10 tips voor meer sfeer en warmte in je interieur

sfeervol interieur - Vital LIving - Nicky Beentjes

​​Hoe zorg je nou voor meer sfeer, warmte en gezelligheid in je interieur? Dat is een kwestie van goed combineren. Maar daarvoor is het handig om eerst te bepalen wat je nu hebt staan, niet de hoeveelheid stoelen, kasten en tafels maar in materiaal.

Welke materialen heb je nu in je huis gebruikt?

​Denk dan aan hard en zacht, glad en ruw, rustig en druk, kleurrijk en 1 kleur, veel en weinig, hoog en laag, rond en recht... Dat geeft je een goed overzicht wat je zou kunnen veranderen voor meer balans en warmte.

​Ik doe je 10 suggesties

 1. Zorg voor meer verschillende vormen, oppervlakten en structuren in je interieur.
 2. Heb je veel leer (= glad) combineer het dan met stof (= ruw).
 3. Strakke en rechte vormen van kasten en tafels combineer je met organisch, ronde of ovalen vormen voor bijvoorbeeld de salon- en eettafel.
 4. Glad gestucte wanden onderbreek je met een wand in behang met patroon of met een structuur.
 5. Grote kleurvlakken in zwart, grijs, wit of andere kleur wissel je af met multi gekleurde vlakken zoals een kleurig patroon in een kussen, gordijn, plaid of kleed. Ook een gemêleerde stof met meerdere tinten doorbreekt de effen vlakken.
 6. Weinig accessoires is saai, veel accessoires maakt soms te rommelig. Probeer accessoires in een groepje bij elkaar te zetten zo blijft het rustig en geeft het toch sfeer.
 7. Lege wanden zijn rustgevend maar met mooie kunst maak je het gezelliger. Kies kunst die je aanspreekt en laat sommige kleuren terugkomen in je inrichting.
 8. Een strak gelegde houten vloer, gietvloer of tegelvloer is praktisch maar kan ook te koel overkomen.
  Met een kleed word je woonkamer net wat gezelliger.
 9. Raambekleding filtert het binnenkomende licht waardoor je inrichting steeds een ander gevoel oproept. Kies in-between gordijnen, overgordijnen, shutters of een combi van luxaflex en gordijnen.
 10. Verticale lamellen geven snel een zakelijke uitstraling, helemaal in combinatie met een tegelvloer. Kies liever voor smalle horizontale lamellen, lamellen van stof of vouwgordijnen voor die warme uitstraling.

​Maar de belangrijkste sfeermaker...

Dat ben jij! Voeg jouw persoonlijkheid, smaak en voorkeuren toe aan je inrichting. Maak zichtbaar waar je van houdt of dat nu veel boeken, dingen uit de natuur (takken, bloemen, schelpen), herinneringen aan je favoriete vakantieland, je verzameling groen glaswerk of oude zwart-wit foto's zijn.

Je interieur is geen showroom!

Je in​terieur is geen showroom maar laat het verhaal van jouw leven zien. En daarmee wordt het een plek waar jij je op je gemak voelt met alle dingen waar je van houdt om je heen.

Succes!

​​Wil je graag hulp ​bij het sfeer maken?

Ik help je ​met het kiezen van kleur, stijl en materiaal.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>