Indelen volgens Feng Shui

Voorbeeldplattegrond Feng Shui

Feng Shui gebruiken om je woonkamer in te delen daarvoor let je op een aantal praktische zaken én op het Oost/West principe. Drie makkelijke tips om mee te beginnen.

Feng Shui indelen van je woonkamer, 3 tips

  1. Zit liever niet met je rug naar de deur om onrust in jezelf te vermijden
  2. Gebruik jouw persoonlijke Harmonie richting (Oost/West principe) om harmonie in je gezin of tussen jou en je partner te bevorderen
  3. Zorg dat de opstelling van je zithoek 3/4 deel van een denkbeeldige cirkel beslaat zo kan iedereen elkaar zien en praat het prettig.

Het Oost/West principe in Feng Shui


Dat betekent dat je vanuit jouw geboortedatum bekijkt welke windrichtingen voor jou het meest ondersteunend zijn. Ik bekijk of de windrichtingen van de Oostgroep of juist van de Westgroep jou het meest helpen.

Een richting kan bijvoorbeeld ondersteunend zijn voor:

  • Gezondheid
  • Algemeen geluk
  • Harmonie in het gezin of op het werk
  • Concentratie bij werk en studie


Weet je welke richtingen speciaal voor jou gunstig zijn dan kun je in je huis bekijken of jij daar ook daadwerkelijk naar kijkt als je zit te werken, slaapt of studeert.

Is dat niet het geval en wil je bijvoorbeeld harmonie in je gezin bevorderen? Zorg dan dat ieder gezinslid in zijn of haar harmonie richting kijkt aan de eettafel.

Heeft je kind bijvoorbeeld moeite met huiswerk maken dan helpt het om het bureautje in een voor hem of haar beste concentratie richting te plaatsen. Zo bevorder je op een eenvoudige manier het concentratievermogen.


Woon jij in een Oostgroep of Westgroep huis?


Om daar achter te komen is een kompasmeting van de ligging van jouw huis nodig. Die maak ik met een speciaal Chinees Luopan kompas.

Ben jij zelf van de Oostgroep en is je huis van de Westgroep of omgekeerd dan kan het zijn dat je onbewust voelt dat jij en je huis niet zo goed 'matchen', je onrust voelt en maar meubels blijft schuiven. Ondanks het feit dat je het wel fijn en mooi hebt ingericht.

Feng Shui kompas analyse - Vital Living

De ideale match tussen jou en je huis


Ideaal is als jij als Oostgroep mens woont in een Oostgroep huis en als Westgroep mens in een Westgroep huis. Dan 'matcht' de energie van het huis met jou en voel je je over het algemeen fijn in dat huis.

Vaak weet je intuïtief al wat je voorkeur heeft en klopt dat ook met de Feng Shui.
Het kan ook zijn dat je hebt gemerkt dat sommige huizen in je leven het gewoon niet waren.

Een van de oorzaken zou dan een Oost/West mismatch geweest kunnen zijn.

Jij Oostgroep, hij Westgroep... wat nu?


Niet ideaal maar geen paniek. Het is zoals het is en ook dan kun je ermee aan de slag.
De vraag die dan speelt is: wie in huis is het meest kwetsbaar in gezondheid, wie heeft er veel stress en kan rust gebruiken, wie heeft er slaapproblemen?

Aan de hand van je wensen bekijken we samen hoe we de indeling en plaatsing van meubilair ondersteunender kunnen maken.

Gaat het om je gezondheid dat bekijken we de positie van je bed (ook voor relatie issues) en de richting van de kookplaat. Heb je moeite met rust vinden of je beter kunnen concentreren bij werk of studie dan bekijken we de beste plek van je bureau of jouw stoel aan de eettafel.

Door dit te doen verbeter je de situatie met 20 tot 30%.

Voorkom een mismatch in energie


Bepaal vòòr je een huis huurt of koopt tot welke groep jij én het huis wat je op het oog hebt behoren.

Wanneer wil je dit écht weten?

  • Je bent op zoek naar een andere woning en wilt zeker weten dat je de juiste keuze maakt.
  • Als jij, je partner of je kinderen nu kampen met gezondheidskwaaltjes, slaapproblemen hebben, de studie moeizaam gaat, er onderlinge irritatie is of in het algemeen meer flow kunnen gebruiken.
  • Je bent nog bezig met inrichten en wilt Feng Shui gebruiken.


Weten of je van de Oost- of de West groep bent?

Ik zoek het voor je uit en vertel je hoe je dat in jouw huis gebruikt tijdens een Feng Shui Advies bij je thuis.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>