Feng Shui en het plannen van je verbouwing

Shares
verbouwen met Feng Shui

Lief hè, zo zag onze keuken eruit toen we ons huis kochten. Niet echt up-to-date zoals je ziet. ​

Zo'n granito aanrecht is ​​mooi​​ alleen wat te laag in onze tijd. ​Niet zo gek want ons huis is gebouwd in 1911.

Inmiddels wonen we hier alweer 11 jaar helemaal naar onze zin. ​Deze keukenfoto inspireerde me tot het schrijven van dit blog over de relatie tussen verbouwen en Feng Shui.

Verbouwen​... misschien zit je er middenin of denk je erover. Hoe dan ook, verbouwen heeft altijd een behoorlijke impact.

Alles op zijn kop, spullen kwijt, vreemde mannen in je huis en niet altijd zo snel klaar als je verwacht. En als het dan helemaal tegenzit financieel ook nog boven ​je budget.

Gedoe met je verbouwing


Kortom, gedoe.
Als je in plaats van gedoe ​een soepel lopende verbouwing wilt ​dan ​plan je je verbouwing met Feng Shui Datum Selectie. Je houdt dan rekening met de energieverdeling in je huis én de timing van energie in het betreffende jaar.

Concreet betekent dat dat je je verbouwing uitvoert in de jaren en maanden dat het qua energie het meest gunstig is of in elk geval het minst kwaad kan.

Verbouwen betekent hakken, breken, lawaai maken en in de grond graven. Dit zijn zaken die energie activeren​. Gunstige energie én ongunstige energie.

Houd rekening met de energie


Ik houd daarom bij het plannen van een verbouwing rekening met 4 zaken:
- Energie van het jaar
- Energie van de maand
- Energie van de dag
- Gezinsleden

Rekening houden met degene in het gezin die het meest kwetsbaar is in gezondheid én degene die het meeste geld binnen brengt. Daar gaat het om. Want... je wilt dat de energie verstoren (verbouwen in dit geval) geen nadelige effecten heeft op deze 2 ​gezinsleden.

In ​Feng Shui zoek ik altijd naar manieren die ondersteuning geven ​voor een goede gezondheid (plaatsing bed) én meer kansen op financieel vlak ​geeft. Dat laatste kan bijvoorbeeld door meer aanwezig te zijn in de ruimte waar de welvaartsenergie voor dit jaar aanwezig is. ​

Zo gebruik je Feng Shui om je leven en in dit geval je verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

​Tip voor 2019


Dit jaar zit de meest verstorende energie in het zuidwestelijk deel van je huis. Een ruimte die je wel kunt gebruiken maar liever niet ​als slaapkamer voor iemand met gezondheidsproblemen. ​

Ik weet het. Superlastig als je daar juist wel veel moet zijn (bij mij keuken en badkamer :-() en geen andere mogelijkheden voor een slaapkamer hebt.

In de 2-delige Feng Shui Workshop ​op 9 en 23 april (2x een middag) ​vertel ik je ​graag welke oplossingen er nog meer zijn.

About the Author Nicky

Schatgraver naar dat wat jij het allerliefste wilt zijn en doen. Met hulp van Chinese Astrologie, Feng Shui en Creatief Inrichten.

follow me on:

Leave a Comment: