Goede Feng Shui begint al voor je voordeur

Feng Shui en je voordeur
Optimale Feng Shui betekent goede energie uit je omgeving naar binnen halen.
Als de energie in je huis of kantoor goed stroomt dan ervaren de bewoners of gebruikers een groter gevoel van welzijn.

Die goede energie haal je binnen met je voordeur (invloed op je welvaart), samen met de slaapkamer (invloed op relaties in je leven) en de keuken (invloed op je gezondheid) een van de belangrijkste plekken in je huis.

De voordeur wordt gezien als de ‘mouth of Ch’i’, letterlijk de mond van waaruit de energie van de omgeving je huis of kantoor binnenstroomt.

Een paar tips om goede Feng Shui binnen te halen in je huis of kantoor

Zorg voor een ruimte, lichte en nette entree zodat de energie er goed naar binnen kan. Een overvolle kapstok, rondslingerende schoenen en een krat met oud papier en lege flessen zijn niet erg uitnodigend. Onbewust heeft het invloed op jou en je bezoek en verder maakt het de binnenkomende energie zwaar en traag waardoor ze niet gemakkelijk verder je huis of kantoor binnenkomt en kan zorgen voor stagnatie in je leven.

Plaats daarom een mooi kleed, een klein tafeltje met mooie decoratie of verse bloemen in de hal of receptieruimte. Zo zorg je ervoor dat de energie goed binnen kan komen.

Heb je een voortuin dan begint de eigenlijke ingang al bij het tuinhek. Zorg dat de tuin goed onderhouden is. Haal onkruid tijdig weg, plaats potten met planten of bloemen, kies goede verlichting bij de deur en verwijder spinnenwebben op het naambordje, de bel en huisnummer. Dit alles maakt jouw pand uitnodigend voor een goede instroom van Ch’i die je helpt je welzijn en welvaart te verhogen.

Klassieke Feng Shui gaat nog een stap verder en bekijkt ook de windrichting waarop jouw pand ligt, zowel de voorzijde als de achterzijde. Dit geeft in samenhang met je geboortedatum inzicht in de mate van geluk die je in dat pand zult vinden. Ben je op zoek naar een ander pand is het de moeite waard om dit van te voren uit te laten zoeken.

Feng Shui Weetje

Wist je trouwens dat als je voordeur of ingang iets binnen de gevellijn ligt dit heel gunstig is?
De Ch’i kan zich dan namelijk eerst verzamelen voordat ze naar binnen gaat.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Kleurspecialist, Feng Shui Life Coach en Grafisch Vormgever. Ik werk voor creatieve ondernemers die verlangen naar minder stress en meer genieten en een sfeervol thuis met een goede energie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>