5 Tips om lekker te slapen

lekker slapen

Lig jij nachten wakker en pieker je over van alles en nog wat? Erger je je wild aan het feit dat je je hoofd niet met 1 druk op de knop uit kunt zetten om in een heerlijke diepe slaap te vallen? Maal je maar door en val je daardoor niet in slaap of word je zoals ik heel vroeg wakker en is je hoofd dan meteen vol van alles wat je moet, wilt en wel of niet mogelijk is?


Wat houd jou uit je slaap?

Of het nou over geld, je gezondheid of je relatie gaat maakt niet uit. Je wordt er gek van dat is zeker. Hieronder vind je mijn vijf persoonlijke tips voor rust in je hoofd en een betere nachtrust.


Tip 1 Uit met die computer, smartphone en tablet

Voordat je naar bed gaat niet computeren (moeilijk!) maar ontspannen een bad nemen met een leuk boek of tijdschrift of nog beter mijn favoriete boek van Esther en Jerry Hicks “Vraag en het wordt Gegeven” met praktische handvaten om je mindset (de focus op waar je over piekert) te veranderen.


Tip 2 Weg met die emotionele 'ballast' in je rugzak

Regelmatig je emotionele ‘rugzakje’ legen. Misschien doe jij dat al met yoga, mindfulness of meditaties. Een andere manier zijn Helder Hoofd Sessies of Energy Clearings. Sessies gericht op het loslaten van issues die je in de loop van de tijd opgebouwd hebt.

Ik geef ze zelf maar onderga ze ook nog steeds. En ik kan je echt zeggen dat het helpt. Op een of andere manier zie je wat je dwarszit in een ander licht en kom je er los van te staan waardoor oplossingen op je pad komen.


Tip 3 Breng rust in je slaapkamer

Open deur natuurlijk... een opgeruimde electrosmog vrije slaapkamer. Geen mobiele telefoon naast je bed of die stapel kleren maar rust en reinheid. Meer yin (rustige) kleuren dan yang (rood, oranje) kleuren op de wand of voor je beddengoed want dat maakt je lichaam actief en je wilt juist lekker ontspannen.

Tip 4 Voeding voor een gezonde slaap

Eten dat niet te zwaar op de maag valt. Ken je dat? Je bent heerlijk uit eten geweest maar het hoofdgerecht kwam pas om half 9 op tafel en omdat het zo gezellig was heb je ook nog een dessert genomen.

De hoeveelheid knoflook was behoorlijk en ‘s nachts in bed heb je het gevoel dat je maag en buik mega in de weg ziten. Op links liggen is niks en op rechts ook niet en op je rug of buik ligt ook niet fijn. Je blijft maar draaien en denken met als gevolg een gebroken nacht en de volgende dag moe en sjacherijnig.

Inmiddels weet ik door Vijf Elementen Voeding (Chinese Voedingsleer) precies wat wel en niet goed valt en slaap ik na zo’n gerecht heerlijk!

Tip 5 Een Feng Shui ingerichte slaapkamer

En als laatste goede Feng Shui in je slaapkamer. Want wist je dat de richting waarin het hoofdeind van je bed staat, de positie van je bed in de slaapkamer én de locatie van je slaapkamer in je huis in combinatie met de 'universele energie' om je heen jouw nachtrust beïnvloed?

Uitgangspunt voor een Feng Shui ingerichte slaapkamer is je geboortedatum. Op de Feng Shui Dag die ik regelmatig organiseer vertel ik je daar graag meer over.

Ik heb mijn slaapkamer op basis van Feng Shui ingericht en weet ook precies wanneer (welke maanden van het jaar) de energie een onbalans geeft. Zo kan ik op tijd maatregelen nemen voor een heerlijke nachtrust!

Moeiteloos lekkerder slapen? Boek jouw Energy Clearings op afstand

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Kleurspecialist, Feng Shui Life Coach en Grafisch Vormgever. Ik werk voor creatieve ondernemers die verlangen naar minder stress en meer genieten en een sfeervol thuis met een goede energie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>