Feng Shui – beter slapen

​Hoe is jouw nachtrust? Slaap je altijd als een roos en komt je inwendige Ch'i (energie) goed tot rust? Energie beweegt zich door je lichaam en een deel van je energie geef je af aan de atmosfeer in je slaapkamer. Hierdoor ben je in staat om bepaalde gevoelens in de vorm van dromen los te laten.

​Sta je fit of duf op?

​Sta je 's morgens altijd duf en moe op dan kan er wat anders aan de hand zijn. Heeft je slaapkamer bijvoorbeeld een te laag plafond waardoor de energie samengedrukt wordt? Of slaap je onder een schuin plafond of balken waardoor de Ch'i rond je hoofd veel te dicht en te zwaar wordt?

Hoe is jouw nachtrust? Slaap je altijd als een roos en komt je inwendige Ch’i (energie) goed tot rust? De energie beweegt zich door je lichaam en een deel van je energie geef je af aan de atmosfeer in je slaapkamer. Daardoor ben je in staat om bepaalde gevoelens in de vorm van dromen los te laten.

Sta je echter ’s morgens altijd duf en moe op, dan kan er wat anders aan de hand zijn. Heeft je slaapkamer bijvoorbeeld een te laag plafond waardoor de Ch’i samengedrukt wordt? Slaap je onder een schuin plafond waardoor de Ch’i rond je hoofd veel te dicht en te zwaar wordt?

Ook meubilair met scherpe hoeken die op je bed gericht zijn zijn niet bevorderlijk omdat dit een sterk ronddraaiende Ch’i geeft. Zorg dat de punten niet naar je bed wijzen of rond scherpe hoeken als dat mogelijk is af.

De materialen die je in je slaapkamer gebruikt zijn ook belangrijk. Kunststoffen zoals schuimrubber en plastic geven een statische electriciteit die de Ch’i-stroom in de kamer verstoren. Natuurlijke materialen zoals een matras van katoen, paardenhaar of stro zijn een betere optie. Voor je beddengoed gebruik je het liefste zijde, katoen, wol of linnen.

Omdat de slaapkamer een yin ruimte (rustig, passief) is gebruik je niet al te felle kleuren. Zachte tinten geven een rustige kalmerende Ch’i die ervoor zorgen dat je beter slaapt. Wil je passie in je slaapkamer dan ben je geneigd om een wand rood te schilderen of je beddengoed rood te kiezen maar voor een fijne nachtrust is dat niet het meest optimaal. Kleine rode accenten kunnen natuurlijk wel.

De plek van je bed is uiteraard ook heel belangrijk. Staat je bed met het hoofdeinde naar het Noorden dan is de Ch’i hier rustig en kalmerend. Naar het Westen (zonsondergang) of het Noordwesten (avondenergie) kan ook.

Spiegels en spiegelende oppervlakken in je slaapkamer versnellen en reflecteren de Ch’i. Dit kan je wakker en alert houden, niet zo handig dus als je een onrustige slaper bent.

Als laatste natuurlijk electromagnetische velden van televisie, mobiele telefoon en computers. Het beste is om helemaal geen apparatuur in je slaapkamer te hebben maar heb je dat toch loop dan eens met een kompas rond je bed of de naald uitslaat. Zorg er in elk geval voor dat stekkers en snoeren en draden ver van je bed liggen en haal stekkers het liefst uit het stopcontact.

Een andere oorzaak voor slecht slapen kan zijn dat er in je slaapkamer een ondergrondse waterbron of breuklijn zit. Met een Space Clearing van de ruimte (die ook helpt als er entiteiten of leylijnen zijn) wordt dat opgelost.

 

About the Author Nicky

Schatgraver naar dat wat jij het allerliefste wilt zijn en doen. Met hulp van Chinese Astrologie, Feng Shui en Creatief Inrichten.

follow me on:

Leave a Comment: