkaar komt, qua sfeer en kleur. Tweede punt is dat je het behang op de goede plek gebruikt. Word je al zenuwachtig bij het idee van behang en gek bij het idee van een patroonbehang dan kies je voor een wand waar je niet zo vaak naar kijkt. Houd je wel van wat spannends dan gebruik je het op een meer aanwezige plek. Hoe je dat bepaalt? Kijk waar je het meeste en langste zit, is dat op de bank of juist aan de eettafel? Gebruik de wand waar je niet of juist wel tegenaan kijkt.

Behang met vogels

About the Author Nicky

Minder stress, meer genieten. Dat is mijn missie als Feng Shui Consultant. Voor jouzelf én in je eigen huis. Zodat je lekker in je vel zit, thuis een eigen plek hebt en met plezier het werk doet dat bij je past.

follow me on:

Leave a Comment: