Feng Shui inrichten, hoe doe je dat?

Hoe richt je je huis Feng Shui in?

Dat is misschien wel de meest gestelde vraag die ik krijg van mijn klanten. En het antwoord daarop is anders dan de meeste mensen denken.

feng shui inrichten

Want het maakt niet uit:

  • welke meubels je hebt
  • welke woonstijl je het mooiste vindt
  • welke kleuren je gebruikt (nou ja… de kleur rood is een verhaal apart)
  • dat je slaapkamer niet in de ‘huwelijk en relatie’ hoek van je huis zit (rechtsachter vanuit de voordeur gezien)
  • of je wel of niet allerlei Chinese voorwerpen in huis hebt

Maar waar gaat Feng Shui dan wel om?

In de Klassieke Feng Shui kijken we naar water, bergen en de kwaliteit van de energie in de omgeving

  • Is er water en zo ja waar (rivier, meer, zee, oceaan, zwembad, vijver maar ook wegen)
  • Zijn er bergen en zo ja waar (echte bergen, heuvels, maar ook muren of hoge bebouwing)
  • Is er ‘Sha’ chi ofwel energie die verstorend werkt op de mens, denk hierbij aan electriciteitsmasten, een scherpe punt van een dak, kerkhof, ziekenhuis dichtbij je huis.

Dit zijn allemaal factoren in de directe omgeving van je huis en voor 70% bepalend voor een goede of minder goede Feng Shui. Heeft de omgeving dat water en die ‘bergen’ op de juiste positie liggen t.o.v. jouw huis dan genereert dit goede Ch’i ofwel goede energie die jou kan ondersteunen in je leven.

Goede Feng Shui brengt je kansen op het gebied van welvaart, liefde, carrière, vitaliteit, kennis, relaties met anderen, creativiteit en erkenning.

4 factoren

Behalve de omgeving kijk ik ook naar de energieverdeling in het pand zelf (afhankelijk van bouwjaar en windligging), jouw eigen astrologie en de tijdsfactor. Deze 4 factoren samen geven een beeld hoe de Feng Shui in jouw huis jou én je leven beïnvloeden.

Tip
Om goede energie je huis binnen te laten komen zorg je ervoor dat je gemakkelijk bij je voordeur komt en dat je hal netjes opgeruimd, schoon en overzichtelijk is.
Jij kunt dan gemakkelijk naar binnen en de energie dus ook.

Energie kent cycli

Energie is nooit hetzelfde maar kent cycli die berekend kunnen worden. Zo komt het dat er voor elk jaar ‘voorspellingen’ gedaan worden. Er is van te voren, voor elk jaar maar ook per maand vast te stellen welke plekken in huis bijvoorbeeld gevoelig zijn voor conflicten, inbraak, ziekte, welvaart, goede studieresultaten, romantiek en investeringen.

Tip
Komend jaar vanaf 4 februari is het noorden of noordelijk deel van je huis gevoeliger voor inbraak. Heb je een voordeur hier zorg dan voor een goede beveiliging.

Weten wat je wilt

Feng Shui inrichten betekent weten wat je wilt (bijvoorbeeld welvaart) en zorgen dat die plek in je huis toegang geeft tot die goede energie. Hoe je dat doet? Door te zorgen dat jij er vaak bent, dat er een deur of een raam zit wat je kunt openen om die toegang te geven. Door er muziek te spelen. de tv of radio aan te zetten of een fan te laten draaien. Kortom door de ‘Ch’i’ letterlijk in beweging te brengen. En dan maakt het niet uit welk meubelstuk er staat of welke kleur het heeft.

Tip
Vanaf 4 februari is het zuidwesten geschikt om welvaart aan te trekken, zorg dat je deze kamer in je huis wat vaker gebruikt. Maak er bijvoorbeeld een werkkamer van.

Feng Shui onderzoekt hoe energie stroomt

Stroomt de goede energie makkelijk naar jouw huis en hoe gedraagt het zich als het in je huis is. Dat is de vraag die je beantwoord wilt hebben, want je wilt dat de energie jou gaat helpen in je leven.

Feng Shui is voor veel mensen vaak synoniem met opruimen en daar zit een kern van waarheid in omdat opruimen betekent dat je de weg vrijmaakt voor (hopelijk) goede energie zodat deze kansen op je pad kan brengen.

Alleen, de energie die je huis of kantoor binnenkomt brengt soms ook datgene wat je niet wilt. Conflicten, ruzie of ziekte wil je juist niet activeren en omdat jijzelf de energie ook in beweging brengt is het handig om te weten waar welke energie zit en hoe je voorkomt dat je per ongeluk ongunstige energie activeert. Dit is bijvoorbeeld door meubels te verschuiven, te timmeren, in de muur te boren of de grond om te woelen.

Wil je meer weten over Feng Shui inrichten?
Stuur me gerust een e-mail met je vraag of maak een afspraak voor een Feng Shui Consult bij je thuis.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>