Word jij onrustig van teveel spullen in je huis?

onrustig van teveel spullen

Mooie spullen, lelijke spullen, noodzakelijke spullen. Je verzamelt in de loop der jaren heel wat spullen in je huis. Dat is niet erg als je maar wel beseft dat al die spullen om je heen invloed kunnen hebben op jou. Op hoe jij je over het algemeen voelt in je huis.

Voel jij je vaak 'onrustig' in je huis?

Dan kan dat deels komen omdat je gewoon veel te veel spullen hebt. Elk voorwerp in je huis straalt een bepaalde energie uit. En die energie, die frequentie van al die voorwerpen voel je continu om je heen. En dat kan je moe of onrustig maken.

Als je gevoelig bent voor sfeer en energie dan kan het voorkomen dat je je regelmatig overweldigd voelt door al die verschillende frequenties om je heen. De overvolle boeken- of kledingkast, verhuisdozen die nog steeds niet uitgepakt zijn of een zolder waar je je met moeite een weg baant. Je voelt je onrustig. Hoe mooi, lelijk of noodzakelijk die spullen in jouw huis ook zijn maakt dan niet uit.

Heb je veel handgemaakte spullen (door iemand anders) in je interieur zoals beelden, schilderijen en dergelijke, wees je dan bewust dat je daarmee ook de 'energie van de maker' in je huis gehaald hebt. Vooral van belang bij bijvoorbeeld Afrikaanse maskers en beelden die vaak bedoeld zijn om spirits af te weren. De energie hiervan kan jou negatief beïnvloeden.

5 tips om je huis energetisch 'schoon' te houden

 1. Opruimen
  Klinkt als een open deur en dat is het ook, maar het is zeker belangrijk. Wat daarbij altijd een uitdaging is, is dat je moet zorgen dat je ook voldoende kastruimte hebt. Op die manier blijf je je 'spullen de baas'.
 2. Schoonmaken
  Deze is ook logisch. Voordeel van een keer echt goed schoonmaken (optillen in plaats van eromheen stoffen of zuigen ;-)) is dat je alles weer in je handen hebt en ondertussen kunt bepalen of je iets nog wilt houden of er iemand anders blij mee kunt maken.
 3. Selecteren
  Om goed te kunnen selecteren is het handig om alle voorwerpen van 1 soort eerst te verzamelen op 1 plek. Alle boeken op de grond, alle kleding op je bed, alle badkamerspullen in 1 ruimte. Zo krijg je een goed overzicht wat je hebt en gebruik je de Marie Kondo methode om alles een voor een op te pakken en direct je gevoel (word ik hier blij van of niet) te laten bepalen of het op de stapel 'mag weg' kan.
 4. Wegdoen
  Klinkt makkelijk is het natuurlijk niet. Want je bent er aan gehecht, er zit een mooie herinnering aan, je kind heeft het gemaakt, ach dat was nog van oma... Je kent het wel. Je voelt je diep van binnen schuldig als je het weg zou doen.

  Wat dan helpt is zaken geordend en bij elkaar te bewaren. Of het nu in een kast, la of doos is. Het is zeker niet de beste oplossing want dat is het voorwerp in liefde los te laten, te bedanken voor de functie die het in je leven had en er vervolgens iemand anders (Kringloop?) blij mee te maken. Ook dit wordt heel goed uitgelegd in het boekje van Marie Kondo.
 5. Bewuster aanschaffen
  Deze is eigenlijk het allerbelangrijkste. Want zo zorg je ervoor dat je in de toekomst een zo opgeruimd en energetisch 'schoon' huis houdt. Ben je gek op rommelmarkten, de Blokker, Hema, tuincentra of woon lifestyle winkels?

  Word je dan bewust dat je ongemerkt weer in de verleiding gebracht wordt met de nieuwste kleur bloempotten, die handige dingen voor in de keuken, mooie mokken, extra ondergoed of een oude spiegel.

  Bedenk dan waar je het gaat neerzetten of ophangen. En... waar het voor in de plaats komt! Doe iets ouds weg voordat je iets nieuws koopt!

Zelf aan de slag met Marie Kondo

Het boekje van Marie Kondo is een echte eye-opener als je zelf aan de slag wilt met opruimen.

[bol_product_links block_id=”bol_58eb33f65f728_selected-products” products=”9200000036034901″ name=”Marie Kondo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Liever echte, fysieke Feng Shui opruimhulp?

Dat kan. Ik kom als de 'Feng Shui tornado ;-)' graag bij je langs om je te helpen orde in de chaos te brengen. Ik gooi niks voor je weg maar laat je wel graag vanuit Feng Shui perspectief zien en ervaren hoe je jouw interieur net even anders kunt indelen met de spullen die je hebt. En wat die spullen op die bepaalde plek in je huis voor betekenis hebben in jouw leven.

We lopen je huis door om te zien hoe je je spullen effectiever opruimt. Wat het beste waar kan of welk type kast beter zou zijn om de rust, ruimte en goede energie in jouw huis te bewaren.

Want weet dat hoe meer spullen je hebt, hoe 'stroperiger en zwaarder' de energie wordt en dat kan, vanuit Feng Shui perspectief gezien, een behoorlijke impact hebben op je gezondheid, je werk en je relatie.

In een goed opgeruimd huis stroomt de energie. Het zorgt voor een fijne sfeer, een heldere geest, een betere nachtrust en gezondheid, meer liefde en meer kansen op werkvlak.

Wil je meer informatie of een afspraak maken voor zo'n Feng Shui Opruimadvies?
Klik dan op de button en vul je gegevens in of bel me rechtstreeks op 06 - 5320 5588.


Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>