Eerste Indruk – AMC Medisch Centrum Amsterdam

restauratie AMC Ziekenhuis Amsterdam
restauratie AMC Ziekenhuis Amsterdam

Welke impact heeft een Eerste Indruk en wat kun je als bedrijf er aan verbeteren zodat je klanten eerder geneigd zijn iets te kopen, je bezoek zich prettig voelt en medewerkers productiever zijn?

De eerste indruk heeft voor mij te maken met alles wat we als signalen via onze zintuigen “binnen krijgen”. Geluid is daar een van. Hieronder lees je mijn Eerste Indruk Ervaring in het AMC Medisch Centrum in Amsterdam.

De impact van geluid op de beleving van een ruimte.
Bekijk de video

We kennen allemaal het gevoel van een nagel die over het schoolbord krast. Een geluid dat je door merg en been gaat. Hetzelfde gevoel kreeg ik toen ik mijn moeder in het AMC ging afhalen en we nog iets wilden drinken in het restaurant in de hal.

Het verschuiven van de metalen stoelen op de tegelvloer maakt een hard en verstorend geluid in de ruimte. Het vestigt de aandacht op wat je aan het doen bent en zorgt ervoor dat je je niet op je gemak voelt op een plek waar je eigenlijk al liever niet wilt zijn.
Als Feng Shui ontwerper vraag ik me dan af waarom hier door de architect geen rekening gehouden is met de geluidsbeleving van bezoeker en patiënt.

Hoe had het naar mijn mening ook anders gekund?
De vloer. Een harde vloer hier is een goede keuze, het is gemakkelijk schoon te houden alhoewel je tegenwoordig eerder zou kiezen voor een groter formaat tegel waardoor het aantal voegen verminderd en je een rustiger beeld creërt.

Een marmoleum vloer, gietvloer of eerder genoemde grotere tegel zijn mooiere opties.
Marmoleum heeft een aantal voordelen:
– mooi, duurzaam en natuurproduct
– in heel veel kleuren te krijgen
– creatieve legmogelijkheden
– en ….het verschuiven van meubilair maakt veel minder lawaai!

Het meubilair.
De keuze voor metalen stoelen voelt voor mij niet logisch, ze ogen koel, onvriendelijk en voelen koud aan. Wat wil het ziekenhuis hier mee bereiken?
Is het de bedoeling dat je hier niet lang mag zitten? Dat willen de meeste mensen ook niet maar soms heb je geen keuze door afspraken die uitlopen. Een betere keuze zouden vrolijke, gekleurde kunststof stoelen zijn die deze toch al wat onpersoonlijke grote ruimte wat vriendelijker maken.

Gerelateerde artikelen
> Eerste Indruk, liever recht of rond?

 

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>