Inrichten vanuit Feng Shui, creër meer balans in je huis

Feng Shui voordeur

Goede Feng Shui begint al voor je voordeur

> https://www.westwing.nl/feng-shui-in-huis/

Via bovenstaande link lees je mijn tips hoe je zorgt dat je goede Feng Shui in je huis haalt. Een tijdje geleden kreeg ik het verzoek of ik een Feng Shui bijdrage wilde leveren op de site www.westwing.nl, een site met een interieur webshop, leuke kortingsacties op interieur merken en een online magazine voor inspiratie voor het inrichten van je huis, altijd leuk om eens rond te snuffelen.

Wat kun je nou nog meer doen om balans in je inrichting te krijgen?

Je interieur in balans met Feng Shui, 3 tips

Wil je je huis volgens Feng Shui in gaan richten dan zijn er een paar aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden. Wil je graag meer balans in jezelf en je inrichting en lukt het je zelf niet zo goed? Bekijk dan het aanbod onderaan deze pagina.

1. Combineer yin en yang

Creër balans in de ruimte door een evenwicht in yin en yang. Yin staat daarbij voor zachte materialen zoals stof, kussens en zachte vloeren (tapijt, hout, kleden) en lichte tinten, denk aan groen en blauwtinten. Yang juist voor harde materialen (tegels, plavuizen, marmer), glas, stucwerk, granito, rvs en fellere kleuren zoals rood, oranje, roze. Door dit op een mooie manier te combineren ontstaat er een mooie eenheid en balans in je huis.

2. Wat is de functie van de ruimte en hoe wil jij je voelen?

Kijk ook naar de functie van de verschillende ruimten in je huis, wat doe je waar en wil je je in die ruimte juist actief en energiek voelen (keuken, eetkamer) of juist rustig en ontspannen (slaapkamer, televisiekamer). Zorg ook hier voor een mooie mix tussen yin (rust) en yang (activiteit). Het betekent niet dat je in een slaapkamer alleen maar pasteltinten zou kunnen gebruiken maar je kunt wel de verhouding tussen rustige kleuren en felle kleuren aanpassen aan het gebruik van de ruimte.

3. Kies je accessoires zorgvuldig

Kies je accessoires met zorg en aandacht. Let op de kleur, de vorm én het materiaal waar het voorwerp van gemaakt is. Een schilderij met felle kleuren is meer yang dan een pasteltekening aan de wand. Een hoogglanzende zilveren fruitschaal heeft een yang uitstraling terwijl een houten schaal met fruit meer yin is.

Aan bovenstaande voorbeelden zie je dat het heel persoonlijk is hoe de balans in jouw huis zou ‘moeten’ zijn.

Uit ervaring weet ik dat veel mensen met een design interieur soms wat ‘warmte’ (yin) missen omdat de architectuur van hun huis veel rechte hoeken kent en in de inrichting veel glasoppervlak, natuurstenen vloer, gestucte wanden en luxaflex gebruikt zijn. Dit zijn meer yang materialen die activiteit stimuleren. Ervaar je vaak een onrust in jezelf of in je huis of kantoor dan kan je keuze van materialen de oorzaak hiervan zijn.

Aan de andere kant kan het zijn dat je inrichting juist te vol staat met allerlei spullen, er plekken zijn waar zich altijd rommel verzamelt waardoor de energie te yin wordt, te zwaar en je je juist mat en lusteloos gaat voelen en er niet zoveel uit je handen komt.

Toe aan meer balans in je interieur?

Het goed combineren van yin en yang is het sleutelwoord. Wil je daar eens hulp bij, dan kan dat uiteraard. Ik bied je daarvoor een Feng Shui/Interieuradvies-on-the-Spot, een advies bij je thuis waarbij we de balans in je inrichting weer terugbrengen.

Vrijblijvend meer weten over dit advies of een afspraak maken?
Bel dan naar Nicky op 06 – 5320 5588 of 023 – 5320 762

 

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>