Heb jij weinig energie?

Breng je energie in balans met 5 Elementen Coaching - Vital Living

Energie... Je hebt er teveel van (ADHD) of juist te weinig (je sleept je door de dag) of... de energie in je huis of op de plek waar je werkt voelt niet goed.

Vaak is je eerste associatie bij 'weinig energie' iets lichamelijks. Je gaat naar de dokter om een aantal zaken te laten controleren en hopelijk komt er dan niets ernstigs uit.

6 oorzaken voor gebrek aan energie


​Als het energietekort blijft zul je toch aan andere dingen moeten denken. Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet:

 • Je hoofd is te vol, je denkt maar en denkt maar en zolangzamerhand is piekeren je tweede natuur geworden. Je wordt er behoorlijk moe van.
 • Je eet de verkeerde dingen voor je lichaam. Teveel suiker misschien met als gevolg weer teveel zout en als reactie daarop weer teveel suiker. Na de eerste 'kick' voel je je nog moeier dan daarvoor.
 • Je bent hooggevoelig en neemt heel veel energie van andere mensen op in je systeem, als je elke dag met de trein gaat bijvoorbeeld of na een dagje winkelen.
 • De energie in je huis maakt je moe, ze is te 'yin', te zwaar.
 • Je hebt het zo druk op je werk dat je altijd het gevoel hebt dat je achter de feiten aanloopt, je voelt je moe en gestressed.
 • Je slaapt slecht door te laat naar bed gaan, niet in kunnen slapen, te vroeg wakker zijn.

Je ziet dat moeheid niet altijd een lichamelijke oorzaak hoeft te hebben en dat is precies waarom ik werk met een holistische aanpak.

De oorzaak is heel vaak een samenspel van factoren. En het gevolg van dat energiegebrek uit zich op verschillende manieren in je leven. Je jaagt mensen tegen je in het harnas, vergeet afspraken, maakt fouten op je werk en hebt gewoon geen zin meer in leuke dingen doen. Kortom je leven verliest aan kwaliteit. En dat kan toch niet de bedoeling zijn.

​Holistische aanpak maar wel stap-voor-stap


Als ​jouw moeheid geen serieuze lichamelijke oorzaak heeft kun je jezelf natuurlijk dwingen om alles tegelijk aan te pakken. En je voeding, én je huis, én je mindset... Toch is dat niet altijd slim, je verliest het overzicht en misschien ook de moed waardoor het uiteindelijk niks oplost.

Het is veel slimmer om zaken stukje bij beetje te veranderen. Om te beginnen met datgene wat voor jou het makkelijkste is. En daar zijn de 5 elementen prima geschikt voor:

 • Voedingspatroon
 • Mindset
 • Interieur
 • Inspiratie
 • Talent gebruiken

Alle elementen pakken we aan maar wel 1-voor-1. Je kiest ​waar je mee wilt beginnen. Wat is haalbaar, waar heb je tijd voor, wat spreekt je het meeste aan. Mijn 5 Elementen Programma helpt je daarbij.

​Voeding

Je weet het natuurlijk wel, hoe gezonder je keuzes voor je maaltijden hoe vitaler jij je voelt. Alleen is dat soms behoorlijk lastig, helemaal als je een gezin hebt.

Aanraden dat je anders moet gaan ontbijten doe ik graag maar hoe doe je dat als het ‘s morgens bij jou spitsuur is en het al een heidens karwei is om iedereen de deur uit te krijgen inclusief jezelf.

Een andere optie is ‘s avonds een gezonde maaltijd op tafel te zetten die ‘echt voedt’, je snoeplust laat verdwijen én je meer ontspannen laat slapen. ​​Ik geef je de recepten.

Mindset

Mindfulness, mediteren, je kent het allemaal wel maar je hebt gewoon de puf niet om ergens moeite voor te doen. Niet om te ontspannen en niet voor iets waar je energie van krijgt zoals sporten.

Maar als ik je vertel dat je voor wat ik je aanbiedt helemaal nergens naar toe hoeft maar er ook niet voor thuis hoeft te blijven klinkt dat je dan niet heerlijk in de oren? ​Helder Hoofd Sessies ​zijn Energetische sessies op afstand die je rust én energie tegelijk ge​ven. ​

Interieur

De energie van teveel spullen om je heen kan ook een verlammend gevoel op je energieniveau hebben. Behalve dat kan het ook behoorlijk frustrerend zijn, het maakt de energie om je heen zwaar wat zich uit in vermoeidheid, irritatie en lusteloosheid.

Inspiratie

Even ​bij 'een vreemde' je hart luchten. Dat kan soms net het zetje zijn dat je nodig hebt om een beslissing te nemen, helder te krijgen wat je wel voelde maar nog niet zeker wist, je twijfels te verwoorden, een stap te zetten of gewoon jezelf een keer ongegeneerd te uiten. ​Ik bied je die mogelijkheid met een Gratis en Vrijblijvend Verhelderend Gesprek.

Talenten

Soms ben je gewoon moe van altijd hetzelfde, ben je toe aan een ander pad. Waar ben je eigenlijk goed in, waar ligt je verlangen en is dat ook financieel haalbaar? Waar en wanneer liggen je kansen? 

Is een eigen bedrijf geschikt voor jou of ben je beter op je plek in een grote organisatie? Ben je die netwerker of is achter de schermen meer wat voor jou? Wat geeft jou ​meer levensvreugde? Dat ontdek je met ​Chinese Astrologie.

Gratis interieurtip

Dat hele huis strak en opgeruimd gaat je misschien niet direct lukken maar wat je wel kunt doen is beginnen met 1 plek. Een plek in je woonkamer of je slaapkamer bijvoorbeeld. Waar dat kastje staat met die mooie spulletjes erop of de plaats waar je luie stoel staat. Kwestie van alles van van zijn plaats halen en echt even goed opruimen en schoonmaken, eromheen maar vooral eronder!

Opruimen, schoonmaken, terug zetten én genieten van hoe schoon en mooi het is geworden. Vergeet vooral dat laatste niet. Alle oude energie is verwijderd en jij en die plek voelen letterlijk en figuurlijk lichter aan.

Gratis is leuk, maar echte verandering vraagt meer

Veel meer inzicht in een voedingspatroon dat jou blij en vitaal maakt bijvoorbeeld. Of voor langere tijd die rust + energie + zelfvertrouwen ervaren. Een inrichting die rust uitstraalt en een positieve invloed heeft op de harmonie in het gezin, je concentratievermogen en je nachtrust. Je talenten te ontdekken als je toe bent aan een nieuwe stap. Of inspirerend contact om een spiegel voorgehouden te krijgen en je gedachten te ordenen.

​​Doe de Balanstest om te zien met welk element jij kunt starten​.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>