Feng Shui Inrichten

Feng Shui Inrichten begint met kijken, voelen en opruimen! Zo, dat is gezegd daar kun je het weer mee doen. In elk geval een goed startpunt voor in de kerstvakantie en het nieuwe jaar. Uitgangspunt is Energie en Energiestromen en hoe beter energie door een omgeving stroomt hoe gunstiger dit is voor jou en wat je wilt bereiken. Met Feng Shui leer je hoe je de energiestroom in je omgeving kunt gebruiken om een gelukkig leven te leiden.

Electrosmog in de woonomgeving

Electrosmog in de woonomgeving

Feng Shui Kijken
70% van een goede Feng Shui hangt af van de kwaliteit van de energie in je omgeving, daar waar je woont en werkt. Wat zie je eigenlijk dag in dag uit in je omgeving? Hoe stap je elke morgen de deur uit en hoe kom je 's avonds (lekker donker buiten) weer naar binnen? Woon je in de stad of in een dorp, aan een drukke straat of aan een landweg. Kijk je bij de overburen op de eettafel of heb je een vrij uitzicht?

uitzicht over bloembollenvelden

Uitzicht over bloembollenvelden

Feng Shui start met weten wat je ziet, in je omgeving maar ook in je huis, je inrichting en vervolgens de relatie leggen met hoe je je voelt. Dingen waar we vaak overheen kijken zijn bijvoorbeeld de vuilnisbak voor je deur, dode planten en bladeren in de tuin of bij je voordeur, bomen en struiken in de tuin die hoognodig gesnoeid moeten worden. Maar ook geen naambordje op de deur of een voordeur die een verfbeurt nodig heeft.
Kortom... we lopen er langs zonder er aandacht aan te besteden, maar onbewust geven al deze dingen een signaal af, aan jou, je partner en kinderen én aan bezoek.

Heb je kantoor aan huis en ontvang je regelmatig klanten probeer dan eens met "vreemde ogen" je omgeving te bekijken.

landelijk en rustig wonen in de polder

landelijk en rustig wonen in de polder

Feng Shui Voelen
Nog een stapje verder. Als je bewust naar je omgeving kijkt, vraag je dan eens af hoe je je erbij voelt. Maakt het je blij, verdrietig, gefrustreerd, boos, ongeduldig? Dat gevoel neem je namelijk met je mee, naar je werk of als je thuiskomt weer mee naar binnen. En misschien denk je wel dat dat gevoel te maken heeft met iets dat op je werk gebeurd is, of net bij het ontbijt. Dat kan... maar de invloed die je omgeving op jou en je stemming heeft een grotere invloed dan we denken. Een mooie omgeving draagt bij aan een goed gevoel en dat heeft weer een effect op ons gedrag.

fietsenstalling Amsterdam Centraal

Fietsenstalling bij Amsterdam Centraal, een druk en rommelig beeld

Feng Shui Opruimen
Als je eenmaal de link legt tussen je gevoel en de al dan niet ordelijke staat van je omgeving dan is de volgende stap bewust bezig zijn met die omgeving. Opruimen dus. Te beginnen met alles wat kapot en stuk is weg te gooien. Iets niet meer nodig? Ruim het op, geef het weg, breng het naar de glasbak, papierbak of tweedehandswinkel. Moeilijkheid is natuurlijk de gedachte dat je het ooit nog weleens nodig kunt hebben en daarom niet weg wilt doen. Heel begrijpelijk, maar feitelijk is het zo dat alles wat je nu en in de toekomst "nodig" hebt tot je beschikking zal staan of weer op je pad komt, dit vergt alleen een andere mindset. Is er eenmaal opgeruimd dan zie je beter wat je wel en niet om je heen wilt hebben, wat opgeknapt moet worden en wat aan vervanging toe is.

Zo realiseer je langzaam een goede Feng Shui in je huis (zonder direct allerlei chinese voorwerpen aan te hoeven schaffen, alhoewel je daar natuurlijk vrij in bent). En wat de directe omgeving van je woning of kantoor betreft, wil je daar Feng Shui voor toepassen dan betekent dat eerst een Feng Shui analyse van de omgeving en dan pas van huis of kantoor.

Stap 2 voor een goede Feng Shui is het kwalificeren en omvormen van de energiestroom in huis of kantoor. Aan de hand van een Geboortehoroscoop bekijk ik dan welke ruimten optimaal zijn voor wie en hoe deze het beste ingedeeld en ingericht kunnen worden.

Heb je zelf al wat boeken over Feng Shui gelezen maar vind je het lastig toe te passen in jouw situatie? Bel dan voor meer informatie naar Nicky op 06-5320 5588.

verbouwing woonhuis

Bij een verbouwing merk je goed wat "rommel" met jouw gevoel doet.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>