Slaapkamer inrichten met Feng Shui

 

Terug uit India weet ik helemaal wat als ideale Feng Shui Slaapkamer voelt!
Een ruime indeling, heerlijke lakens (waar je niet meer onder vandaan komt) en een lekkere geur in de kamer.
En waar hebben we dat ervaren? Het Siolim House in Goa, een werkelijk prachtig villa hotel met tuin, zwembad en heel bijzonder een soort houten toren met onderin een openlucht massage mogelijkheid en bovenin een houten plateau met kussens. Wat mij betreft als geheel de ultieme Feng Shui Locatie.
Rust, ruimte en verwend worden met heerlijk eten, versgebakken koekjes bij de afternoon thee en een inrichting die ook helemaal goed is, als ontwerper word ik er helemaal blij van!

Hoe realiseer je dit gevoel nu in jouw Nederlandse slaapkamer?

Tip 1 – Ruimte creëren
In sommige huizen zijn de slaapkamers nu eenmaal niet zo groot en dan is het extra belangrijk om de kamer zo opgeruimd mogelijk te houden. Maar denk ook aan je formaat bed! Heel royaal een bed van 1m80 maar het schept letterlijk en figuurlijk ook afstand tussen jou en je partner. Een goede tussenmaat is 1m60 en dan het liefst met een heel 1m60 matras (en niet twee enkele matrassen). Bedenk ook dat de ombouw van een bed + een dekbed wat eroverheen ligt het bed breder maken en je dus minder ruimte naast je bed overhoudt.

Tip 2 – Beddengoed
Misschien slaap je al jaren op je lakens en zijn ze lekker zacht geworden maar als je weleens in wat luxere hotels slaapt dan ontdek je het genot van superzachte én gladde lakens. Om nooit meer je bed uit te komen! (niet zo handig als je gewoon naar je werk moet, maar toch….). Ook een kussen is heel belangrijk voor een heerlijke nachtrust, niet te hard maar lekker zacht en vormbaar. De keuze voor kussen en matras is heel persoonlijk dus laat je én goed adviseren en probeer beiden uit. Als je in die beddenzaak met jas en schoenen aan op dat bed ligt en denkt “ik blijf hier overnachten” heb je goede kans dat je je ideale type matras en kussen gevonden hebt.
Je kunt natuurlijk een retourtje Goa boeken maar als dat wat in de papieren loopt en je wilt toch even weg uit je eigen slaapkamer, het beddengoed in de hotelkamers van Hotel New York in Rotterdam voelt ook verrukkelijk aan. En… je kunt het beddengoed daar aanschaffen!


Tip 3 – Geur in de slaapkamer

Nog nooit zo sterk ervaren als in Azië. Vorig jaar in een hotel in Kathmandu en nu in Goa, nachtlampjes met een geurhouder eraan vast die een heerlijke subtiele geur afgeven.
Ik heb geen ervaring met dit type geurhouders in Nederland maar eerlijk gezegd heb ik me er ook nooit zo in verdiept. Je kunt natuurlijk altijd wierook of geurkaarsen gebruiken maar het handige van dit is de combinatie van nachtlampje en de geur. Duurde trouwens even voordat ik door had waar die lekkere lucht in de kamer vandaan kwam.


Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Kleurspecialist, Feng Shui Life Coach en Grafisch Vormgever. Ik werk voor creatieve ondernemers die verlangen naar minder stress en meer genieten en een sfeervol thuis met een goede energie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>