Indelen volgens Feng Shui

Voorbeeldplattegrond Feng Shui

​Hoe makkelijk ​vind jij het gezellig indelen van je woonkamer? Soms weet je het direct en soms helemaal niet. Omdat ​de woonkamer in je nieuwe huis een totaal andere vorm heeft dan in je oude huis bijvoorbeeld.

​Je woonkamer indelen volgens Feng Shui kent een aantal praktische uitgangspunten zoals bijvoorbeeld niet met je rug naar de deur zitten.

Maar er is nog meer waar je rekening mee zou kunnen houden voor een goed gevoel, goede gezondheid, harmonie in ​je inrichting en meer flow in je leven. ​Het betekent werken met het Oost/West principe. Hieronder leg ik het je verder uit.

​Ben je benieuwd hoe dat voor jou werkt​? ​Vul ​onderaan je geboortedatum in en ​ik ​vertel je (gratis en vrijblijvend) ​tot welke groep je behoort en ​welke richtingen daarbij horen.

Ben je ​van de Oost- of de Westgroep?

Tot welke groep behoor jij volgens Feng Shui? Is dat Oostgroep of Westgroep? Dat hangt af van je geboortedatum.
Als je dat weet heb je een handleiding hoe je jouw woonkamer en andere kamers het beste indeelt.

​Weet je je Oost of Westgroep dan weet je daarmee als eerste welke 4 windrichtingen om naar te kijken of met je hoofd naar toe te slapen het meest gunstig zijn. Vul je gegevens in en ik stuur je dat gratis op.

Het Oost/Westgroep principe ​is een van de manieren in Feng Shui ​die je helpen optimaal gebruik te maken van de energie om je heen. Per groep zijn er 4 richtingen die heel gunstig* voor je zijn en 4 wat minder gunstig.

​Waarom zou je dit willen weten?

Zitten, werken en slapen ​in de richting van jouw gunstige richtingen ​zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren en helderder na kunt denken, beter slaapt, je gezondheid een boost geeft, het contact met anderen verbetert ​en in het algemeen meer flow ​ervaart.

​Wat mij betreft de moeite waard om dit eens voor jezelf en je huis uit te zoeken.

*De geavanceerde 8 huizen methode die ik gebruik in de Feng Shui Style Guide kent meerdere richtingen die gunstig voor je zijn.

De achterzijde of tuin van je huis

Je woning zelf behoort ook tot een van de twee groepen. Je woont in een Oostgroep huis of een Westgroep huis. Dat bepaal je aan de hand van de windligging (kompasrichting) van de tuin of achterzijde van je huis.

Wat is ideaal?

Ideaal is als jij als Oostgroep mens woont in een Oostgroep huis en als Westgroep mens in een Westgroep huis. Dan 'matcht' de energie van het huis met jou en voel je je over het algemeen fijn in dat huis.

Vaak weet je intuïtief al wat je voorkeur heeft en klopt dat ook met de Feng Shui.
Het kan ook zijn dat je hebt gemerkt dat sommige huizen in je leven het gewoon niet waren.

Dat je maar bleef schuiven met meubilair of dat ​je onrust voelde.
Een van de oorzaken zou dan een Oost/West mismatch geweest kunnen zijn.

Jij Oostgroep, hij Westgroep... wat nu?

​Niet ideaal maar geen paniek. Het is zoals het is en ook dan kun je ermee aan de slag. De vraag die dan speelt is: wie in huis is het meest kwetsbaar in gezondheid, wie heeft er veel stress en kan rust gebruiken, wie heeft er slaapproblemen?

Aan de hand van wat je wilt oplossen bekijken we samen hoe ​we de indeling en plaatsing van meubilair ondersteunender kunnen maken. ​

Gaat het om je gezondheid dat bekijken we de positie van je bed​ (ook voor relatie issues) en de richting van de kookplaat. Heb je moeite met rust vinden of je beter kunnen concentreren bij werk of studie dan bekijken we de beste plek van je bureau of jouw stoel aan de eettafel.

Door dit te doen verbeter je de situatie met 20 tot 30%.

Voorkom een mismatch in energie

Bepaal vòòr je een huis huurt of koopt tot welke groep jij én het huis wat je op het oog hebt beho​ren.

Wanneer wil je dit écht weten?

  • Je bent op zoek naar een andere woning en wilt zeker weten dat je de juiste keuze maakt. ​
  • Als jij, je partner of je kinderen nu kampen met gezondheidskwaaltjes, slaapproblemen hebben, de studie moeizaam gaat, er onderlinge irritatie is of in het algemeen meer flow kunnen gebruiken.
  • ​Je ​bent nog bezig met inrichten en wilt Feng Shui gebruiken.


Hoe kom je achter jouw 'groep'?

​Vul je gegevens in en ik ​stuur je het antwoord in de mail.

Ben jij een Oost- of Westgroep in Feng Shui?

Vul je gegevens in en ik bel je terug met het antwoord. (dit is een gratis en vrijblijvend 15 minuten gesprek)
  • Je geboortedatum gebruik ik om jouw persoonlijke richtingen te berekenen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

About the Author Nicky

Schatgraver naar dat wat jij het allerliefste wilt zijn en doen. Met hulp van Chinese Astrologie, Feng Shui en Creatief Inrichten.

follow me on:

Leave a Comment: