Feng Shui – je huis en je gezondheid

plattegrond met uitbreidingJe huis en je gezondheid. Klassieke Feng Shui legt de link tussen jou en de plek waar je woont en werkt. Zo heeft elk van de 8 windrichtingen een link met een orgaan of lichaamsdeel, een gezinslid, een element, kleur en nog veel meer.

De vorm van de plattegrond van je huis is daarvoor de basis. Delen die uitsteken of juist ‘ontbreken’ vertellen iets over jouw leven en in dit geval je gezondheid. Feng Shui legt de verbanden en geeft oplossingen ter verbetering.

Twee voorbeelden

Ontbreekt het noorden dan kan een gezinslid (de middelste zoon) klachten ontwikkelen die bij deze richting horen. Nu is het wel zo dat er dan nog wel wat meer aan de hand moet zijn qua energie in het huis of in de directe omgeving. Een electriciteitsmast buiten je huis in die richting, barsten in de muur of de fundering, vochtproblemen bijvoorbeeld zijn zaken waar je bij Feng Shui ook op let.

Is er in het noordwesten (richting van de vader) bijvoorbeeld een ontbrekend deel dan kan dit betekenen dat er geen vader is of dat hij vaak weg is. Is het juist een extra deel dan kan het zijn dat de vader juist erg dominant aanwezig is.

De volgende lijst geeft je aanwijzingen wat er aan de hand kan zijn als er in jouw huis een extra aanbouw of ontbrekend deel is in een bepaalde windrichting.

Wat vertelt de windrichting over jouw gezondheid?

Noorden (element water)
– nieren, bloed, circulatie en oren
– gezinslid is de middelste zoon

Noordoosten (element aarde)
– botten en spieren vooral in de handen en vingers
– jongste zoon

Oosten (element hout)
– voeten, keel en zenuwstelsel
– oudste zoon

Zuidoosten (element hout)
– lage rug, benen, heupen, dijen
– oudste dochter

Zuiden (element vuur)
– ogen en hart
– middelste dochter

Zuidwesten (element aarde)
– maag, darmen
– moeder, oudere vrouw

Westen (element metaal)
– tanden, mond, kaak, borst
– jongste dochter

Noordwesten (element metaal)
– hoofd, longen
– vader, vaderfiguur, CEO van een bedrijf

Kun jij in jouw huis de connectie leggen? Vertel het in de comments hieronder.

 

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ├Ęcht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>