Feng Shui en de energie van spullen om je heen

opgeruimde boekenkast

Spullen... overal om je heen zijn voorwerpen die je aandacht vragen. Om schoongemaakt, weggelegd, opgeruimd of neergezet en bewonderd te worden.

Een van de eerste zaken die je leert als je Feng Shui studeert is dat energie (Ch'i) stagneert in ruimten waar veel 'rommel' is, waar je weinig komt of waar weinig schoongemaakt wordt.

En die stagnerende energie kan jouw leven 'zwaar' en 'stroperig' maken. Wil je dan ook een positieve invloed in je leven is het belangrijk om alles wat stagneert weer vrij te maken.

Ik merk het zelf altijd als ik van vakantie terugkom. Tijdens de vakantie zit alles wat ik nodig heb in een koffer of rugzak.

Is het appartement voorzien van het hoogstnoodzakelijke en heb je alle aandacht voor dat boek dat je mee hebt, de omgeving, je eigen gedachten en de rust die je ervaart.


In 4 stappen 'Feng Shui' opruimen


Kom je thuis dan krijg je weer te maken met al die zaken in je omgeving die je aandacht vragen en dat kan je een gevoel van onrust en 'altijd maar moeten' geven.

Tijd om daar eens wat aan te doen. Om je leven letterlijk lichter en sprankelender te maken en dat vakantiegevoel langer vast te houden.

Vier tips heb ik voor je, handig voor als je thuiskomt maar ook als je pas over een tijdje op vakantie gaat.

Stap 1 - Wat doen al die spullen eigenlijk met jou?
Hoe voel je je, wat denk je, maakt het je blij of juist chaotisch? Word je er moe van, geïrriteerd en 'zwaar' dan is het tijd om aan de slag te gaan.

Stap 2 - Begin bij het begin
Dat begin is daar waar je je huis of appartement binnenstapt. Je voortuin, centrale hal of je eigen hal. Onkruid weg, naambordje duidelijk aanwezig voor buiten.

Schoenen, jassen, shawls en sleutels uitgezocht en alles op een vaste plek. Bedenk eens hoe je het zou willen als jouw huis het vakantiehuis zou zijn. Hoe kwam jij binnen in je vakantie appartement? Wat viel op, wat vond je prettig of juist niet?

Stap 3 - Waar kijk jij naar?
Is je weleens opgevallen dat je altijd hetzelfde 'uitzicht' hebt op je vaste plekken in huis? Als je binnenkomt, aan de eettafel, op de bank, in je bed. En waar kijk je dan eigenlijk naar?

Kijk eens bewust... zie je een mooi schilderij, een rommelige boekenkast, een uit het lood hangend deurtje in de keuken, een stapel oude kranten?

Niet zo belangrijk denk je misschien toch heeft het invloed op je stemming (ik moet toch eens gaan opruimen) en hoe je je voelt. Begin simpel met het opruimen van je 'uitzicht' vanaf 1 plek.

Stap 4 - Versimpel je leven
In dat vakantie appartement had je gewoon het minimale mee qua kleding en persoonlijke verzorging. Dus waarom staat je badkamerkastje vol met allerhande potjes en heb je geen overzicht in je kledingkast?

Begin vandaag met in elk geval iets uit te zoeken, op te maken of schoon te maken om zo weer een lichtere energie in je huis te brengen.

Zelf ben ik begonnen in de badkamer. Pas iets nieuws als het oude op is, geen samples aannemen (ook niet die gratis uit een tijdschrift), crèmes die niet lekker ruiken... weg ermee. Orde en reinheid in je badkamer.

En als tweede mijn boekenkasten die ik al eindeloos geselecteerd heb maar dit weekend weer opgeruimd en anders ingedeeld. En stiekem ook genoten van boeken lezen in plaats van computeren (niet zo handig als je heel veel moet opruimen maar bij mij kon dat).

Dé manier om op te ruimen is volgens de Marie Kondo methode. Alles van hetzelfde verzamelen op 1 plek, stuk voor stuk iets oppakken en voelen of weten of het je blij maakt of niet.

Word je blij, dan mag het blijven. Voel je 'nee' dan mag het in liefde weg. Bedank het en geef of gooi het weg.

Zo krijg je langzamerhand weer orde in je huis maar zeker ook in je hoofd!


Ook ruimte in je hoofd maken?

Kijk dan eens of een maand lang Energy Clearing voor een heerlijk Helder Hoofd wat voor jou is.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>