Feng Shui Zoutwater Remedie

zoutwater cure

Wat is de Zoutwater Remedie in Feng Shui? Het is een manier om de negatieve effecten van de jaarlijkse 'negatieve' energie in je huis te neutraliseren. In deze blog ontdek je hoe je deze 'remedie' maakt.


Welk type energie wordt er geneutraliseerd?

Elk jaar kent zijn eigen unieke energiepatroon. Energieën die vanuit de verschillende windrichtingen een gebouw binnenstromen en elk hun eigen kwaliteiten hebben.

Er zijn energieën die een positieve impact geven op de bewoners of gebruikers én energieën die een meer negatieve impact hebben. Om deze laatste categorie te neutraliseren wordt deze 'zoutwater' remedie ingezet.

Elk jaar rond 3/4 februari start het nieuwe Chinese Jaar en is het van belang om deze remedie op de juiste positie in je woning of kantoor te plaatsen.

Volgens de Klassieke Feng Shui zijn er 2 energieën die ziekte, verlies en ongeluk kunnen veroorzaken als ze 'getriggerd' worden. Triggers zijn bijvoorbeeld lawaai maken, verbouwen, boren, breken en in de grond graven.

De negatieve impact van deze energie worden door de zoutwater remedie minder krachtig.

Belangrijk is om de plekken waar deze energie zit zo rustig mogelijk te houden om het effect ervan te minimaliseren.

Chinese munten

De Chinese Munten die je gebruikt


Wat heb je nodig om de Zoutwater Remedie te maken?

 • Een hoge vaas (bij de Action hebben ze prima, niet al te dure vazen), schaf deze voor zo min mogelijk geld aan want je gooit de Zoutwater Remedie na een jaar in zijn geheel weg.
 • Pakken normaal tafelzout of iets grover zout.
 • 6 Chinese I-Ching munten waarbij de 4 Chinese karakters (Yang zijde) naar boven liggen.
  Je gebruikt er 6 omdat 6 het Trigram voor Chien is, het metaal element dat het aarde element van de #5 en #2 ster kan verzwakken.
 • Kraanwater om de vaas mee te vullen.
 • Het is belangrijk dat de Remedie blootstaat aan de lucht, de vaas NIET AFDEKKEN met een deksel of iets anders. Plaats de Remedie ook NIET IN EEN KAST


Wanneer zet je de Zoutwater Remedie neer?

Je kunt hem het hele jaar door plaatsen, bij voorkeur op een van te voren berekende gunstige Feng Shui datum. Bij voorkeur vervang je hem op of rond Chinees Nieuwjaar (zo rond 3/4 februari elk jaar).


Waar in je huis of kantoor plaats je de Zoutwater Remedie?

Energie is cyclisch dus de plek wisselt elk jaar. Dit jaar, vanaf 4 februari 2024, plaats je hem in het WESTEN van je huis gezien vanuit het midden van je woning.

Verder is het van belang dat je het westen zo rustig mogelijk houdt dit jaar. Maak hier zo min mogelijk lawaai, draai geen harde muziek, ga niet renoveren of in de grond graven in het westen. Dit voorkomt het activeren van de negatieve eigenschappen van de energie.


Vervang je de Remedie gedurende het jaar?

Dat ligt eraan hoeveel negatieve energie er in je huis of kantoor is. Sommigen doen het 3 à 4 keer per jaar, sommigen helemaal niet.


Instructie voor het maken van de Zoutwater Remedie

 1. Vul een grote, hoge vaas voor 3/4 met zeezout.

 2. Plaats de 6 Chinese munten (rond met vierkant gat en Chinese Tekens op 1 zijde) met de Chinese tekens naar boven in een cirkel op het zout. Het geeft niet als de munten iets naar beneden zakken in het zout, dit doen ze ook als je straks het water erop giet.

 3. Plaats de vaas op de juiste plek in je huis, op de juiste datum. In 2024 is dat het Westen.

  Staat jouw remedie op de vloer of op een kast zet er dan een bord of schaal onder om de ondergrond niet te beschadigen. Het zout kan aangroeien en er kan wat water over de rand komen.

 4. Vul de vaas tot ongeveer 1,5 à 2 cm onder de rand aan met water.

 5. Na verloop van tijd zul je zien dat er zich zoutkristallen vormen langs de rand. Dit is een teken dat er negatieve energie geabsorbeerd wordt.

 6. Zorg ervoor dat het water altijd aangevuld is.

 7. Laat het glas of de vaas open, doe er dus geen deksel op of iets anders op.

 8. Plaats de vaas niet in een kast, hij moet in contact staan met de lucht.

 9. Verschuif en til de vaas niet meer op omdat je zo de negatieve energie weer verspreidt!


Hoe verwijder je de Remedie van vorig jaar?

Aan het eind van het Chinese Nieuwjaar zorg je eerst dat je de vaas aan de bovenkant afplakt.
Vervolgens doe je hem in zijn geheel, dus ook met water, voorzichtig in een bak of vuilniszak.
Loop voorzichtig je huis uit en gooi hem buiten weg.

Gooi niets van de oude Remedie binnen in je huis weg en hergebruik de munten of het glas ook niet! Dit geeft ongeluk!


Heb je een vraag?

Voor persoonlijk advies stuur je een berichtje via het contactformulier.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Kleurspecialist, Feng Shui Life Coach en Grafisch Vormgever. Ik werk voor creatieve ondernemers die verlangen naar minder stress en meer genieten en een sfeervol thuis met een goede energie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>