Feng Shui en mijn verloren sleutelbos

mandala

​​Je kent het vast wel. De enorme paniek als je ontdekt dat je iets kwijt bent. Je sleutelbos met auto- en huissleutel bijvoorbeeld. Dat gebeurde mij.

​Ik sta op punt van weggaan naar een Event in Rosmalen en mijn sleutelbos ligt niet op de gebruikelijke plek. Heb ik ze misschien in de voordeur (aan de buitenkant) laten zitten? Meteen een stress stroomstoot van alle doemscenario’s... auto weg, we kunnen niet samen de deur uit, nieuw slot laten installeren, ​onverwachte kosten... help!

Overal in huis gezocht maar nergens te vinden. In redelijke stress op weg naar het event. Zat er niet erg rustig kan ik je zeggen. Tussentijds steeds gebeld met thuis maar niks gevonden.

​De inzet van Spirituele Feng Shui (Qi Men Dun Jia)

Nu heb ik ooit eens gehoord dat je iets terugvindt in 9 minuten, uren, dagen, weken... kwart voor 9 weg dus 9 uur later zou zijn kwart voor 6. Als ik weer thuis zou zijn.

Ineens bedacht ik me ook dat ik het via ​Qi Men Dun Jia (onderdeel van Chinese Metaphysica, Spirituele Feng Shui) zou kunnen vinden. Je bekijkt de Qi Men Dun Jia ‘kaart‘ van het uur waarop je de vraag stelt en daarin vind je aanwijzingen waar je verloren voorwerp kan liggen.


Klinkt waanzinnig maar het werkt. Een aantal jaren geleden trainingen voor gevolgd, ​alleen... ik had de software en boeken niet bij de hand. Dus​ collega Henriette Driessens gebeld (die ​vaker met Qi Men Dun Jia werkt)​ of ze me kon helpen.

Mijn vraag​: Zijn ​mijn sleutels binnen of buiten ons huis?

Na enige tijd appte ze mij het volgende (let even niet op de termen die je niet begrijpt)


 • Richting om het item te vinden is Zuiden
 • Scenery Door: ergens achter of onder (het ziet er mooier uit dan het is)
 • Wu Earth: in de buurt van stenen? of ​zand?
 • Kans om het te vinden is groot: je moet je stappen even nagaan en dat zou moeten leiden tot het vinden​.
 • ​Ergens in de buurt van een rond of circular voorwerp​
 • ​Misschien in een ronde mand of iets dergelijks.
 • Jij en het voorwerp zijn beiden in internal palace, dus wellicht binnen
 • ... Succes... en ik hoor het wel...

Goed... appje doorgestuurd naar het thuisfront die weer aan de slag ging met zoeken. Eind van de dag, nog steeds niet gevonden.

Bij thuiskomst

​Bij thuiskomst zelf weer gekeken in de buurt en op de eettafel want die is ook in het zuiden, zonder resultaat. ​Zelf gependeld op welke etage en in welke ruimte.

Antwoord: werkkamer (is in het zuiden)
Kijk op het bureau, prullenbak, onder papieren... geen resultaat
Ga zitten achter mijn bureau, kijk naar mijn recentelijk opgeruimde kast​ met open vakken.
De onderste rij staan rieten manden​... besef me ineens dat ik vanmorgen nog snel een opschrijfboekje wilde pakken uit een mand. Trek de mand naar voren en... vis mijn sleutelbos eruit!!!

​Kloppen de aanwijzingen die ik ontving?

Nou heel erg dus, want wat staat er op de open vakken kast...

 • Een ingelijste ronde mandala (rond voorwerp)
 • Met daarvoor een aantal stenen (in de buurt van stenen)
 • ​In de buurt van zand? (er liggen ook schelpen op de kast)
 • Ergens achter of onder​ (dozen, manden, papieren...)
 • ​Misschien in ronde mand​ (​de onderste vakken van de kast zijn manden)
 • ​Het ziet er mooier uit dan het is (Scenery door​)
  In een van de manden liggen allerlei maten opschrijfboekjes, rommelig in een open kast, netjes als het in een mand zit​.
 • Ik en voorwerp in internal palace, dus allebei ​in het huis

Je begrijpt, ik ben weer verbijsterd van de toepassing van dit oude systeem in het dagelijks leven! Dankzij Henriette Driessens waarmee ik de allereerste training Qi Men gedaan heb en die ​veel meer met Qi Men werkt (want een gevonden voorwerp vinden is 1 ding maar er is nog veel meer mogelijk met dit systeem).  

mand

Er is zoveel meer dan wij beseffen!

De methodiek van Qi Men is in basis eenvoudig te leren zeker met een Feng Shui en 5 Elementen achtergrond, de interpretatie is soms lastig, het vertrouwen dat het altijd klopt soms ook, maar... het resultaat is ​geweldig!

Misschien begrijp je na dit verhaal waarom ik al meer dan 20 jaar gefascineerd ben door alles wat met Feng Shui te maken heeft en het zoveel meer is dan ​​​iets wat je in je huis doet.

Voor mij ​gaat het echt over het ontrafelen van de geheimen van het leven, werken met energie in al zijn facetten. Of je het nu gebruikt om je gezondheid een boost te geven, liefde te vinden of overvloed te creëren of zoals nu... ​mijn verloren sleutelbos te vinden.

Ontzettend dankbaar dat ik de mogelijkheid heb om deze kennis te leren en te delen met ​jou. ​

​Meer over ​Spirituele Feng Shui ​tijdens een Feng Shui Dag

​​​Wist je dat je met Qi Men Dun Jia ontdekt welke persoonlijke Spirituele Gids jij hebt​ en hoe je ​je gids inzet voor het vervullen van je wensen?
Ik vertel je ​hoe dat voor jou werkt op ​tijdens een Feng Shui Dag in Haarlem (max. 3 personen). Klik op de link voor meer informatie.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>