5 oorzaken waarom jij je hart nog niet volgt

hart volgen - Vital Living - Nicky Beentjes

Je hart gaan volgen, je voelt aan alles dat dat is wat je wilt en toch lijkt het je maar niet te lukken. Waar ligt dat nou aan? Ik zet 5 mogelijke oorzaken voor je op een rijtje.

Je hart volgen of toch maar niet?


Gaan kiezen voor wat je voelt dat je echt wilt doen, hoe lastig blijkt dat toch soms te zijn. Omdat je met zoveel 'touwtjes' vast zit aan je huidige leven en de angst voor het onbekende te groot is. Welke oorzaak ligt bij jou ten grondslag aan je 'blijven zitten waar je zit?'


1. Energiepeil


Je hebt weinig energie. Voelt je regelmatig moe dus doe je alleen wat het eerste aandacht vraagt. Dat wat echt 'moet' en kom je niet toe aan jezelf en wat jij het liefste wilt. Gaat je 'moe zijn' ook nog samen met een overvol en druk hoofd waardoor je 's nachts vaak wakker ligt van gepieker dan is kiezen voor je hart niet echt een optie.
Meer energie krijgen dat is je eerste focus, wat je echt wilt komt dan later wel denk je.


2. Druk leven


Je hebt gewoon een ontzettend druk leven, op je werk en sociaal. Leuk en fijn. Alleen geen tijd om over iets anders na te denken ook al voel je aan alle kanten dat het schuurt. Dat het niet is wat je werkelijk verlangt. Je negeert je gevoel en blijft lekker doorhollen. Tot je tegen overspannenheid of een burnout loopt en wel moet stoppen en gaan nadenken over je leven. Meer rust, ruimte en overzicht is wat er nodig is.


3. Geen idee


Je wilt wel wat anders maar hebt geen idee wat. Wat past nou echt bij jou, wat kun je eigenlijk? Is het niet te laat? Je kunt toch op deze leeftijd niet weer helemaal opnieuw beginnen met studeren, andere baan... of van je hobby een goedlopende business maken?
Inzicht in jezelf en je talenten of je zielsmissie. De zekerheid hebben dat het nu het juiste moment voor je is, hoe heerlijk zou het zijn om dat te weten.


4. Weinig support


Jij weet diep van binnen dat je het echt anders wilt. Dat je werk je energie kost in plaats van oplevert. Maar het lijkt of niemand in je omgeving je echt begrijpt. Je hoeft er eigenlijk thuis niet over te beginnen want dan komt er direct commentaar. Ja, maar... wat wil je dan? Hoe moet het dan met...? Vragen waar je zelf ook niet direct een antwoord op hebt, dat is het nou juist. Je gevoel is alleen zo sterk.


5. Beren op de weg


Beren... je ziet ze en voelt ze overal om je heen. Beren van heel lang geleden en recente beren. Lastige is dat je ze niet zo makkelijk wegkrijgt in je eentje. Omdat je niet precies weet wat je nou zo dwarszit dat je de stap niet neemt. Je zoveel weerstand en angst voelt.


Welke oorzaak herken jij in jezelf?


Te weinig energie, te weinig rust, te weinig zelfkennis, te weinig ondersteuning of te weinig durf... Welke oorzaak voert bij jou de boventoon? Wil je het hieronder met me delen?


Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>