Feng Shui Horoscoop van je woning of kantoor

feng shui chi energie - Vital Living

Feng Shui bestudeert Ch'i. Ch'i staat voor de ons omringende en alles doordringende Levensenergie. Met deze uitleg blijft het alleen nog steeds een vrij abstract begrip.

Ch'i kun je het beste voelen of ervaren. Hoe? Door je bewust te worden wat een omgeving met je doet. Elke omgeving kent zijn eigen kwaliteit Ch'i, je voelt je heel anders in een druk station dan op een rustig strand of in een park.

De energie van een onbewoond huis


Iedereen voelt het als je in een huis komt wat niet meer bewoond is. De spullen staan er nog wel maar je voelt dat er niet meer in "geleefd" wordt.

Dat gevoel heeft te maken met het ervaren van de aanwezige Ch'i. Je voelt dat de Ch'i niet beweegt, stilstaat en eigenlijk "dood" is.

In je eigen huis kan ook dode Ch'i ontstaan. Een kelder, rommelkamer of zolder waar je weinig komt en die je eigenlijk alleen als opslagplaats gebruikt. Je komt er niet graag omdat het een beetje eng voelt. Zo'n ruimte straalt negatieve Ch'i uit en dat voelt niet prettig.


Hoe verander je Ch'i?


Ch'i verander je door beweging en geluid. Schoonmaken met een lekker muziekje op, de boel eens goed sorteren, opruimen en weggooien. De ruimte echt gaan gebruiken zorgt voor een levendige Ch'i waarin je je goed en gelukkig voelt.

Feng Shui en Ch'i

Feng Shui bestudeert twee aspecten om de kwaliteit van Ch'i te beoordelen:
- de ruimte en wat zich daarin bevindt
- het verstrijken van de tijd

Maankalender
Dat verstrijken van de tijd is voor de Chinezen erg belangrijk. Ze werken daarvoor met de Maankalender die het verstrijken van de tijd beschrijft in combinaties van de 5 Elementen (vuur, aarde, metaal, water en hout) en de 12 Chinese Dieren.

Dit gebeurt in diverse cycli. De grootste cyclus duurt 60 jaar waarin elk jaar de combinaties (de Ch'i) van element en dier veranderen. We gaan van yin naar yang, van element naar element en van dier naar dier.

Zo was vorig jaar (2019) een Yin Aarde Zwijn jaar en in 2020 hebben we een Yang Metal Rat jaar. Omdat de Ch'i om ons heen verandert, verandert de Ch'i in onszelf die bijdraagt aan ons geluk en levenslot én de Ch'i in onze huizen en kantoren ook.

Geboortehoroscoop van je huis of kantoor
De Ch'i van de 60-jarige cyclus wordt weer verdeeld in een kleinere cyclus die gebruikt wordt voor een geavanceerd Feng Shui systeem de Flying Star methode.

Met die methode zie je direct wat het effect is van de elk jaar veranderende Ch'i in je huis of kantoor. Om de Flying Star van een gebouw te beoordelen maken we een Geboortehoroscoop van het pand en van het betreffende jaar.

Wat vind je in die horoscoop?
Met een analyse van de horoscoop vind je de plekken in een gebouw waar de Ch'i kan zorgen voor bijvoorbeeld: ziekte, financieel verlies, ruzie en irritatie, relatieproblemen, frustratie en disharmonie.

Met de jaarlijkse horoscoop
weet je in welke maanden de kans hier op het grootste is en je kunt dan Feng Shui gebruiken om de Ch'i om te vormen en zo meer harmonie en geluk in het pand te brengen.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>