Waarom je aarzelt om je passie te volgen

passie volgen - Vital Living - Nicky Beentjes

Passie, gedrevenheid, liefde om te doen wat je echt wilt.... als je dat voelt kan niets je stoppen op weg naar je droomleven. Alleen er zijn zoveel momenten in je leven dat je van alles wilt maar toch doe je het niet.

​Wel willen, toch niet doen

  • Je wilt een weekend weg maar hebt nog steeds niet geboekt
  • Je wilt je opgeven voor die training maar toch aarzel je om je aan te melden
  • Je hebt nog steeds die goede vriend of vriendin niet gebeld om af te spreken
  • Je kiest voor je droomleven maar toch neem je die eerste stap niet

In basis heeft je aarzeling, je 'niet-handelen' te maken met 2 emoties. Angst of Liefde.
En daarvan is Angst de grote tegenhouder van wat jij wilt.

​Waar ben je eigenlijk bang voor?

De grootste reden is dat je bang bent voor verandering. Want met elke stap die je zet gaat er zeker iets veranderen. Je verandert datgene waar je aan gewend bent. Er komt beweging waar je deels wel en deels helemaal geen verandering in wilt hebben. Je verstoort 'iets', niet alleen in jezelf maar ook in de ander of in je omgeving.

En die verandering die je in gang zet heeft consequenties. Consequenties die je misschien geld kosten, je relatie in een ander licht zetten of die een gevoel van eenzaamheid of verwarring oproepen. Dat is wat je tegenhoudt om de stap te zetten, om echt te kiezen voor wat je eigenlijk diep van binnen zo graag wilt.

Je weet wel wat je wilt (stiek​​em)

Want in je hart weet je vaak al lang wat je wilt maar misschien aarzel je om je verlangen uit te spreken. Onder ogen te zien welke stappen daar allemaal voor nodig zijn. Raak je lichtelijk in paniek over de consequenties van jouw durf, voor jezelf en voor de ander.

Omdat je iemand pijn gaat doen bijvoorbeeld of dat het je geld kost dat je (nog) niet hebt verdiend. Dus besluit je keer op keer dan maar veilig te blijven zitten en een iets minder leuk en groots leven te leiden... toch?

En weet je wat het is. Daar is helemaal niks mis mee. Het is zelfs prima omdat je zo waardeert wat je hebt, hoe je leven nu is. Maar als het toch blijft kriebelen, als je toch die onrust van binnen voelt dan kunnen deze 2 vragen je helpen bij je keuze om de eerste stap naar je droomleven te zetten.

Vraag 1 - Wat levert GEEN stap nemen je op?

Je verandert helemaal niks, alles blijft zoals het is. Welke gevolgen heeft dat niet handelen dan voor bijvoorbeeld je eigenwaarde, je gezondheid, je toekomst, je talenten, relatie, financiën of tijd?

Vraag 2 - Wat levert WEL de eerste stap nemen je op?

Wel kiezen, wel de eerste stap zetten... hoe voel je je dan, wat betekent het voor je relatie, gezin, geld, gezondheid, tijd en je levensgeluk?
Wat betekent wel stappen zetten op de korte termijn en wat op de lange termijn?

Alleen jij kunt dat beslissen. Door heel goed te luisteren naar de antwoorden die je lichaam je geeft, die bij je opkomen in de stilte in jou als je de vraag stelt. Maak eens een lijstje met welke antwoorden er bij je opkomen en reflecteer daar eens een tijdje op. Wat is je conclusie?

Wat als je wel de verandering aan gaat, ondanks alles waar je bang voor bent?

Weet dan dat er altijd ondersteuning, liefde en inspiratie voorhanden is, soms zelfs uit onverwachte hoek. Weet ook dat het altijd stap-voor-stap zal gaan, je hoeft het hele pad niet van te voren te zien of uit te denken. Je bent niet ineens op de top van de berg.

Elk stapje is een stapje dichterbij je droomleven. Er zullen altijd kleine of grote obstakels op je pad zijn maar de kunst is om bij elke stap de nieuwe inzichten, kansen en mogelijkheden te herkennen die je verder helpen.

Laat je niet tegenhouden door wat dan ook, er zijn altijd oplossingen zolang jij voor jezelf de vraag "Ja, maar ik kan niet want..." vervangt door "Hoe kan ik dit wèl realiseren".

Het woord "Hoe" in je vraagstelling verandert alles, geeft ruimte en brengt je creativiteit naar boven om een oplossing te vinden voor het realiseren van je droom.

Lastig om ​de eerste stap te zetten?

​Vul mijn Balanstest in. De ​test is gebaseerd op het werken met de 5 elementen, 5 fasen die jou helpen om je droomleven te realiseren (van wat je tegenhoudt naar wat je ondersteunt in je leven).

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>