Feng Shui en Terschelling

Feng Shui op Terschelling

Een dagje Terschelling. Lekker vroeg op, boot van half 9 en om half 10 aan de koffie. Maar wat heeft Terschelling nou met Feng Shui te maken? Als je weet dat 70% van een goede Feng Shui de omgeving is, dan begrijp je misschien dat het met die omgeving op Terschelling wel goed zit!

Landschap is erg belangrijk in Feng Shui


Op Terschelling heb je te maken met een heel afwisselend landschap waar sommige mensen precies op de juiste plek hun woning of café restaurant geplaatst hebben.

Je zou haast denken dat ze iets van Feng Shui weten. Wat je ziet is dat we eigenlijk allemaal intuïtief weten wat een fijne plek is. Beschut aan de achterkant (de schildpad in Feng Shui), de zijkanten ook nog redelijk beschut (witte tijger en groene draak) en aan de voorzijde een fantastisch vrij uitzicht (rode feniks).

Paviljoen de Walvis


De meest ultieme plek heeft wat ons betreft Paviljoen de Walvis op West-Terschelling. Een betere locatie is er volgens mij in de hele wereld niet te vinden. Dicht bij het dorp en de haven zonder de drukte ervan en een veranda en terras uitkijkend op het Groene Strand.

's Middags een drankje en garnalenkroketje terwijl je geniet van het uitzicht....daar kan bijna niks tegenop!

Het is er altijd druk met fantastisch personeel. Een plek die goed voelt en fijn werkt, dan is er goede Feng Shui.

Strandpaviljoen Kaap Hoorn


Een goede tweede is Strandpaviljoen Kaap Hoorn aan de rand van het Hoornse Bos, beschut door de duinen met daarachter het ongelofelijk brede strand. 

Ook hier heb je een beschutting aan de achterzijde door de duinen en aan de voorzijde een redelijk vrij uitzicht. Weliswaar heb je aan de voorzijde nog een lage heuvel maar dit wordt in Feng Shui ook nog als positief gezien zolang deze heuvel maar laag is.

Goede Feng Shui voel en zie je overal op het eiland. Het landschap is zeer afwisselend (wad, dijk, polder, bos, strand, duin, meer en zee) en geeft een goede mengeling van de in Feng Shui bekende mountain en water dragons waar de wind soms stevig is maar ook tegengehouden wordt om je voldoende beschutting te geven.

Wij hebben weer genoten en hoewel we gek zijn op Azië blijft Terschelling hier in Nederland onze absolute favoriet!

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>