Feng Shui en Terschelling

Van het weekend weer een dagje naar Terschelling geweest. Lekker vroeg op, boot van half 9 en om half 10 aan de koffie op een zonnig terras. Bijna niet voor te stellen met het weer van vandaag maar afgelopen zondag was het fantastisch.

Wat heeft Terschelling nu met Feng Shui te maken?
Op Terschelling heb je te maken met een heel afwisselend landschap waar sommige mensen precies op de juiste plek hun woning of café restaurant geplaatst hebben.
Je zou haast denken dat ze iets van Feng Shui weten. Wat je ziet is dat we eigenlijk allemaal intuïtief weten wat een fijne plek is. Beschut aan de achterkant (de schildpad in Feng Shui), de zijkanten ook nog redelijk beschut (witte tijger en groene draak) en aan de voorzijde een fantastisch vrij uitzicht (rode feniks).

De meest ultieme plek heeft wat ons betreft Paviljoen de Walvis op West-Terschelling. Een betere locatie is er (volgens ons op de hele wereld) niet te vinden. Dicht bij het dorp en de haven zonder de drukte ervan en een veranda en terras uitkijkend op het Groene Strand. ’s Middags een drankje en garnalenkroketje terwijl je geniet van het uitzicht….daar kan bijna niks tegenop!

Een goede tweede is Strandpaviljoen Kaap Hoorn aan de rand van het Hoornse Bos, beschut door de duinen met daarachter het ongelofelijk brede strand. Ook hier zie je weer een beschutting aan de achterzijde door de duinen en aan de voorzijde een redelijk vrij uitzicht. Weliswaar heb je aan de voorzijde nog een lage heuvel maar dit wordt in Feng Shui ook nog als positief gezien zolang deze heuvel maar laag is.

Strandpaviljoen Kaap Hoorn, Hoorn

Goede Feng Shui is goede Ch’i en dat voel je eigenlijk overal op het eiland. Het landschap is zeer afwisselend (wad, dijk, polder, bos, strand, duin, meer en zee) en geeft een goede mengeling van de in Feng Shui bekende mountain en water dragons waar de wind soms stevig is maar ook tegengehouden wordt om je voldoende beschutting te geven.

Wij hebben weer genoten en hoewel we gek zijn op Azië blijft Terschelling hier in Nederland onze absolute favoriet!

About the Author Nicky

Schatgraver naar dat wat jij het allerliefste wilt zijn en doen. Met hulp van Chinese Astrologie, Feng Shui en Creatief Inrichten.

follow me on:

Leave a Comment: