Feng Shui – In de praktijk

Feng Shui… ofwel werken met energie

Voor veel mensen onbekend maar eigenlijk is het niet zo vreemd als je misschien denkt. Want we kennen allemaal wel dagen dat je niet zo’n zin hebt of je juist heel actief voelt. De effecten van volle maan of het weer. Allemaal reageren we continu op de omstandigheden (Ch’i of energie) om ons heen.

Gebruik de energie om je heen voor wat je wilt

Feng Shui leert je om die energie om je heen in je voordeel te gebruiken. Door precies aan te geven waar de energie in jouw huis in een bepaalde tijdsperiode het meest actief is. Die krachtige energie zet je in om je doelen sneller te bereiken. Tegelijkertijd probeer je de meest zwakke energie of de energie die je tegenwerkt juist te vermijden.

Energie zelf voelen

In een lichte, zonnige ruimte voelt het vaak prettig, de energie voelt hier licht en levendig. In een kelder of op een zolder waar het donkerder is of helemaal geen daglicht is voelt het somber, de energie is hier zwaar. In een ruimte waar mensen zijn is de energie actief, op een plek in een gebouw waar geen mensen komen kan de energie zwaarder zijn en stagnatie optreden.

Heb jij veel plannen en ideeën die je wilt uitvoeren, een zaak die je wilt opzetten? Dan is de kans groter dat je die plannen waarheid maakt in een ruimte die licht is en een actieve energie heeft dan op een plek waar de energie zwaar en somber voelt.
Je voelt het verschil in energie ook met de jaargetijden. In de lente en zomer voel je je actiever, je wilt erop uit, bent toe aan iets nieuws. In de herfst en de winter ben je meer naar binnen gericht. In een sneeuwlandschap voel je vaak een gewijde stilte terwijl je in de lente geniet van al het nieuwe, jonge leven om je heen.

Feng Shui is de kunst om te weten waar de meest actieve energie zit om die te gebruiken voor jezelf en wat je in je leven wilt.

Feng Shui gebruiken

Feng Shui kent diverse geavanceerde methoden om precies aan te geven waar in jouw huis de energie heel krachtig is en wanneer dat precies is. Zie het als acupunctuur voor je huis. Door precies te weten waar die plekken zijn en op het juiste tijdstip en op de juiste manier ze te activeren zorg je voor stroming in je leven.

Elk jaar zijn die krachtige energieplekken ergens anders, dat betekent niet dat je elk jaar je huis qua inrichting helemaal om moet gooien maar wel dat je je huis op een iets andere manier kunt gebruiken of kleine aanpassingen kunt doen om de energie te activeren voor wat je wilt.

De energie van het jaar

In 2015 was de energie in het westen (westelijk deel van je huis vanuit het midden gezien) krachtig maar niet gunstig voor gezondheid, relatie en geld. Als jij vorig jaar je voordeur op het westen had of je slaapkamer lag in het westelijk deel van je huis dan kan het zijn dat je wat problemen hebt ervaren. Vaker ziek, schade aan je auto, geldzorgen, opdrachten die niet doorgingen…
Als je had geweten waar de energie in jouw huis of kantoor het beste was had je dat toe kunnen passen om problemen te voorkomen.

Had je je voordeur in 2015 op het noorden dan is je jaar misschien juist heel goed verlopen, want in het noorden zat in 2015 de zogenaamde ‘welvaartsster’. Zo heeft elk jaar zijn gunstige en minder gunstige plekken, weten waar welke energie zit kan het verschil maken tussen een slecht jaar en een goed jaar.

Elk Feng Shui jaar begint op of rond 4 februari.

Ieder jaar een andere inrichting met Feng Shui?

Nee. De inrichting van jouw huis of kantoor blijft hetzelfde. Ik bekijk met Feng Shui alleen welke ruimten dit jaar de meest gunstige energie hebben en hoe je die energie het beste kunt activeren voor wat jij wilt. De oplossingen zijn altijd heel eenvoudig en vragen geen grote verbouwingen of dramatische veranderingen in je inrichting. Het is zelfs niet nodig om allerlei Chinese voorwerpen in huis te halen. Zelf heb ik al jaren dezelfde inrichting, ik weet alleen wel waar elk jaar de meest gunstige energie zit en daar maak ik optimaal gebruik van.

Zelf Feng Shui leren of laten doen?

Wil je weten wat jij kunt doen om van 2016 jouw beste jaar te maken?
Ik leg het je graag uit in een Feng Shui Workshop waarbij we met je eigen plattegrond aan de slag gaan òf je vraagt een Feng Shui Consult aan voor je huis, appartement of kantoor.

Heb je een vraag over Feng Shui? Bel gerust naar 06 – 5320 5588 ik leg het je graag uit.

 

 

 

 

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>