Bij het woord Levensgenieter heb jij vast (net als ik) het beeld voor je van een smulpaap, een man die een tafel vol lekker eten voor zich heeft. Een echte bourgondiër. Prima, maar niet helemaal wat ik bedoel.
Maar wat doe je nou als je je 'zonnige zelf' al een tijdje kwijt bent? Onderaan vind je 5 tips om mee te beginnen.
Die Gezonde Levensgenieter... dat ben jij (als je in balans bent)
De Gezonde Levensgenieter dat ben jij als leuke, enthousiaste vrouw die geniet van lekker (maar ook gezond) eten, houdt van een fijn huis om haar heen, die weet wat ze wil en werk doet wat haar hart heeft. Een vrouw die straalt van levenslust en van haar leven geniet.
Alleen... soms zit er een klein kinkje in de kabel. Loopt je leven even niet zoals je had gedacht. Omdat je mantelzorger moest zijn, veel aandacht hebt gegeven aan je gezin of veel stress had van je werk. Daardoor ben je jezelf eigenlijk een beetje voorbij gelopen en vergeten.
Maar waar is ie gebleven?
Die levensgenieter in jou? Want ineens merk je dat je niet meer zo vaak geniet. Dat je alleen maar aan het rennen en vliegen bent en zelden meer aan jezelf toekomt.
Nu je wat ouder bent, de kinderen misschien het huis uit zijn besef je ineens dat jij er ook nog bent. Dat het tijd wordt voor JOU. En dan ineens is er de behoefte om dingen anders te doen.
Je interieur veranderen, gezonder eten en ontdekken wat nu jouw passie is. Of misschien kom je tot de ontdekking dat je een totale omslag in je leven wilt maken.
Hoe vind je de Levensgenieter in jezelf weer terug?
Op dat punt in je leven gekomen kan er verwarring ontstaan. Half weten wat je wilt maar toch ook maar niet. Dankbaar zijn voor wat je hebt en niet willen zeuren en ondertussen het vage gevoel dat je nu aktie moet ondernemen omdat het anders misschien te laat is.
Maar wat is je volgende stap naar weten wie je bent, wat je wil en hoe je dat bereikt?
Naar de weer Gezonde Levensgenieter in volle bloei, die straalt van enthousiasme en zin in het leven?
Vijf tips om mee te beginnen
- Zoek rust en helderheid in jezelf zodat je goed kunt nadenken en vooral voelen wat je wilt. Yoga, mindfulness, een dagje naar buiten zijn daar goed voor.
- Ruim op. Dooddoener misschien maar neem er eens uitgebreid de tijd voor. Boek een vrije dag of een zaterdag of zondag en begin met maar 1 kamer of grote kast. Het brengt letterlijk ruimte, je bent bereid om spullen los te laten. Het werk is eenvoudig en daardoor komt je malende hoofd tot rust en kunnen er andere gedachten opkomen. Nieuwe ideeën voor je toekomst.
- Meer energie hebben. Onderzoek eens wat een warm ontbijt voor je doet. Je vindt recepten op mijn receptenblog www.5elementenkoken.nl
- Beter slapen. Twee weken lang niet meer op je mobiel of achter de computer 's avonds en een uur vroeger naar bed. Kijk eens wat dat je brengt.
- Maak je even niet zo druk maar laat dingen gebeuren. Tel eerst tot 10 en bedenk bij alles wat er gebeurt: 'wat als dit de bedoeling is', 'wat kan dit voor mij betekenen', 'wat als dit niet van mij is'.