Feng Shui Landschap

Op de foto hiernaast zie je een voorbeeld van een Feng Shui landschap. Bergen in de achtergrond en een brede, rustig stromende rivier in de voorgrond. Heb je de rivier voor je en de bergen achter je huis dan wordt dit gezien als zeer gunstige Feng Shui die voorspoed en geluk brengt.

In Nederland is deze situatie meestal niet te realiseren maar wat je wel kunt doen is de plek waar je huis of kantoor staat zo goed mogelijk selecteren (download het gratis Feng Shui e-book) en met de 5 elementen werken voor je inrichting.

Inrichten met Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout.

Hoe voel jij je in je huis en kantoor? Merk je dat hoe je woont en werkt invloed heeft op hoe je je voelt? Zijn je huis en kantoor lekker opgeruimd waardoor je je goed kunt concentreren op je werk? Kom je binnen in een royale hal waar alles een vaste plek heeft? Of is het een rommeltje en kom je vaak tijd tekort om alles te doen wat je in je hoofd had? Een opgeruimd huis en kantoor geeft je letterlijk en figuurlijk “lucht”. De “energie” van al die spullen om je heen kan je ineens benauwen waardoor je de behoefte voelt je interieur eens flink aan te pakken.

Feng Shui (spreek uit Foeng Schwee) kun je gebruiken om je interieur zodanig in te richten dat je je optimaal voelt. De indeling van een kamer, de plek waar je zit, de positie van je bed, de kleuren om je heen kun je zodanig kiezen dat je je prettiger voelt en meer uit je leven haalt.

Feng Shui gebruiken kan op twee manieren:
1. Je huis bekijken en zorgen dat het meubilair volgens Feng Shui richtlijnen goed staat.
2. Bekijken wat jij in je leven wilt veranderen en daar de Feng Shui van je inrichting op aanpassen.

De meest ideale manier om Feng Shui toe te gaan passen is bij de aankoop van een ander huis. Tips waar je voorafgaand aan de aankoop op kunt letten vind je in het gratis te downloaden e-book. Heb je net een huis gekocht of woon je al langere tijd in je huis dan kun je Feng Shui natuurlijk ook nog steeds toepassen.

Feng Shui en de 5 elementen
Feng Shui gebruikt het principe van de 5 elementen (eigenlijk transformaties) Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout om de universele Ch’i (energiestroom) te sturen. Hoe beter die Ch’i-stroom hoe meer geluk je in je leven ervaart. Door energiestromen te reguleren ben je in staat om harmonieuze ruimten te creëren waar je je prettig en op je gemak voelt. De elementen op zich zijn te vertalen naar kleuren, vormen en materialen en dat maakt dat je door bepaalde elementen in je inrichting te gebruiken je stemming kunt veranderen. Hieronder vind je een kort schema daarvoor.

Hoe wil je je voelen?
Voor je inrichting maak je gebruik van de 5 elementen om de ruimte in balans te brengen en je eigen stemming veranderen.
– Gebruik Vuur om je enthousiasme en inspiratie aan te wakkeren
– Gebruik Aarde als je je meer gegrond wilt voelen en stabiliteit nodig hebt
– Gebruik Metaal voor helderheid in denken
– Gebruik Water om inzichten te krijgen
– Gebruik Hout om je creativiteit en intuïtie te stimuleren

Heb je interesse om Feng Shui in je huis en leven te integreren? Lees dan verder op de site wat de mogelijkheden voor advies zijn of bel naar Nicky op 06-5320 5588 voor meer informatie.

About the Author Nicky

Schatgraver naar dat wat jij het allerliefste wilt zijn en doen. Met hulp van Chinese Astrologie, Feng Shui en Creatief Inrichten.

follow me on:

Leave a Comment: