Feng Shui en Logo ontwerp

feng shui logo ontwerp - Vital Living

​Feng Shui logo ontwerp, dat betekent een logo ontwerpen dat bij jouw eigen energie past. Aan de hand van je geboortedatum bekijk ik welke van de 5 Elementen jou het meest ondersteunen. Daar ga ik vervolgens mee aan de slag voor een Feng Shui logo ontwerp.

Wat vertelt je logo?


Een logo zegt iets over je bedrijf, het vertelt de buitenwereld wie je bent en waar je bedrijf voor staat. Met een Feng Shui logo zorg je voor een evenwichtige en krachtige indruk van je bedrijf. De naam, vormentaal en het kleurgebruik zijn in harmonie met elkaar én met jouw eigen energie.

Yin en Yang in ​harmonieus evenwicht


Feng Shui streeft naar een balans tussen yin en yang en een balans tussen de vijf elementen (vuur, aarde, metaal, water en hout). Wil​ je optimaal profiteren van de werking van het universum dan is het belangrijk dat ​je zorgt voor harmonie en balans om ​jes heen. Dat geldt voor ​de openbare ruimte, het interieur én de symbolen en decoraties waar ​je je mee omring​t.

Elke letter in de naam van je bedrijf of je logo heeft een yin (vrouwelijke) of yang (mannelijke) kwaliteit. Een perfecte balans tussen yin en yang in de naam geeft volgens de Chinezen het beste resultaat. Met de 5 elementen kies je de juiste vormen en kleuren voor je logo.

De 5 Elementencyclus


Het concept van de werking van de 5 elementen (eigenlijk transformaties) is al eeuwen oud. De Chinezen classificeren alles in onze zichtbare wereld naar de 5 elementen. Deze 5 elementen staan niet op zichzelf maar vormen een oneindige cyclus, elk element produceert of verzwakt respectievelijk een volgend of vorig element.

Hoe werkt de 5 elementen cyclus?


Neem bijvoorbeeld het element Vuur. Als Vuur uitgebrand is vormt het as (Aarde), in het element Aarde zitten metalen (Metaal), als je metaal verhit, wordt het vloeibaar (Water), water is voeding voor planten (Hout) en hout vormt de brandstof voor vuur (Vuur). Dit is de productieve cyclus. De omgekeerde cyclus is de verzwakkende cyclus (denk aan Vuur verbrandt Hout) en dan is er ook nog de controlerende cyclus (denk Water dooft Vuur).

Logo ontwerpen met de 5 Elementen


Elk element kent specifieke eigenschappen dus ook een speciale Kleur en Vorm. En dat is precies waar een logo uit bestaat. Omdat een logo vaak uit meerdere vormen bestaat is het de kunst om vormen en kleuren te kiezen die harmonie geven.

​Is een logo 'Feng Shui proof' of niet?


  • Je logo bestaat uit een driehoekvorm (Vuur) en een golvende vorm (Water).
    Deze combinatie is volgens Feng Shui NIET IN BALANS omdat Water Vuur dooft (controlerende cyclus)
  • Je logo bestaat uit een cirkel (staat voor Metaal) met daarin een golvende vorm (Water). Deze combinatie is WEL IN BALANS omdat Metaal voedend is voor Water (productieve cyclus).


Een Feng Shui Logo laten ontwikkelen


​Wil je jouw logo vanuit Feng Shui perspectief laten analyseren, aanpassen of opnieuw ontwerpen, dan zijn er ​de volgende stappen:

  •  Astrologische 5 Elementen analyse van ​je bedrijfstak
  • Astrologische 5 Elementen analyse eigenaar vanuit geboortedatum
  • ​​Yin Yang Analyse bedrijfsnaam
  • ​Suggesties kleur- en vormgebruik voor externe designer*

​Zo ​is je (te ontwikkelen) logo zichtbaar en voelbaar in ​harmonie​ met jou als ondernemer​.

Heb je interesse in een analyse of ontwerp van een Feng Shui Logo​?
Stuur me een berichtje via ​de contactpagina.

*In ​overleg ontwerp ik zelf je logo of werk ik samen met een andere designer.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Kleurspecialist, Feng Shui Life Coach en Grafisch Vormgever. Ik werk voor creatieve ondernemers die verlangen naar minder stress en meer genieten en een sfeervol thuis met een goede energie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>