Hoe is jouw nachtrust?

Feng Shui helpt bij slaapproblemen - Vital Living

Slaap jij altijd lekker of is het elke nacht weer drama? Wist je dat 35 tot 40% van de Nederlanders slaapproblemen heeft? Ongelofelijk toch! Zelf heb ik dat maar heel af en toe en dat komt omdat ik soms nog tot 's avonds laat computerwerk doe. Niet verstandig maar soms gewoon noodzakelijk.

3 redenen voor onrustige nachten


1. De inrichting van je slaapkamer


Als je van alles en nog wat in je slaapkamer hebt. Van een berg kleding, stapel boeken tot aan fitness apparatuur. Of je gebruikt de kleur rood op je bed of op de wanden dan heb je van je slaapkamer een yang ruimte gemaakt.

Een ruimte die vraagt om activiteit in plaats van relaxen. Zorg dat je slaapkamer zo leeg mogelijk is en gebruik lichte, zachte tinten in elk geval voor je dekbed maar ook op de wand. Een ander aspect, vanuit Feng Shui gezien, is de plaatsing van je bed in de kamer én de meest ideale slaaprichting voor jouzelf.


2. Je drukke 'hoofd'


Kon je dat hoofd van jou maar eens gewoon uitzetten, dan lag je in bed niet zo te piekeren. Overdag ben je zo druk met andere dingen en als je dan eindelijk ligt dan heb je eindelijk tijd om eens na te denken. Niet handig en helemaal niet bevorderlijk voor je nachtrust.

Als je zo'n uur van te voren al begint met relaxen (ga onder de douche, in bad of even
een rondje buiten wandelen) helpt je al om rustiger in je hoofd te worden.


3. Je voeding


Wat je eet en vooral 's avonds heeft een mega impact op je nachtrust. Zoals gezegd heb ik maar af en toe een slechte nacht en dat heeft soms ook te maken met gewoon te veel en te laat gegeten 's avonds.

Bijvoorbeeld als je bij vrienden weliswaar heerlijk gegeten hebt maar toch meer dan je normaal eet. Of in een restaurant. Maak van je ontbijt de meest uitgebreide maaltijd en eet lunch en diner zo licht mogelijk, dan merk je dat een betere nachtrust. 


Klaar met wakker liggen en toe aan alternatieve oplossingen?

Op de Feng Shui Dag bij mij in Haarlem ontdek je meer over Feng Shui voor je slaapkamer, eten volgens de 5 elementen en wat een Energy Clearing jou kan brengen.


Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>