Feng Shui in de praktijk, 5 tips

Feng Shui is voor veel mensen ongrijpbaar, wat is het precies en hoe weet je nu of de Feng Shui van jouw huis “goed” of “slecht” is? De kwaliteit van goede Feng Shui kun je niet met exacte cijfers aangeven, wat je wel kunt doen is kijken naar hoe je leven verloopt qua gezondheid, relaties en geld en dat relateren aan hoe je woon- en werkomgeving eruit ziet.
Met de volgende tips ervaar je hoe het staat met de Feng Shui in jouw leven en omgeving.

Tip 1 – Kom je huis binnen als een vreemde

Wat valt je op als je voor het eerst zou binnenkomen in je eigen huis? Hoe ruikt het? Is het opgeruimd of rommelig? Wat voor indruk krijg je van de mensen die er wonen…
De inrichting van je huis vertelt iets over jou maar op een dieper niveau ook iets over je leven. Feng Shui toepassen helpt je om je leven te veranderen.

Tip 2 – Blijf midden in de ruimte staan met je ogen dicht

Raar misschien, maar als je dit een paar keer doet zul je merken dat je gaat ‘voelen’ of de energie in die ruimte licht of juist zwaar aanvoelt.

Wanneer je dit het beste merkt? Als je een tijd weg geweest bent, bijvoorbeeld op vakantie. Dan realiseer je je ineens weer hoe “thuis” ruikt en voelt.

Is de energie ‘zwaar” dan kan het zijn dat je dit merkt in jezelf (je komt maar niet op gang), in je werk (dingen gaan moeizaam) of in je relatie (ruzie, irritatie).

Tip 3 – Waar ligt er rommel?

Begin jij ook altijd opgeruimd aan de week maar aan het eind ervan ligt je eettafel vol met allerhande spullen, is de hal een verzamelplaats geworden van alles wat je nog moet opruimen en ligt er een berg kleding in je slaapkamer die nog steeds opgeruimd moet worden?

De plek in je huis waar de hoeveelheid ‘rommel’ het grootste is vertelt iets over jou en je leven. Het zegt iets over de ‘energie’ van die plek. Koppel dat aan bijvoorbeeld de locatie van de Bagua (9 levensgebieden) en je weet welk gebied in jouw leven aandacht kan gebruiken.

Tip 4 – Hoe voel je je over het algemeen?

Voel je je meestal opgewekt en energiek? Heb je zin in de dag van morgen, sta je uitgerust op? Of is het tegenovergestelde het geval? Heb je moeite met inslapen, doorslapen of goed wakker worden? Voel je je vaak moe, somber of lusteloos in je huis?

Al deze factoren kunnen te maken met de huidige Feng Shui of energiestroom in je huis.

Tip 5 – Hoe zijn je relaties met anderen?

Als je vaak het idee hebt dat anderen je niet begrijpen, er irritatie, ruzie of nog erger… er rechtszaken spelen dan kan de huidige energie (Feng Shui) in je huis daar deels de oorzaak van zijn.

Energie is continu in beweging en gebonden aan tijdsperiodes. Zo kan het zijn dat er bepaalde jaren of maanden zijn waarin irritatie en ruzies aan de orde van de dag zijn en de harmonie ver te zoeken is.
Door de Feng Shui van je huis aan te passen ben je deze problemen voor.

Welke tip roept bij jou de meeste herkenning op?
Schrijf je reactie in het vak hieronder.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>