Feng Shui woonkamer kleuren kiezen

verf kleurstalen
Feng Shui interieuradvies

Welke kleuren kies je voor je woonkamer, werkruimte of slaapkamer? Vanuit Feng Shui, vanuit jouw smaak, je energie of je activiteit? Omdat de woonkamer en ruimten waar je werkt volgens Feng Shui yang ruimten zijn die aan de drukke kant van je huis liggen of waarin je actiever bent kun je hier meer uitgesproken kleuren kiezen.

De kunst is om de Feng Shui 'regels' en andere overwegingen samen te voegen tot er een harmonieuze sfeer ontstaat. Ik heb 10 overwegingen voor je op een rijtje gezet.

 1. In welk deel van je huis ligt je woonkamer volgens de Feng Shui 5 elementen theorie?
  Elke windrichting staat voor een element én een kleur, als je dat weet kun je aan de hand hiervan je kleuren kiezen. In een 'hout' deel kun je wat meer groentinten gebruiken, in een 'metaal' deel wat meer grijstinten.
 2. Persoonlijke Feng Shui energie
  Te berekenen vanuit je geboortedatum. Ben je iemand met veel 'water-energie' dan kan het zijn dat zachte vuurkleuren je intuitïef meer aanspreken. Het kan een mooie richtlijn zijn om vanuit jouw energieprofiel kleuren te kiezen en die toe te passen in je interieur.
 3. Lichtinval
  Voor een kamer op het noorden (koel licht) kun je kleuren met een warmere ondertoon gebruiken dan in een kamer op het zuiden (warm licht).
 4. Gevoel in de ruimte
  Heb je een hele drukke baan en wil je graag rust als je thuiskomt of ben je iemand die houdt van een meer actieve sfeer? Voor rust kies je meer gedempte tinten, wil je levendigheid dan werk je met meer uitgesproken kleuraccenten.
 5. Gezinssamenstelling
  Hoe meer mensen er gebruik maken van de woonkamer, hoe meer onrust. Het kan dan fijn zijn om wat rustigere kleuren te gebruiken.
 6. Trendkleuren
  Grijs, grijsbruinen, naturel en vage, vergrijsde tinten zijn trend. Het geeft een stijlvol en rustig interieur maar mist af en toe levendigheid.
  Kleur maakt vrolijk dus houd je erg van naturellen, denk dan aan wat gekleurde accessoires.
 7. Psychologie van kleur
  Rood en oranje maken actief, grijs-, groen- en blauwtinten maken rustig. Heb je slaapproblemen verminder gebruik dan geen roodtinten in je slaapkamer.
 8. Wat zie je buiten
  Zijn er veel bomen buiten dan krijg je een groenzweem binnen. Het wit voor de wand lijkt groenig. Elke wittint die je kiest heeft een kleurzweem, van roze tot geel, van koel tot warm. Let hier op bij het kiezen van een witte kleur.
 9. Waar komt kleur?
  Houd je van rust én kleur? Zorg dan dat je een felle kleur wel ziet als je binnenkomt maar niet als je op de bank zit. Ditzelfde geldt voor een druk patroonbehang.
 10. Combineren met kleuren
  Dat is de kunst. Kies een aantal kleuren bij elkaar en combineer dat tot een mooi en sfeervol geheel. Geen kermis maar harmonie. Denk aan kussens met meerdere kleurtinten, gordijnen of een behang. Je interieur wordt er een stuk levendiger van dan van slechts 1 streng doorgevoerde accentkleur.


Ben je toe aan andere kleuren in je huis?

Bel me gerust voor vrijblijvend overleg op 06 - 5320 5588.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>