Eerste Indruk – IJmuiden Seaport

Een mooi dagje aan het strand, niet naar Zandvoort of Bloemendaal maar naar IJmuiden. Daar waar ontzettend veel mensen een strandhuisje hebben. Prachtige luchten zo ‘s avonds, echt genieten. Maar daar gaat deze blog niet over. Wat dan wel?

Twee “eerste indrukken” die mij opvielen. Je zet je auto neer op een groot parkeerterrein en terwijl je naar de strandopgang loopt, zie je aan je rechterhand de achterzijde van de bebouwing die naar de haven gericht staat. En dan valt toch weer op dat daar weinig aandacht aan geschonken wordt. Beetje slordige helling met duingras, schuttingen waar half verborgen vuilcontainers staan, weliswaar een uithangbord waarvan je je afvraagt of dat nu zo’n reclame is.
Het is natuurlijk logisch dat de voorzijde meer aandacht krijgt maar met zoveel mensen die van dat parkeerterrein gebruik maken hadden er misschien ook wat mooiere keuzes gemaakt kunnen worden.

Een ander ding wat me opviel was dit prachtige kanon. Leuk, authentiek (misschien) maar ook vreemd om dit zo te plaatsen. Het staat nog net niet bij de echte receptie en ingang van een restaurant waardoor je een aarzeling kunt hebben om naar binnen te gaan. En dat lijkt me niet de bedoeling van een hotel of restaurant.

In mijn werk als Feng Shui Ontwerper let ik op de symboliek van bijvoorbeeld voorwerpen in een woon- en werkomgeving. Die werkt namelijk op ons onderbewuste en heeft invloed op ons gevoel en gedrag. Wil je meer klanten, gasten of bezoekers kijk dan eens goed hoe jouw ingang eruit ziet.

Gerelateerde artikelen
> Feng Shui en de entree

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Kleurspecialist, Feng Shui Life Coach en Grafisch Vormgever. Ik werk voor creatieve ondernemers die verlangen naar minder stress en meer genieten en een sfeervol thuis met een goede energie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>