Wanneer gun jij jezelf ook de framboos op de taart?

durf te genieten

Durf jij te kiezen voor genieten?

Wij vrouwen staan meestal direct klaar voor anderen. We zorgen voor de kinderen, staan achter onze partner en op het werk staan we klaar voor baas, klant of collega. Maar wanneer ben jij er nu een keer voor jezelf? Wanneer verwen jij jezelf?

Vaak schiet dat erbij in en dat vind ik zo jammer! Want daarmee besef je veel te weinig dat jij van waarde bent, dat jouw bijdrage groot is én dat daar iets tegenover mag staan. Een paar voorbeelden:

  • Je mist een eigen plek in huis. Je man een eigen werkkamer, de kinderen hun kamer en voor jou blijft het aanrecht of de keukentafel over.
  • Je partner geeft geld uit aan zijn grootste hobby en jij aarzelt of je nu wel of niet naar de schoonheidsspecialiste zult gaan.
  • De kinderen haal en breng je naar hun clubs. Jij voelt je schuldig om een avondje of dag weg te zijn om iets voor jezelf te doen (wat dan niet alleen tijd maar ook nog geld kost).
  • Je doet iets niet omdat je daarmee de ander boos, verdrietig of teleurgesteld maakt.

Herkenbaar?

Herken je bovenstaande punten of helemaal niet? Ben jij er juist heel goed in om ruimte, tijd en geld aan jezelf te besteden? Als het niet zo is dan wordt het misschien eens tijd om jezelf wat meer 'genieten' te gunnen.

Waarom meer genieten?

Ik vind dat het ieders recht is om te genieten. Om het leven te vieren, gelukkig te zijn met wie je bent en wat je doet. Omdat we allemaal waardevol zijn en bijdragen aan een mooiere wereld. En dat kan alleen als we zelf lekker in ons vel zitten. Pas dan kunnen we er ook voor de ander en de wereld om ons heen zijn.

Er voor jezelf kunnen zijn, dingen doen die jij belangrijk vindt maken je een leuker mens en leert je je eigen grenzen aan te geven. Het zorgt ervoor dat je jouw leven gaat leven en niet dat van andere mensen die hun verwachtingen op jou projecteren.

Tuurlijk blijft het een kwestie van geven en nemen. Overleggen en durven staan voor wat jij wilt. Gewoon zonder schuldgevoel durven zeggen wat je wilt in plaats van aarzelend hierom te vragen.


Manieren om jezelf meer te gunnen

Het besluit nemen is vaak niet genoeg. Het voelt te eng, te bedreigend, je bent het gewoon niet gewend. Je bent bang voor ruzie of strijd. Toch kun je het leren en daar kan ik je bij helpen.

Niet door praten maar door ervaren. De ene manier is fysiek de ander op afstand. Beiden werken met energie en beiden zorgen ervoor dat je steviger gaat staan, meer zelfvertrouwen opbouwt en overtuigingen dat jij het niet waard bent los gaat laten.


Bars sessies

Een heerlijk ontspannende, volledig geklede, hoofd drukpuntmassage van 1,5 uur die je volledig tot rust laat komen. Maar tegelijkertijd alle opgeslagen 'overtuigingen' in je systeem die over 'geen ruimte in durven nemen' reset. Meer informatie vind je hier.


Energy Clearing of Helder Hoofd Sessies

In feite doet dit hetzelfde als een Bars sessie met dit verschil dat je niet naar mij in Haarlem komt maar het ervaart in je eigen huis. Ik faciliteer jou energetisch op afstand in het helen van jezelf. Het durven gaan staan voor wie jij bent en wat jij wilt.

Het geeft je in eerste instantie een gevoel van ontspanning, van meer rust in je hoofd en op den duur (na een aantal sessies) zul je merken dat je meer zelfvertrouwen opbouwt waardoor je beter kunt zeggen wat jij wilt.


Gun jij jezelf de framboos op de taart?

Gun jij jezelf dit groeiproces naar jezelf meer gunnen? Vind jij jezelf het waard om in te investeren? Dan nodig ik je graag uit op jouw eigen feestje. Klik op de buttons om te starten met een of meerdere sessies.


Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Kleurspecialist, Feng Shui Life Coach en Grafisch Vormgever. Ik werk voor creatieve ondernemers die verlangen naar minder stress en meer genieten en een sfeervol thuis met een goede energie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>