Keukenadvies woning Haarlem

keukenadvies haarlem - Vital Living

​Keukenadvies voor een mooie woning uit 1850 aan de rand van Haarlem. Een langwerpige ruimte met een ​originele provisiekast.

Vraag van de bewoonster is een nieuwe keuken in originele stijl (paneeldeuren), een grote boekenkast in de kamer en een nieuwe houten eettafel. In deze dubbele bovenwoning zijn de woonkamer en keuken gescheiden door een grote vierkante overloop.

Keuken ​met ​origineel lijstwerk ​of niet?


Na wat rondkijken in diverse keukenzaken blijkt dat een keuken met dezelfde profiellijsten als de oude keukenkast een ambitieus plan is qua prijs. Wel mogelijk maar duur dus.

Ik stel een andere optie voor: contrast. Een hoogglans witte greeploze keuken met matglazen werkblad gecombineerd met een achterwand van oud-hollandse blauw/witte tegels.

De bestaande kast schilderen we kobaltblauw, de kleur die refereert aan de tegels en de decoratie op de oude lamp op de overloop.

Keuken stijl en kleuradvies - Nicky Beentjes
Keuken stijl en kleuradvies - Nicky Beentjes

​Behang als extra kleuraccent in de woonkamer


Om de woonkamer iets extra's te geven gebruik ik behang. Sommige mensen houden niet van behang maar er is tegenwoordig zo ontzettend veel te krijgen, ​dat je in elke stijl en kleur wel iets kunt vinden wat je aanspreekt.

Omdat de bewoonster een apart kunstwerk in haar woonkamer heeft staan kies ik behang dat daarbij past. Een rustig beige behang met een klein patroontje gecombineerd met een behang met vogels geven de kamer echt een eigen unieke sfeer. Hierdoor komt het kunstwerk nog beter uit.

Waar ​gebruik je behang het beste?


​Houd je van strak en design en heb je veel effen kleuren in je inrichting (zwarte bank, witte muur, gekleurde stoel) dan kan het zijn dat er in sommige gevallen een bepaalde intimiteit en samenhang mist.

Behang, vooral met een patroon is dan de oplossing omdat je daarmee in elk geval kleuren dichter bij elkaar brengt. De goede keuze in behang zorgt dat alles bij elkaar komt, qua sfeer en kleur.

Tweede punt is dat je het behang op de goede plek gebruikt. Word je al zenuwachtig bij het idee van behang en gek bij het idee van een patroonbehang dan kies je voor een wand waar je niet zo vaak naar kijkt.

Houd je wel van wat spannends dan gebruik je het op een meer aanwezige plek. Hoe je dat bepaalt? Kijk waar je het meeste en langste zit, is dat op de bank of juist aan de eettafel? Gebruik de wand waar je niet of juist wel tegenaan kijkt.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>