Feng Shui – waar stroomt het niet in jouw leven?

Feng Shui, waar stroomt het niet in jouw leven?

Feng Shui en de Bagua, ofwel werken met de 9 Levensgebieden

Waar stroomt het niet in jouw leven? Heb je het gevoel dat het je even tegenzit? Twijfel je over je baan, heb je ruzie of rijdt de prins op het witte paard jouw huis voorbij.

Dan zou het zo maar kunnen zijn dat werken met Feng Shui in je huis je net even die boost kan geven om het allemaal weer wat positiever te zien en je kansen op geluk te vergroten.

9 Levensgebieden

Daar ga je mee aan de slag. Bekijk de vragen en bedenk of voel of in dit gebied wat mag veranderen. Op de plattegrond zie je waar dat gebied is. Is dat zo dan kan dat deel van je huis een fysieke en energetische opruimbeurt gebruiken om de energie in dat deel van je leven weer in beweging te brengen.

Een beginnersfout is dat je denkt dat alles wel een boost kan gebruiken en je dus in alle 9 gebieden aan de gang gaat. Doe dat niet! Alle gebieden zijn ook kruislings met elkaar verbonden. Werk je rechtsboven dan zal het gebied linksonder daar ook wat van mee krijgen en andersom.

Kies je top 3 waar je mee wilt werken want anders staat je hele huis op zijn kop en krijg je niet het juiste resultaat maar alleen nog meer rommel en verwarring.


1. Carrière en levensloop

2. Huwelijk en relaties

3. Familie en voorouders

4. Voorspoed en overvloed

5. Eenheid en gezondheid (Tai Chi)

6. Helpende vrienden

7. Kinderen en creativiteit

8. Kennis en spiritualiteit

9. Verlichting (roem/erkenning)


Waar vind je welk levensgebied in je huis?

Het schema met de 9 vakken plaats je over je plattegrond met de nummers 8, 1 en 6 op de voordeurlijn. Is je huis langwerpig dan strek je de tekening net zo lang uit tot het past. De vakken kunnen dan langwerpig worden in plaats van vierkant.

Je kunt ook de grootste breedte en lengte van je huis in 3 delen te verdelen tot je een schema hebt met 9 vakken en de getallen plaatsen zoals in het voorbeeld.
Bij deze methode kan je voordeur alleen maar liggen in vak 8 (linksonder), vak 1 (middenonder) of vak 6 (rechtsonder).

Op de tekening zie je dat het schema op een woonkamer ligt in plaats van op een heel huis, met de vakken 8, 1 en 6 op de woonkamer ingang. Dit kan ook.

bagua 9 levensgebieden


Feng Shui Advies bij je thuis


Kom je er niet helemaal uit? Boek dan 2 uur Feng Shui Advies bij je thuis dan leg ik het je uit én bekijken we direct wat je kunt aanpassen voor meer flow en balans.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Kleurspecialist, Feng Shui Life Coach en Grafisch Vormgever. Ik werk voor creatieve ondernemers die verlangen naar minder stress en meer genieten en een sfeervol thuis met een goede energie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>