Feng Shui en de Bagua tekenen op je plattegrond

Bagua op je plattegrond leggen - Vital Living

De Bagua, het Feng Shui raster met de 9 levensgebieden geeft je inzicht in de relatie tussen je huis en je leven. Het maakt je bewuster wat er speelt, wat er blokkeert en wat je zou willen veranderen.

Inzicht in je leven met de Bagua 


Werken met de Bagua-methode is een van de meest eenvoudige manieren om met Feng Shui te starten en laat je je huis en de inrichting ervan opnieuw ontdekken.

De basis is eenvoudig. Verdeel je plattegrond in een raster met 9 vakken. Elk vak staat  voor een levensgebied en vertelt je iets over jezelf en hoe je die ruimte in je huis gebruikt en ervaart.

Het wordt wat complexer als er vreemde hoeken in je plattegrond zitten, delen van je huis missen of juist uitgebreid zijn. Dan is het even puzzelen hoe je dit schema op de juiste manier gebruikt.


Hoe leg je de Bagua op je plattegrond?


Stap 1 - Maak je plattegrond 'recht'
Heb je een onregelmatige plattegrond. Maak er gewoon een vierkant of rechthoek van. Later kun je bekijken welke 'hoeken' of levensgebieden missen.

Stap 2 - Waar ligt jouw voordeur?
De Bagua leg je altijd met de levensgebieden: kennis/wijsheid, carrière en reizen/helpende vrienden op de lijn van de voordeur. Nu zie je welk gebied waar is en kun je je conclusies trekken.

Stap 3 - Bagua op een kamer leggen
Ook hier leg je dezelfde levensgebieden als hierboven op de ingang lijn.


Wat kun je met de Bagua of 9 levensgebieden in jouw huis?


Het is een hele mooie en praktische manier om te ontdekken waar in jouw huis het meer rommelig is en wat dit zegt over het betreffende levensgebied.

Of... je bekijkt welk levensgebied je aan wilt pakken en gaat in die ruimte of hoek van je kamer aan de slag met opruimen, schoonmaken en bewuster inrichten door accessoires te kiezen volgens het principe van de 5 elementen.


Meer weten?


Schrijf je dan in voor de Online Training "Kleur in je Interieur" waarin je een eigen Kleurplan ontwerpt en meer leert over Feng Shui inrichten.


Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>