Slapen als een roos met Feng Shui

slapen als een roos met Feng Shui

Hoe is jouw nachtrust? Slaap je altijd als een roos en komt je inwendige Ch'i (energie) goed tot rust?

Energie beweegt zich door je lichaam en een deel van je energie geef je af aan de atmosfeer in je slaapkamer. Hierdoor ben je in staat om bepaalde gevoelens in de vorm van dromen los te laten.

Sta jij vermoeid of energiek op?

Sta je 's morgens altijd duf en moe op dan kan er wat anders aan de hand zijn. Heeft je slaapkamer bijvoorbeeld een te laag plafond waardoor de energie samengedrukt wordt?

Of slaap je onder een schuin plafond of balken waardoor de Ch'i rond je hoofd veel te dicht en te zwaar wordt?

Geen meubilair met scherpe hoeken


Ook meubilair met scherpe hoeken die op je bed gericht zijn zijn niet bevorderlijk. Dit geeft een sterk ronddraaiende Ch'i. Zorg dat de punten niet naar je bed wijzen of rond scherpe hoeken als dat mogelijk is af.

De materialen die je in je slaapkamer gebruikt zijn ook belangrijk. Kunststoffen zoals schuimrubber en plastic geven een statische electriciteit die de Ch'i-stroom in de kamer verstoren.

Natuurlijke materialen zoals een matras van katoen, paardenhaar of stro zijn een betere optie.
Voor je beddengoed gebruik je het liefste zijde, katoen, wol of linnen.


Een slaapkamer is een Yin ruimte

Omdat de slaapkamer een yin ruimte (rustig, passief) is gebruik je niet te felle kleuren. Zachte tinten geven een rustige kalmerende Ch'i die ervoor zorgen dat je beter slaapt.

Wil je meer passie in je relatie dan ben je misschien geneigd om een wand rood te schilderen of je beddengoed rood te kiezen. Voor een fijne nachtrust is dat niet het meest optimaal. Kleine rode accenten kunnen natuurlijk wel.


Plaats van je bed

De plek van je bed is in Feng shui heel belangrijk. Staat je bed met het hoofdeinde naar het Noorden dan is de Ch'i hier rustig en kalmerend.

Naar het Westen (zonsondergang) of het Noordwesten (avondenergie) kan ook. Maar eigenlijk is de optimale positie van je bed alleen goed te bepalen vanuit je geboortedatum.


Spiegels in je slaapkamer

Spiegels en spiegelende oppervlakken in je slaapkamer versnellen en reflecteren de Ch'i. Dit kan je wakker en alert houden, niet zo handig dus als je een onrustige slaper bent.


Mobiele telefoon...

Als laatste natuurlijk electromagnetische velden van televisie, mobiele telefoon en computers. Het beste is om helemaal geen apparatuur in je slaapkamer te hebben maar heb je dat toch loop dan eens met een kompas rond je bed of de naald uitslaat.

Zorg er in elk geval voor dat stekkers en snoeren en draden ver van je bed liggen en haal stekkers het liefst uit het stopcontact.


Breuklijnen en wateraders

Een andere oorzaak voor slecht slapen kan zijn dat er in je slaapkamer een ondergrondse waterbron of breuklijn zit. Met een Space Clearing van de ruimte (die ook helpt als er entiteiten of leylijnen zijn) wordt dat opgelost.


Toe aan meer rust in je hoofd?

Vraag hier jouw online serie Helder Hoofd Sessies aan. De makkelijkste manier om moeiteloos meer rust en ontspanning te ervaren.

 

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>